ЛЯТО 2011 - подготовка, трансфери, спекулации...
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
Re: ЛЯТО 2011 - подготовка, трансфери, спекулации...
Само дето не взеха играч от нас без пари ами просто му изтече договора с нас и оттам нататък той си решава къде да играе. Между другото въобще няма да се учудя утре да прочета заглавие "Ботев Вр/Видима/Спортист Св взе Митко Илиев". А те нека да са си в добри отношения с нашия треньор. Всъщност по- добре е да не вземаме никой отколкото дървеняци като Тиаго например.
Vladislav написа:Само дето не взеха играч от нас без пари ами просто му изтече договора с нас и оттам нататък той си решава къде да играе. Между другото въобще няма да се учудя утре да прочета заглавие "Ботев Вр/Видима/Спортист Св взе Митко Илиев". А те нека да са си в добри отношения с нашия треньор. Всъщност по- добре е да не вземаме никой отколкото дървеняци като Тиаго например.
Така е, но все пак игра при нас, ние го направихме име в България, напрактика си взеха готов играч без пари, а ние трябва ли да чакаме да стане свободен агент, за да вземем Митко Илиев без пари, най-много да го преостъпят на някой отбор като Пирин и Миньор до тогава, нямат никаква полза да го разкарват като мечка. Цената му е не повече от 50 000 ЛВ, а не 70 000 евро каквито искаха зимата, а ние бяхме готови да дадем същата сума, но в лева и при положение, че договорът му изтича след 1 година, няма как да искат такива пари, до тогава най-много отново да го преостъпят и то за последно вече и след това става свободен агент, безсмислена история както за тях, така и за него...
---------------------------------------
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913
Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''
И аз харесвам Митко Илиев, но не вярвам да го вземем. От новите двама ще бъдат чужденци, понеже след напускането на Адемар се отварят две свободни места.
Иначе Берое много ме учудват засега -- привлякоха обещаващ млад нападател и доста добро дясно крило. Ей това значи да имаш добър треньор, самите играчи явно се натискат да играят за него.
Иначе Берое много ме учудват засега -- привлякоха обещаващ млад нападател и доста добро дясно крило. Ей това значи да имаш добър треньор, самите играчи явно се натискат да играят за него.
Ето ви част от истината за трансферите в Черно море СИЛНО СЕ НАДЯВАМ това да не е цялата истинa-Стефан Генов оглежда млади футболисти
Наставникът на „Черно море" Стефан Генов изгледа вчера дербито от Югозападната В група между „Ботев" (Пловдив) и „Нефтохимик". Стадион „Христо Ботев" пък бе пълен до краен предел, за да отпразнува завръщането на „канарчетата" в големия футбол. В полезрението на 56-годишния специалист са попаднали двама млади футболисти, по един и от двата отбора. Със сигурност Генов е следил с интерес изявите на защитника на бургазлии Диян Лефтеров, който е гласен за трансфер при „моряците". Както вече писахме, от „Тича" преговарят с няколко играчи, но засега не желаят да разкрият имената им.
„На 24 юни, когато започнем лятната подготовка, ще съобщим имената на новите попълнения. Дотогава няма да разкриваме подробности, тъй като има вероятност някои от тях да се отметне", поясни Стефан Генов.
Абе не мога да разбера само едно.Искаме млади и перспективни играчи.Визирам Абушев.Но той отиде в Берое.Как стана това?Ами ние искаме таран от чужбина и Абушев е втори избор.Само ако пропаднел трансфера на чужденеца сме щели да вземем Рангел.Ами аз си мисля че трансфера на Ангел вече пропадна,а дали ще дойде чужденец също е под огромна въпросителна.Иначе гледаме играчи от В група,които ако са наистина добри и ги поиска някой друг,заминават там.МНОГО ВНИМАТЕЛНО прочетете последното изречение на Генов.Там е разковничето.Как уж всичко е наред,а в последния момент-чао.
Наставникът на „Черно море" Стефан Генов изгледа вчера дербито от Югозападната В група между „Ботев" (Пловдив) и „Нефтохимик". Стадион „Христо Ботев" пък бе пълен до краен предел, за да отпразнува завръщането на „канарчетата" в големия футбол. В полезрението на 56-годишния специалист са попаднали двама млади футболисти, по един и от двата отбора. Със сигурност Генов е следил с интерес изявите на защитника на бургазлии Диян Лефтеров, който е гласен за трансфер при „моряците". Както вече писахме, от „Тича" преговарят с няколко играчи, но засега не желаят да разкрият имената им.
„На 24 юни, когато започнем лятната подготовка, ще съобщим имената на новите попълнения. Дотогава няма да разкриваме подробности, тъй като има вероятност някои от тях да се отметне", поясни Стефан Генов.
Абе не мога да разбера само едно.Искаме млади и перспективни играчи.Визирам Абушев.Но той отиде в Берое.Как стана това?Ами ние искаме таран от чужбина и Абушев е втори избор.Само ако пропаднел трансфера на чужденеца сме щели да вземем Рангел.Ами аз си мисля че трансфера на Ангел вече пропадна,а дали ще дойде чужденец също е под огромна въпросителна.Иначе гледаме играчи от В група,които ако са наистина добри и ги поиска някой друг,заминават там.МНОГО ВНИМАТЕЛНО прочетете последното изречение на Генов.Там е разковничето.Как уж всичко е наред,а в последния момент-чао.
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!
yavorescu написа:Аз не бих разчитал толкова смело на юношите ни, колкото и да ми се иска. Приказките за "великата школа на Черно море" галят ухото, но ако гледаме реално на нещата са много далече от истината. Една школа е добра, когато редовно "произвежда" качествени играчи. Терминът "качествен играч" е много разтегливо понятие, затова нека приемем, че означава играч, който се е наложил в отбор от А група (или чужбина). И каква е продукцията на "една от най-добрите школи в България" за последните десетина години? Жоро Илиев.
Не е реалистично да очакваме юношите ни да дърпат отбора нагоре. На практика ние даже нямаме наложени в първия състав -- Румен напоследък е титуляр само заради контузията на Дани Георгиев, а Тошко е твърда резерва на Дончо. Капитанов/Андреев/Тачев се появиха заради кризата с наказанията и контузиите. Макар да се представиха задоволително, следващия сезон пак ще бъдат девета дупка на кавала, за сметка на новопривлечените "опитни" футболисти. Получава се един дяволски кръг: взимаме хора отвън, а нашите не ги развиваме достатъчно. Съответно те губят мотивация, липсва им игрова практика и в малкото получени игрови минути демонстрират слаба форма. Съответно треньорът не може да разчита на тях за следващия полусезон и всичко се повтаря.
Много точно мнение! Точно каквото е положението в отбора ни последите години. Писах ги няколко пъти точно така и аз нещата, но повечето тук или летят в небесата и ломотят пълни глупости и небивалици, или се изхвърлят нереално и понякога стават смешни с превъзнасянията си, а други пииишат ли пишат, включват се колкото да не заспят. А истината е една - имаме добри юноши, но не ги налагаме навреме в мъжкия състав, дори на някои почти не се дава шанс. Взимат се хора отвън с доста съмнителни качества, дава се шанс на тях, заемат местата в състава, а нашите или се забиват на пейката или въобще не ги взимат в групата и си остават вечните надежди, докато не ги натирят нанякъде в един слънчев ден. Трябва повече доверие и веднъж показали, че могат при мъжете, да ги налагат. Няма лошо да се вземе някой отвън и да се пробва, но или на място за което нямаме наш юноша, или да е с класа над нашите момчета. Никой няма да има против да се вдига класата на отбора. Но да прибираш тоя и оня изхвърлен оттук и оттам щото били без пари, да го моткаш година и накрая да го изгониш, а в същото време да загърбваш и убиваш бъдещето на нашите момчета е тъпо. Прав е yavorescu, школата ни е неефективна! Не е достатъчно само отборите ни там да побеждават, а накрая да има наложени играчи в мъжкия футбол. Нещо яко куца в стратегията на клуба. То напоследък даже и не бием, и до 17, особено пък до 19....

