Черно море - ЦСКА

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Clarion
Контакти:

Re: Черно море - ЦСКА

Мнениеот Clarion » 23 окт 2011 17:32

гарфилд написа:... грешки на Дюран Дюран и в двете посоки,Сашо Бероеца заслужаваше ж.к. още преди почивката,а Райс М'Боли трябваше да получи не червен,ами аленочервен картон..

с минаване на времето все повече побеснявам :-) не е проблема само в отсъдените и неотсъдените от съдиите нарушения, не е само в дадените или недадените картони (съдия от Премиършип щеше да прекрати мача - нямаше да останат необходимия брой играчи на терена, ако свиреше по техните стандарти) - ПРОБЛЕМЪТ е, че фуболистите играят за да "впечатлят" съдиите!?!?!? влиза Божилов в наказателното поле с топката и какво мислите, че се опитва да направи??? да вкара топката в мрежата ли??? нееееее!!! той се втурва между двамата противникови централни защитници само и само за да падне за дузпа. какво прави Дончо като му вземат по-твърдо топката - изправя се и се втурва обратно в защита да пресира ли??? неееее!!! пада атрактивно и глееееееда едно тъжно и с надежда към съдията. противниковия отбор (независимо дали е ЦСКА, Левски и т.н.) - същото играят и те.
САМО Паломино играе, пада, изправя се, играе, пада, играе паднал ... ама то той отскоро е в България - простено му е да не играе, за да се "хареса" на съдиите :-)

ПП: споменах по-рано през деня Премиършип - е, на следващия семинар нашите съдии да си пуснат КПР-Челси и да видят как се свири ФУТБОЛЕН мач!!! а на г-н Ахмед мога да му пратя лично линк по пощата :-)
"Наш'те го вкараха! За останалите - DU HAST!"

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 24 окт 2011 10:42

КПР - Челси ще го дадеш за пример за съдийство? Ти сериозно ли? Това беше най-катастрофалното съдийство в целия кръг.

Потребителски аватар
hawai
Контакти:

Мнениеот hawai » 24 окт 2011 15:11

wolf написа:КПР - Челси ще го дадеш за пример за съдийство? Ти сериозно ли? Това беше най-катастрофалното съдийство в целия кръг.

Аз бих казъл от началото на сезона, не на кръга..

Потребителски аватар
Clarion
Контакти:

Мнениеот Clarion » 24 окт 2011 22:43

wolf написа:КПР - Челси ще го дадеш за пример за съдийство? Ти сериозно ли? Това беше най-катастрофалното съдийство в целия кръг.

ами например червения картон на Дрогба беше за нещо, за което футболистите дори не трябва да си помислят, че могат да правят по време на мач - единствения начин да се направи това е имено директен червен картон ... за първия също - каква е дефиницията за последен играч в защитата ... сигурно ако питаш 10 наши съдии ще получиш 15 мнения ... англичанина гледа и дори защитника да е половин метър зад останалите - значи е последен, без да се правят анализи ама то той встрани, ама то май има кой да го покрие, ама то нападателя не може да овалде топката, ама то той вратаря ше стигне пръв ...
мнението ми е, че докато нашите съдии не почнат да спазват правилника дословно, без да дават аванти, компромиси, компенсации и т.н. - е, няма играта ни да прилича на футбол!!! не знам дали има статистика колко нарушения има средно на мач в А група и колко в някое от големите първенства, но ми би било интересно да я видя? или ти харесва как се развива един типичен мач в България по отношение на нарушенията и ритъма на играта?

cristely
Контакти:

Мнениеот cristely » 24 окт 2011 22:59

Clarion написа:

ами например червения картон на Дрогба беше за нещо, за което футболистите дори не трябва да си помислят, че могат да правят по време на мач - единствения начин да се направи това е имено директен червен картон ... за първия също - каква е дефиницията за последен играч в защитата ... сигурно ако питаш 10 наши съдии ще получиш 15 мнения ... англичанина гледа и дори защитника да е половин метър зад останалите - значи е последен, без да се правят анализи ама то той встрани, ама то май има кой да го покрие, ама то нападателя не може да овалде топката, ама то той вратаря ше стигне пръв ...
мнението ми е, че докато нашите съдии не почнат да спазват правилника дословно, без да дават аванти, компромиси, компенсации и т.н. - е, няма играта ни да прилича на футбол!!! не знам дали има статистика колко нарушения има средно на мач в А група и колко в някое от големите първенства, но ми би било интересно да я видя? или ти харесва как се развива един типичен мач в България по отношение на нарушенията и ритъма на играта?

С уговорката, че не съм гледал мача, а коментирам само по товите думи. Я ми кажи кога си видял да дадат такъв червен картон на Ман Юн? А два червени картона в един мач? Да не говорим колко лесно подминават положенията за дузпа в тяхното наказателно поле и как понякога им свирят дузпа от нищото - това поне съм го виждал. Та като си отговориш на тези въпроси отговори ми дали в Англия също няма отбори дето получават съдийски аванти. И какво излиза тогава съдийството там?

Потребителски аватар
Clarion
Контакти:

Мнениеот Clarion » 24 окт 2011 23:34

Ами ти сам посочваш проблемите на нашето съдийство:
cristely написа:Я ми кажи кога си видял да дадат такъв червен картон на Ман Юн?

Щом на някого, някога, някой съдия не бил дал червен картон - значи и занапред не трябва да се дава.
cristely написа:А два червени картона в един мач?

Колкото нарушения за червен картон има - толкова червени картона се показват! А не - "те вече са с човек по-малко, то това е за червен картон, ама ще ги пожаля ... заради футбола"
cristely написа:Да не говорим колко лесно подминават положенията за дузпа в тяхното наказателно поле и как понякога им свирят дузпа от нищото - това поне съм го виждал.

И аз видях дузпа за МанЮ, като нападателя беше спънат, когато топката почти беше излязла в аут и изглеждаше (акцента е тук!), че нападателя няма как да играе с нея, дори и да не беше спънат от вратаря. Но съдията не е там да анализира, прилага теорията на вероятностите и т.н. - даде си правилна дузпа - играча е спънат и топката е в игра.

Върни се в “Черно море”