Сбърка ли състава за мача с ЦСКА Стефан Генов?

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

dans1913
Контакти:

Re: Сбърка ли състава за мача с ЦСКА Стефан Генов?

Мнениеот dans1913 » 23 апр 2012 22:48

Бях решил повече да не пиша, но ми идвате в повече треньорите и капацитетите. След, като и тема създадохте за тактиката в мача, ще ви вляза в тона. Конкретно за този мач треньора решава да пусне Сашко с/у Присо заради бързината му. От тук следва, че някой трябва да замести Сашо в дясно. Единственият, който може да го направи е Живко Атанасов. От тук следва, че някой трябва да замести Атанасов в центъра и единствения избор е Попов. Точка. Така е решил треньора, така е направил.
Нито знаете моментното състояние на футболистите, нито знаете дали самият Попов не се е уплашил от Присо и да е поискал друг пост, което води до рокадите описани по-горе.....нищо не знаете, но знаете да плюете.
Мога да ви дам хиляда примера за подобни рокади в мой друг любим тим, Пуул. Та там Глен Джонсън редовно играее в ляво, а е десен бек. Агер също играе в ляво , а е централен защитник. Каръгър играе десен бек, а е централен защитник.Треньора решава, според моментното състояние на футболистите, според противника и т.н. Чета форумите на Пуул ......след всичко, което направи Далглиш в първенството, никой не е отворил и дума срещу треньора, но ние тук сме научени само да мразим и плюем. Примери мога да ви дам и с Барселона, та нима Пуьол не е играл ляв бек.
Истината е ,че футболистите не стават....те трябва да играят, където ги постави треньора, а не аз съм ляв бек и КРАЙ. В тоя ред на мисли, като какъв играе Кишишев в Черноморец? Отговор: навсякъде, където го сложи Херо, но човека е ФУТБОЛИСТ.
И стига с това ние плюеем само във форума, на стадиона подкрепа. Не е истина това, защото плюейки тук, а няколко човека го правят целенасочено, създавате мнение и на много други хора, което несъзнателно се пренася на стадиона. А и повечето от вас това го споделят и по маси, сбирки, на работа и мнението им придобива масовост и на стадиона се почва: Аре ве Генов... ко играетее...ууууу.
По повод на съпорта ви давам един пример от мач, който посетих на живо миналата седмица, полуфинала за ФА къп на Англия. Та като болен фен на Ливърпул, тоя Керъл ми скъса нервите с три чисти пропуска второто полувреме. Аз на всеки пропуск типично по нашнски избухвам и го храня (аз не твърдя, че съм по-различен от повечето от вас или поне не бях), а хората около мен ръкопляскат. Аз питам един фен до мен: за какво му пляскате, може ли футболист струващ 35 млн. да прави такива пропуски? Той отговаря: Не ме интересува, колко струва той носи екипа на Ливърпул и има нужда от подкрепа. Същият Керъл в 87 мин. донесе победата на Ливърпул и същият този англичанин до мен ми каза: "И всичките пари на света да му дават, не струват нищо пред щастието, което ни донесе Анди". Точка по въпроса за съпорта.
Не твърдя, че Генов е най-големият капацитет на света, но като казвате, че е слаб треньор, дай да видим кой може да го замести. За мен към момента той е приличен избор, не казвам най-добрия, на фона на заетостта на останалите БГ треньори.
Последна промяна от dans1913 на 23 апр 2012 23:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stegal
Контакти:

