Рантосметка на полусезон 2010/2011

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Re: Рантосметка на полусезон 2010/2011

Мнениеот boys85 » 29 ное 2010 21:39

Откакто се помня винаги съм ходил с ентусиазъм на Тича, за първи път тази година ми се случи всичко свързано с отбора да ме отвращава. Треньор пълен некадърник, ръководство дето не го знаеш има ли го няма ли го, играчи бездушни наемници като започнем от беройските боклуци и минем през плажните футболисти от Бразилия, публиката и тя взе много да оредява. За гадния терен и ръгбито дето го играем не ми се говори. За селекцията от играчи ниво Б група като Будинов и Гравесена плюс "великия трансфер" на Марио Жардел също, ако не друго поне софийските медии ни следяха изкъсо в началото, де ще видиш да ти предават отблизо лятната подготовка на моряците.

Още от мача с Цска ми стана ясно, че сезона е загубен, тоя умрял отбор дето който не игра с него той не му взе точки го съживихме, както само ние си знаем. Пак се получи старата песен вкъщи бием всичко без първите 3-4 отбора, навън падаме наред. Точно 8-9 място си заслужаваме.

Да имали сме и много по-лоши сезони и то не толкова отдавна, но повярвайте ми ходил съм на стадиона с повече ентусиазъм дори и след двете 0:7 от Марица и Септември, отколкото сега. Само че тогава положението беше на ръба, а и играчите толкова си могаха. А сега...

Най-болезнено ми беше мача с Каварна как разни селски футболистчета се надпреварваха да вкарват в нашата врата и после да се гаврят пред сектора ни. Това беше върхът на тоталното бездушие и незаинтересованост у футболисти и ръководство.

Единствената ми надежда е купата и то не защото изоставаме с много в това слабо първенство, просто се съмнявам да бъдат направени коренни промени на полусезона и очаквам всичко да е по старому...Дано не съм прав. Но каквото и да стане само Черно Море! Само името! 8-)

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 30 ное 2010 01:57

JimBeam написа:Айде, айде не ми минавай с тези изтъркани фрази за фен до мозъка на костите си на даден отбор и прочие.В днешно време футбола е изцяло свързан с пари така че такива неща вече са отживелица и ако има добра оферта за него от тези два отбора той ще си тръгне от Варна повярвай ми.
Нека да видим какво ще стане и дали наистина има голям интерес към него и тогава ще говорим отново.

Да не ти минавам ли? Ти Димов познаваш ли го? Или го свързваш на общата схема на безпринципност и аморал?
Да си чувал, че всяко правило си има изключение? Да си чувал за играчи тип Тоти, Раул, Дел Пиеро и т.н?
Казвам ти, че Димов, ако ще играя някъде другаде ще е в чужбина- помни ми думата! И от ТИМ са го доказали с трансферната си политика! Пък ти пак не си вярвай и си говори каквото искаш...

GreeN-1913
Контакти:

Мнениеот GreeN-1913 » 30 ное 2010 12:04

Извинявайте някой може ли да ми намере снимка на отбора за тази година със хубаво качество за декстопа :) мерси предварително

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 30 ное 2010 12:54

Boys е много прав.Цяла есен подкрепяхме Черно Море с отвращение.Но има го и това.Древната източна философия обаче е заявила следното....че за да се изправиш първо трябва да паднеш,за да полетиш първо трябва да ходиш,за да побеждаваш първо трябва да губиш.За да върнем блясъка си отпреди 2 години очевидно е,че трябваше да стигнем дъното,като игра и поведение.Мисля,че го стигнахме в Каварна и събитията след Каварна показаха лек прогрес или поне спиране на регреса в клуба.Зимата мисля,че моряците ще полетят отново и феновете пак ще пълнят Тича доволни от футбола и отбора.А за да завърша темата с Даниел Димов ще добавя,че момчето е възпитан и школуван в нашите идеи.Той не е някое селско футболистче примерно като Делев и като чуе,че го искали някъде да плюе на родния си отбор и фенове.Ние в Черно Море освен таланти градим и МОРЯЦИ,а повярвай ми,че в нашата школа последното се набива в главите на децата още щом облекат зелено-бялото рае.Това копирахме от Барселона.Яростен местен национализъм,неслучайно школата ни е първа в Бъглария,просто нашите момчета живеят и дишат с Черно Море,а вашите-с мичтити да отидат в София,а тези които са от София-да отидат в чужбина.Ние не правим просто футболисти,ние правим МОРЯЦИ.А Димов е просто лидера на тази първа вълна,емблемата на новото време в Черно Море.Вие никога няма да изградите такъв играч,изобщо вашите играчи се такива като Делев-свирнат им- айдееее бягаййййй.Димов е израсъл без родители,в Черно Море,сам.Затова е железен характер и боец,непримирим.Такъв играч никога няма да облече вашия екип,вие не отговаряте на морала му.По-скоро би ви мачкал на терена всячески,отколкото да играе с вас,за вас и против нас.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 30 ное 2010 13:51