"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
http://chernomore.gong.bg/view_article. ... id=206805-Сякаш Митко Илиев е най добрият вариант за нас на този етап.Чужденеца ще е добре,ако наистина е класа.За дясното крило вече мисля че е ясно.Бангура е варианта.Сечков???Сякаш младежкия национал по ми се струва добър вариант.А защо не и двамата?За ляв бек когото и да вземем,все ще е слаб поне колкото Тиаго.Но при това положение оставаме без плеймейкър.Но поне в нападение да имаме опции.Колко отбора играят с плеймейкър в днешно време?
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!
Мен ме притеснява факта, че освободихме двама от тримата си креативни играчи и няме намерение да вземем техен заместник. Мисля, че ще е тежка есен само с Илиев и Божилов в средата като последните мачове без Дани и Адемар. При една - две контузии и увисваме. Юношите ни засега не стават. Малко са неграмотни тактически
, макар и някои да имат качества. Но като гледам колко играча мислят да привлекат и колко освободихме очаквам младите да запишат повече минути тази есен.

От информацията на Добри Атанасов, мисля, че нападателят от България е Митко Илиев, централния нападател от чужбина обаче не е ясен, дясното крило също е чужденец според информацията и той би трябвало да е лесен за отгатване, дискитурихме го вече 

---------------------------------------
Veso1913 написа:„На 24 юни, когато започнем лятната подготовка, ще съобщим имената на новите попълнения. Дотогава няма да разкриваме подробности, тъй като има вероятност някои от тях да се отметне", поясни Стефан Генов.
Аз по принцип съм ЗА да не се тръби много и да се обявяват новите попълнения чак когато са подписали договори. Само така мога да си обясня това изказване. (Това съвсем не означава, че подкрепям генералното информационно затъмнение около клуба в последните години.)
Когато един не особено примамлив клуб (заплати, реални възможности за трофеи, евроучастие и въобще всички неща, които привличат съвременните футболисти) като нашия се бори за подписа на даден футболист, нищо не е сигурно докато той не подпише. Поне половината от клубовете в А група могат да ни надцакат, затова да се действа по този начин приемам за правилно. Футболистите (или по-скоро алчните им агенти) гледат да изкопчат възможно най-високата заплата, и преговарят на няколко фронта, с няколко клуба едновременно. От друга страна, повечето свободни агенти гледат да подпишат до началото на подготовката, за да могат да я започнат и да се налагат в състава. Трябва да се действа внимателно.
Ако Тиаго остане, имаме две места за чужденци (Камазола е с италиански паспорт), така че очаквам двама от новите да са такива. Те по традиция се ослушват до последния момент за други оферти (защото на никой чужденец не му се играе в кирливото ни първенство за малко пари по футболните стандарти) и затова предполагам, че ще дойдат по-късно. До началото на подготовката би трябвало да са ясни поне българите.