Мнениеот stegal » 23 апр 2012 22:57

dans1913 написа:Бях решил повече да не пиша, но ми идвате в повече треньорите и капацитетите. След, като и тема създадохте за защитата в мача ще ви вляза в тона. Конкретно за този мач треньора решава да пусне Сашко с/у Присо заради бързината му. От тук следва, че някой трябва да замести Сашо в дясно. Единственият, който може да го направи е Живко Атанасов. От тук следва, че някой трябва да замести Атанасов в центъра и единствения избор е Попов. Точка. Така е решил треньора, така е направил.
Нито знаете моментното състояние на футболистите, нито знаете дали самият Попов не се е уплашил от Присо и да е поискал друг пост, което води до рокадите описани по-горе.....нищо не знаете, но знаете да плюете.
Мога да ви дам хиляда примера за подобни рокади в мой друг любим тим, Пуул. Та там Глен Джонсън редовно играее в ляво, а е десен бек. Агер също играе в ляво , а е централен защитник. Каръгър играе десен бек, а е централен защитник.Треньора решава, според моментното състояние на футболистите, според противника и т.н. Чета форумите на Пуул ......след всичко, което направи Далглиш в първенството, никой не е отворил и дума срещу треньора, но ние тук сме научени само да мразим и плюем. Примери мога да ви дам и с Барселона, та нима Пуьол не е играл ляв бек.
Истината е ,че футболистите не стават....те трябва да играят, където ги постави треньора, а не аз съм ляв бек и КРАЙ. В тоя ред на мисли, като какъв играе Кишишев в Черноморец? Отговор: навсякъде, където го сложи Херо, но човека е ФУТБОЛИСТ.
И стига с това ние плюеем само във форума, на стадиона подкрепа. Не е истина това, защото плюейки тук, а няколко човека го правят целенасочено, създавате мнение и на много други хора, което несъзнателно се пренася на стадиона. А и повечето от вас това го споделят и по маси, сбирки, на работа и мнението им придобива масовост и на стадиона се почва: Аре ве Генов... ко играетее...ууууу.
По повод на съпорта ви давам един пример от мач, който посетих на живо миналата седмица, полуфинала за ФА къп на Англия. Та като болен фен на Ливърпул, тоя Керъл ми скъса нервите с три чисти пропуска второто полувреме. Аз на всеки пропуск типично по нашнски избухвам и го храня (аз не твърдя, че съм по-различен от повечето от вас или поне не бях), а хората около мен ръкопляскат. Аз питам един фен до мен: за какво му пляскате, може ли футболист струващ 35 млн. да прави такива пропуски? Той отговаря: Не ме интересува, колко струва той носи екипа на Ливърпул и има нужда от подкрепа. Същият Керъл в 87 мин. донесе победата на Ливърпул и същият този англичанин до мен ми каза: "И всичките пари на света да му дават, не струват нищо пред щастието, което ни донесе Анди". Точка по въпроса за съпорта.
Не твърдя, че Генов е най-големият капацитет на света, но като казвате, че е слаб треньор, дай да видим кой може да го замести. За мен към момента той е приличен избор, не казвам най-добрия, на фона на заетостта на останалите БГ треньори.

+191300000000000000000
И ще запеем ний за вас зелено- бели богове ........

Потребителски аватар
KIL
Контакти:

Мнениеот KIL » 23 апр 2012 22:59

dans1913 написа:Бях решил повече да не пиша, но ми идвате в повече треньорите и капацитетите. След, като и тема създадохте за защитата в мача ще ви вляза в тона. Конкретно за този мач треньора решава да пусне Сашко с/у Присо заради бързината му. От тук следва, че някой трябва да замести Сашо в дясно. Единственият, който може да го направи е Живко Атанасов. От тук следва, че някой трябва да замести Атанасов в центъра и единствения избор е Попов. Точка. Така е решил треньора, така е направил.

Благодаря ти! Не съм съгласен на 100 % с всичко, но ОТБОРЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ПОДКРЕПЯ!!! ОТБОРЪТ!!!
МОРЕТО... НЕ Е ДО КОЛЕНЕ!

