ТИМ ще прави електрически руски коли във Варна

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

bozo
Контакти:

ТИМ ще прави електрически руски коли във Варна

Мнениеот bozo » 12 окт 2011 21:09

Тимаджиите, които държат и "Черно море", явно нямат амбиции да правят супер отбор. Групировката май ще прави автомобилен завод във Варна за електрически автомобили, конкурент на Гриша Ганчев, който от пролетта ще сглобява и китайски коли с електричесик мотори. Май футбола остава на заден план.

http://www.autoclub.bg/index.php?menu=16&id=5105

Потребителски аватар
greenpeak
Контакти:

Re: ТИМ ще прави електрически руски коли във Варна

Мнениеот greenpeak » 12 окт 2011 21:27

Ако имаха сериозни амбиции свързани с Черно море на този етап, нямаше да допуснат отбора да има 16 мил. задължения.
Химимпорт от началото на 2010г. няма акции в Черно море, а е само кредитор :mrgreen: .

Потребителски аватар
JASSA1
Контакти:

Мнениеот JASSA1 » 12 окт 2011 22:07

Виж сега . Тези пари се влагат за благото на благодетеля и колкото е по-богат той, толкова повече пари за странишни разходи ще има той.Да вземем в пример доста олигарси. Така че се радвайте когато собственниците на клубът ви се развиват, което означава, че ще има пари и за футбол / дано /.

macko_razbivach
Контакти:

Мнениеот macko_razbivach » 13 окт 2011 07:35

Браво, това е една хубава новина :)
Как да си сменя username-а, че съм малко голям вече за този? :)

urkoto

Мнениеот urkoto » 13 окт 2011 07:47

Съмнителна работа. Истината е, че има едни оптимуми, според които горе-долу се определя икономическата посока, в която поема дадена нация. Затова например не произвеждаме и едва ли някога ще произвеждаме електроника - щото сме малко народ. В тоя ред на мисли, с колите нещата стоят по същия начин. Гришата въпреки това ще почне да вади, (явно неговата идея е за ЕС, тъй като в бг е ясно, че възвръщаемост не може да види) за тимаджиите ме съмнява обаче. Два завода за коли в 7-милионна нация - малко филм ми се види. Явно пак ще е за ЕС производството, но както казах - съмнява ме да се стигне дотам
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Потребителски аватар
Adrian Monk
Контакти:

Мнениеот Adrian Monk » 13 окт 2011 08:58

urkoto написа:Съмнителна работа. Истината е, че има едни оптимуми, според които горе-долу се определя икономическата посока, в която поема дадена нация. Затова например не произвеждаме и едва ли някога ще произвеждаме електроника - щото сме малко народ. В тоя ред на мисли, с колите нещата стоят по същия начин. Гришата въпреки това ще почне да вади, (явно неговата идея е за ЕС, тъй като в бг е ясно, че възвръщаемост не може да види) за тимаджиите ме съмнява обаче. Два завода за коли в 7-милионна нация - малко филм ми се види. Явно пак ще е за ЕС производството, но както казах - съмнява ме да се стигне дотам

България произвеждаше, произвежда и ще произвежда електроника. Порови малко в чичко Гугъл, за да се информираш, аз нямам време пък и желание за това. ;)
Точно обратното стои въпросът с леките автомобили - всички опити да се развие такова производство у нас от 60-те години на миналия век досега напомнят на опитите да се забремени мъж в Турция. :lol:
Защо е така? Електрониката включва и най-дребни компоненти, които могат да се правят за някой голям производител и да се изнасят.
С леките коли, които са комплектни изделия, нещата са далеч по-сложни и опират до пазар. Честно казано не се сещам за европейска страна, която ще започне да купува китайски коли, произведени в България. Това важи и за нашите комшии, които не са страни-членки на ЕС, и за други. Виж, с частите за леки автомобили нещата са много по-лесни, но това е друга тема. :)
"... Знаете, че преди победата на деветосептемврийската революция в спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашистки елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Затова създадохме нашия ЦСКА". Д. Джуров

hoult

Мнениеот hoult » 13 окт 2011 09:55

bozo написа:Тимаджиите, които държат и "Черно море", явно нямат амбиции да правят супер отбор. Групировката май ще прави автомобилен завод във Варна за електрически автомобили, конкурент на Гриша Ганчев, който от пролетта ще сглобява и китайски коли с електричесик мотори. Май футбола остава на заден план.

Да пиши някъде в материала ТИМ. Аз не видях никъде ТИМ, Химипорт или други подобни фирми свързани с групировката.

Потребителски аватар
ralimavridov
Контакти:

Мнениеот ralimavridov » 13 окт 2011 10:00

hoult написа:
bozo написа:Тимаджиите, които държат и "Черно море", явно нямат амбиции да правят супер отбор. Групировката май ще прави автомобилен завод във Варна за електрически автомобили, конкурент на Гриша Ганчев, който от пролетта ще сглобява и китайски коли с електричесик мотори. Май футбола остава на заден план.

Да пиши някъде в материала ТИМ. Аз не видях никъде ТИМ, Химипорт или други подобни фирми свързани с групировката.

Еми да,ама във Варна нищо не се случва без разрешението на Марин Митев. ;)

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 13 окт 2011 10:16

"Руска кола" - това са несъвместими понятия.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
Astarot
Контакти:

Мнениеот Astarot » 13 окт 2011 10:27

Може би причината да нямаме опит и традиции в производството на автомобили е, че нямаме металургия. Единственият ни металургичен комбинат "Кремиковци" работеше с вносни суровини, което в комбинация с идиотското му разположение се оказа неподходящо за една пазарна икономика.
Но ако производителите си внасят частите, а тук само ги сглобяваме, сме доста добър входен пункт към ЕС. Ще могат да продават колите си без да плащат мита, а това води до конкурентоспособност.
За руснаците не знам, но ако китайците продължават да се развиват така в следващите 10-15 години, ще се наложат стабилно на пазара. Те в момента правят същото като японците след ВСВ. Крадат ноухау и импровизират докато се научат :) Затова не е странно, че за да ремонтира японски мотор, някой стар майстор сваля от лавицата прашасалата книга за италиански мотори от 70-те примерно :)
Изображение

Върни се в “Черно море”