Доста верни неща чета в изказванията на преждепишещите тука, доста патриотизъм, силни и хубаво звучащи думи, топлещи сърцето, разбирам ги донякъде, но... Абе чудя се къде ще се криете приятели, къде ще се врете от срам и дали няма да се обърнете срещу момчето, ако нещеш ли утре, вдруги ден приеме примамлива оферта от Левски, ЦСКА или Литекс?!?!?! Което няма никак да е нелогично, колкото и да не ни се иска, защото там първо ще има много по-голямо поле за изява, много повече възможности за излизане навън в реномиран и силен европейски отбор и не на последно място... доста по-добро заплащане! Сега тука да се говорят големи думи, силни слова, да се лее патриотизъм е сигурно приятно, но мисля няма смисъл. На всички е ясно, че колкото и да ги мразим и ненавиждаме, плюем и обиждаме, горепосочените отбори са доста по-напред поне на тоя етап в развитието си откъдето и да го погледнем и предлагат по-добри условия за развитие занапред. Жалко, но е истина. Не говоря за детско-юношеска школа само, щото виждам как Стрелеца ще ме емне веднага. Там ги бием напоследък :) И Димов много добре знае това, осъэнава го, сигурен съм, колкото и да обича Черно море, колкото и да ненавижда така наречените грандове. Истината е, че оттам се отива много по-лесно навън, много по-голям интерес има от мениджърите, рийтинга на тея отбори в чужбина е по-голям, постоянно се говори и шуми около тях, което до голяма степен определя по-стойностни договори в по-силни чужди отбори. Та нали точно затова ги и мразим. Само за тях се пише, говори и показват по тв, съдии им помагат постоянно, централата ги толерира и т.н. и т.н. Няма смисъл да изреждам. За самия играч ще е много по-полезно на тоя етап да приеме, ако има интерес и оферта! Да продължи развитието си по най-добрия за него начин. Не си заравяйте главите в пясъка като щрауси и да отричате за съжаление очевадното, щото оставате нагъзени и може да мине някой отзад!!! Истината е една и колкото и да не ни харесва, тя е факт. Поне на тоя етап казвам. Ние рано или късно ще вдигнем яко нивото. Защото е ясно, че се е започнало нещо при нас, опити има. Ето, станахме трети, играхме финал за купата, имахме силен, техничен и борбен отбор, играхме известно време в евротурнирите, но сега къде сме?! Явно нещата при нас засега са още на приливи и отливи. Ето сега както усещам пак се предприема нещо хубаво, нещо яко. Но все още не сме изградили нито опрганизация на нужното ниво, нито база, нито отбор. Когато това стане факт, а аз се моля да е колкото се може по-скоро, че изстрадалия фен му писна да се мъчи, тогава вече момчетата като Димов, възпитани както Стрелеца казва, не биха и помислили за другите отбори от Бг. Дано тогава нашия тим да успее да си изгради име и позиции в Европа и нашите футболисти да се търсят повече от на Левски, ЦСКА, Литекс, Локо ПД, Славия... Дано. Ама предстои. А не е факт сега. Защото точно тея отбори за сега успяват да продадът. Ето защо, нямате моралното право да ми ги говорите такива силни и големи думи сега относно Димов или който и да е наш играч. Защото замислете се и признайте, че досега не сме продали нито един футболист в голям отбор. Не искате ли играчи като Димов да се развиват занапред в чужбина и ние да се гордеем, че е излязъл от нас? Да подхранваме националния отбор и с наши хора?! Мислите ли, че ако беше играч на тея отбори, които изброих, до сега нямаше да е направил поне 10 мача за БГ?! Ако искате да е така, на тоя етап не би трябвало така да заклеймявате едно евентуално преминаване на наш играч в "грандовете". Виж, като си стъпим на краката, като създадем организация, ръководство, стадион, назначим стойностен треньор,изградим силен отбор, голям бюджет, име в Бг и Европа... тогава да. Ама сега... не мисля че е нито редно, нито смислено, нито в полза на играча, фена, а и на самите вас да ги говорите тея гръмки слова. Щото както и започнах, та да завърша: Къде и как ще се криете, ако Дидо получи и приеме евентуална оферта от Бг сега, когато ние още сме наникъде??!!Когато още не можем да му предложим това, което те могат. М?! Къде?!
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 30 ное 2010 15:52