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 24 апр 2012 00:21

Генов е 5 пъти повече треньор от Мастиката,4 пъти повече от Прическата и 100 пъти повече от всички нас тук.Имал е някаква идея,мислел е нещо,не се е получило.Знам само,че заради титулярния ляв бек бяхме били в Бургас,а с резервния не знам какви очаквания е имал Генов за положителен развой....затова сигурно е препратил там Сашето,който е в прилична форма.От друга страна Живко Атанасов като десен бек винаги се включваше на ниво.При липсата на Дончо се нуждаехме и поне от един атакуващ бек де,иначе какво правим отляво?Спрете да го тропате,не ви ли писна?Човека от разбит отбор направи състав спечелил 4-то място и квота за ЕКТ ако не беше мафията от рефери да го ограби.Би Левски,сефте от 1978 година насам,би ЦСКА,с тактика и то различна според съперника...
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 24 апр 2012 00:48

dans1913 написа:...нито знаете дали самият Попов не се е уплашил от Присо и да е поискал друг пост,...

Какво значи:"Тренер,страх ме е от Присо,дай ми друг пост!"
Ако може да обясниш по-подробно...
Да предположим следните "варианти":
Фернандес:"Тренер,страх ме е от Трифонов,дай ми друг пост!"
Атанасов:"Тренер,страх ме е от Карачанаков,дай ми друг пост!"
И най-интересния-Денчев:"Тренер,страх ме е от Мораес,дай ми друг пост!"

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 24 апр 2012 01:33

Данс, опитай се да се дистанцираш от предишните ни пререкания, аз отдавна съм ги загърбил и нека дискутираме нормално по темата, м?! Става ли? Съгласен съм с теб по някои неща от това, което си постнал. За други обаче не съм и по тях нека изкоментираме. Както казах прав си за много от нещата, както и за това, че може би няма на тоя етап кой да замени Генов. Явно ръководството са решили той да приключи сезона и се съобразяваме с това тяхно решение. Аз обаче искам да дискутираме думите ти по неговото решение, кой къде да постави в защита за този мач?! Да ти кажа честно, смешно ми прозвуча тезата, че Попов бил се уплашил от Присо и видите ли, треньора се принудил да размести цялата защита, заради него, да го намести там, където няма да се страхува????! Та кой е Християн Попов?! Кой беше той, че Генов да се съобразява със страховете му?!?! И дали пък, когато един футболист умира от страх от друг такъв, като Присо, не трябва да седне на пейката и да го замести да кажем Янчо или пък друг негов колега, който е мъжко момче и не се страхува, а не заради него да прекроява и разбърква цялата защита?!?! Това първо, сега второто. Е тоз Попов, като го е бъзе от Присо, що се нътъкна на Мораеш, така и не разбрах?! Нима Мораеш е по-слаб от Присо, та Генов реши да премести уплашения Попов в центъра да се наниже на Мораеш?! А и оттам да се разсипе цялата ни защита, търсейки място на всеки, заради страховете на Попов и Генов?!?! Данс, смешно е пич?! Признай?! Честно ти казвам, верно, че бая се бяхме захапали преди и бях решил никога повече да не го допускам. И сега трябва да знаеш, че не се заяждам, а просто искам да разплетем тоя възел, който навърза толкова много полемики около рокадите в защитата ни за този мач, имайки в предвид и обезкостения ни от контузии отбор. Казваш, така решил Генов и край. Ами нали точно това бистрим я, че не е бил прав. И знаеш ли какво най-много ме е яд мене. Този човечец вместо да наведе глава и да каже: "Вината е моя, мислех я една, а тя стана друга. Предприех рокадите в защита с еди каква си цел, поради еди какви си мотиви, а и да ги изненадам, но явно съм сбъркал и не се получи, той всеки път, когато нещо надроби, се оправдава я със съдията, я с терена, я с времето, я с "липсата на класа" в отбора ни, я с "липсата на качествена селекция", при положение, че на лято преди започване на сезона изрично благодари на ръководството, че са осигурили всички попълнения, които е поискал и са му нужни?!?! Готов е с всеки да се оправдае, но нито веднъж не каза... виновен съм за това или онова. Май много насериозно се взе този човек, но за това са виновни и тези, които тук го съросваха и титулуваха прибързано. Явно истината за него е друга и все повече хора я забелязват и отчитат. Иначе си абсолютно прав, че всеки футболист, като го пуснат да играе, където и да е, трябва да излезе и да даде всичко от себе си! Да играе отговорно и съсредоточено, пък каквото сабя покаже. Аз обаче не видях отговорност нито от Живко, преодоляван многократно по най-левашкия начин от Карачанаков, да не говорим за обърканите пасове при изнасяне на топката или неоправданото лъжене и задържане, което доведе до отнемане от противника и последвалите левашки контри?! Нито пък от Попов, играл много инертно и повърхностно, направил ненужна дузпа и "наказал" Денчев, като че ли му има зъб?! Все си мисля Данс обаче, че ако тези момчета си бяха по местата... нещата биха били много по прости и нормални за отбора ни. Три нормални приказки бяха нужни след мача: Отрази ни се липсата на петте контузени играчи, грешното подреждане на защитата, ход, който не се оправда и се извиняваме! Оттам се разстрои играта ни , допуснахме ненужни индивидуални грешки и получихме три гола първото полувреме. После е трудно да гониш отбор като ЦСКА на стадиона му... Но.. чухме друго, както всеки път...Значи сам си е виновен за критиките, които понася, сам си ги проси с изказванията си. Всеки може да сбърка и бихме му простили, още повече, че отбора имаше и хубави мачове и моменти, но да се прави на велик и да набеждава футболисти, шефове, съдии, терени , извънземни.... Какво ще кажеш, не съм ли прав за това? Пак повтарям, не търся дразги, а консенсус!”
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Потребителски аватар
ti4a70
Контакти:

Мнениеот ti4a70 » 24 апр 2012 07:52

Уважаеми приятели, понеже аз пуснах вчера тема "Сбърка ли състава за мача с ЦСКА Стефан Генов?" и много ме е яд защото я вмъкнаха при всички общи мнения ЦСКА-Черно море, ми се иска да уточним още нещо. Всеки е прав до някаде. Истината е че като фенове сега в събота трябва да напълним "Тича", безрезервно да ги подкрепяме, а не в 10 мин. да почваме извади тоя, пусни ония. Моето мнение е че по-време на мач не бива да се казва дори и една лоша дума против които и да е от отбора. Но пък не виждам и нищо лошо да споделяме грешки и коментари тук. Много исках да чуя и мнения на фенове и от други отбори, но обективни, а не от сорта на "ние сме велики червени шампиони, а вие еди какви си". Конкретно за мача с ЦСКА трябва някои да е сляб за да не види, че защитата ни беше разбъркана и игра под нулата. Това с което се славим, с непреодолимостта на защитния вал, в неделя бе най-слабото звено. Ако Християн се е уплашл-в което се съмнявам-да не го пуска. По-добре не беше ли да пусне двоика централни А.Александров с Камизола, Сашко на неговия бек, на другия Янчо или Мишо? В центъра Жоро щеше да си партнира със Симеонов. Както и да е, мача свърши, загубата е факт. Сигурен съм, че Ст. Генов си е взел поука и ще си извлече необходимите изводи, да не изпадаме в такава ситуация. Искам да провокирам още нещо - убедени ли сте, че Петьо Денчев ще ни върши работа? Струвами се на моменти хазартен и поне според мен не вдъхва нужното спокойствие в отбраната. При втория гол за ЦСКА, излезе неразчетено, бе заел грешна позиция и Мораеш ведна се възползва. Лек ден на всички, очаквам още мнения по темата.
БЯХ МАЛЪК, СЕГА СЪМ ГОЛЯМ, КОГАТО ОСТАРЕЯ ПАК ЩЕ СЪМ ТАМ - НА "ТИЧА" СТАДИОНА ЛЮБИМ!

dans1913
Контакти:

Мнениеот dans1913 » 24 апр 2012 09:31

Iceberg написа: Да ти кажа честно, смешно ми прозвуча тезата, че Попов бил се уплашил от Присо и видите ли, треньора се принудил да размести цялата защита, заради него, да го намести там, където няма да се страхува????! Та кой е Християн Попов?! Кой беше той, че Генов да се съобразява със страховете му?!?! И дали пък, когато един футболист умира от страх от друг такъв, като Присо, не трябва да седне на пейката и да го замести да кажем Янчо или пък друг негов колега, който е мъжко момче и не се страхува, а не заради него да прекроява и разбърква цялата защита?!?! Това първо, сега второто. Е тоз Попов, като го е бъзе от Присо, що се нътъкна на Мораеш, така и не разбрах?! Нима Мораеш е по-слаб от Присо, та Генов реши да премести уплашения Попов в центъра да се наниже на Мораеш?! А и оттам да се разсипе цялата ни защита, търсейки място на всеки, заради страховете на Попов и Генов?!?! Данс, смешно е пич?! Признай?!

Естествено, че това би било последната причина, поради която Генов би махнал Попов от левия бек. Това просто го дадох, като пример и ти влезе в тона на "болния" авеланш. Най-вероятната причина за тази защита е моментното състояние на играчите и нагаждане спрямо противниковите играчи, това го решава Генов, който цяла седмица е с футболистите и знае на всеки моментното състояние. Навярно е сгрешил, но мен мисълта ми е друга. Виж Гуардиола си обърка състава и загуби титлата в Испания и то Гуардиола обърка състава без да е притиснат от липса на футболисти, а Генов беше принуден да играе с тези. И понеже някой ще каже че примера е неумесен: Нерде Барса, Нерде ЧМ....ще му кажа, че си абсолютно уместен защото нито Присо е Ди Мария, нито Мораес е Роналдо.
Но аз не искам да влизам в детайли за тактики, позиции на футболисти и т.н.,аз не съм треньор, моята мисъл е друга, проблема е на друго място. Дадох пример с Кишишев, гледал съм го в 3 мача тази година, на 3 различни позиции....и навсякъде се справя отлично на 37 години. Истината е че нямаме футболисти за това, което ни се иска. Това е реалността и мисля, че се отбора се справя прилично. С този отбор това ни е максимума.
Тезата ми е, че с това оплюване по треньор и футболисти не се помага на никой. Приемаме реалността такава и точка.

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 24 апр 2012 09:58

Данс, това което правим тук не е плюене, а обсъждане. Ако не можем да критикуваме играчи, треньор, тактика и т.н. във футболен форум, няма абсолютно никакъв смисъл от него.

Плюене е гласно да изразяваш възмущението си от играта на футболист от твоя отбор по време на мач, както ти си направил с Анди Керъл.

bober
Контакти:

Мнениеот bober » 24 апр 2012 10:54

[offtopic]
Patriot написа:,,Morski''..не му се връзвай на Галоша. Той и без това няма връзки..)) а като е толкова отворен да ми каже кога не биха за последно като махнем финала за купата на БГ..... С мишки не спори..те никога няма да станат Котки. А че Генов е некадърник съм го казал от момента в който ни стана треньор, защото ако искате Ж.Атанасов да си ходи Генов за думите му ...„НИЕ СМЕ ПРОВИНЦИАЛЕН ОТБОР И ЗАТОВА ТАКА СВИРЯТ СРЕЩУ НАС"...какво да го правим. Кога Колю е казвал такива думи...??? питам ви капацитети от Форума...???? НИКОГА...а казваше борба до край за Морето. И всички бяха Мъже а не както сега.....мили очички на Мосю Генов.Някой футболист го плюят цял мач Публиката на Тича нашия го прегръща...още малко ще го цунка отзад...... ай у лево всички мишки от Тича.Това не е отбора на Варна...това е някакво подобие на сбор дружина от Пловдив. С най-големия Страхливец от този иначе чудесен град. Не знам какво чакат още нашите шефове....??

Мисля след първия мач срещу Искра беше, на журналистически въпрос, какви са целите на отбора ж Лига Европа, Кольо каза нещо от сорта на: играем турнир, целта ни може да е единствено спечелването му:) Много силно впечатление ми направиха тогава тези думи.[/offtopic]

Върни се в “Черно море”