Мнението ти има логични и антилогични точки.Логичните са ясни,затова ще ти отбележа тези в които си се изсилил доста.Първо Дани Димов е новоизгряла звезда и е нужен на Черно Море,сега критически нужен при положение,че есента го определям за водещия ни играч изобщо като отчетем слабата форма на Жоро Илиев,Юруков и т.н.Димов е основния ни играч.Не виждам как ще градим нещо като дето се вика първата копка в проекта е продажба на най-перспективния,млад и класен играч на отбора,при това юноша,при това верен и лоялен към клуба,при това раздващ се във всеки мач,имащ и лидерсаки качества и всичко да стане всъщност основата около която да се изгради новия отбор.Школата е добра,има много таланти там,някои може и да са по-добри от Димов,но лидерските качества,характера и хъса който той има-е,такъв играч определено нямаме.В България подобен играч няма.Че той на 20 години беше вече решаващ фактор за отбора.И тука идва първата ти антилогична точка.Какво по-добро заплащане има примерно в ЦСКА?Там не се плаща редовно,а трансферите навън са във селски отбори от типа на Волга.Димов в ЦСКА ще е лидер,какъвто е и тук,и в Литекс ще е лидер,но къде го виждаш ти това развитие нагоре?Ще му плеснат договор за 3-4-5 години и ще го тормозят да им тегли отборчетата нагоре,особено това на ЦСКА където веднага ще го набедят за лидера,за фигурата и всичките мишки там ще го тикат на преден план и изобщо да забрави за трансфер навън поне 4 сезона.Към Димов има сериозен интерес от чужбина.Ако излезе нещо,да,защо да не замине,но да продаваме най-качествения си играч и то наш кадър на конкуренти,на врагове дори,на тези с които искаме да се борим - то чуваш ли се?!Да засилваме техните селекции,а да отслабваме своята - как ще вървим нагоре?Никак.В никакъв случай това няма да стане и просто е смешно дори да се коментира.Сашо Шерифа и той като стана национал Левски го искаше,но не го получи.И правилно.Това е работата за клуба и в интерес на клуба.После играхме в ЕКТ,взехме медали и Сашо беше и е още основна фигура.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 30 ное 2010 16:05

Стрелец, само ще ти кажа, че аз въобще не съм казвал, че трябва да го продаваме!!! Ама въобще. Не си ме разбрал. Напротив, аз искам да остане, защото той държи отбора в средата. Колкото и да е млад, той надрастна себе си, особенно последната година. Превърна се в стълб. За момента е назаменим, колкото и да няма такива играчи. Аз казах, че ако получи оферта удовлетворяваща собствениците и него. То е ясно, че ТИМ не продават без пари и то на конкуренцията. Аз казвам само, че стигне ли се до "Да" от тяхна страна... Дидо според мен би приел. Щото в тоя момент в ЦСКА може да са зле, може да не плащат навреме, но продават.И винаги ще са си ЦСКА, винаги ще са авторитет на запад. Създали са си име. И дори в Русия да продават сега, там вземат хубави пари. Не всичко е пари обаче. Не всичко заплата. Но ние и в Русия не сме продали, нали? Ставаше дума, че и Левски и ЦСКА и Литекс и Славия... продават навън и тях повече ги следят и гледат. Ето за това ставаше реч. Колкото и да ни е неприятно, трябва да го признаем. За сега... е така.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Потребителски аватар
Veso1913
Контакти:

Мнениеот Veso1913 » 30 ное 2010 16:17

Забелязвате ли как се повтарят нещата?Сашо Шерифа го извикаха един мач в национала,показаха му врата и му казаха че пътят минава през София.Ако не иска да върви по този път,да забрави за националния.Сега същото се повтаря с Димов.Повикаха ги и неги,сега следва офертата от Левски или Ловеч.Ако не отиде,ще забрави за националния и той.Това е организациоята на шопите+казионните медии.Иначе с нищо не превъзхождат който и да е отбор в България.Изключвам сателитите им.Така че според мен нещата отново опират до морал.Единствено ме притеснява че взимаме двяама играчи=опрни халфове.Иначе близо е времето когато ще разберем всичко.
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 30 ное 2010 16:18

И още нещо. Не ме разбирайте погрешно. С никой не искам да се комфронтирам. Разбирам, че темата е болезнена за нас. Но мисля, че ако иде в който и да е отбор от трите.. ще се наложи веднага и повярвайте ми, с тея качества, с тая игра, която показва, с тея физически данни и тактическа грамотност... ще го продадът много бързо и то в силен европейски клуб. Сигурен съм. Няма да се задържи дълго както смяташ. Всичко това го казвам за негово добро и... съответно за наша болка. Защото ни е много необходим точно сега, когато надявам се сериозно ще се гради нещо ново, нещо голямо. Дано остане и дано колкото се може по-бързо се оправят нещата при нас. Защото продължим ли в тоя аспект, продължим ли без високи цели, добър треньор, без стадион и отбор като хората.... за него това ще е загубено време. Да не казвам провалена кариера. Щото и това може да се случи. Дидо според мен най-много още година (ако продължава с такива темпове да се развива) и трябва непременно да излиза навън и то в силен отбор. Иначе тук ще се погуби както много други.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 30 ное 2010 16:26

Стигне ли се до ДА от собственика може да последва НЕ от играча,както направиха Кики,Даксон,Акалски точно относно ЦСКА.И не,нямат никакво име щом с един Жардел станахме световна сензация,нали?10 пъти повече нас ни следяха есента,а на тях дори името им не изписват правилно.Това е.Просто такъв трансфер ми се чини абсурден.Ти разбираш ли,че Димов,наборите на Димов,тези под тях-това са продукти на новото време в Черно Море.Не просто лоялни,те са обучени на яростен местен националиъм,да на казвам дори омраза към онези дето ти наричаш именити.Едва ли осъзнаваш това,но отиди един път поне на мач на юноши между Черно Море и някой от тях,за да видиш с каква злоба играят нашите и как ги тъпчат и това нашите треньори са им го набили в главите от най-малки.За тях Черно Море е доброто,онези-злото.Толкова.А самите ТИМ-аджии е просто смешно да си го помисли който и да е,че ще продадат играч в България освен ако не е пенсионер.И пътя към Европа на талантливи момчета като Димов е отворен широко.Или май забрави,че е играл в Лион?Той,Даниел пожела да се върне в Черно Море,иначе си оставаше спокойно в Олимпик Лион.ЦСКА,Литекс,Славия-кога ще пратят играч в Лион а?Касъмпаша,Газиантеп,Алания и Новогород - това са им дестинациите.Да,парите са си пари,но 300 000 лева примерно за отбор като Пирин е едно,веднага клякат и си дават талантите,300 000 лева за Черно Море изобщо не е респектираща цифра.Преди 10 години-щяха да го вземат,но сега просто няма начин.Мисля,че Димов ще бъде трансфериран,но не-няма да е в софийско.Твърде добър е за тях,а и в Европа игра много,с големи отбори,отлични мачове,мислиш ли,че не са го видели?Видян е отдавна Дидо и скоро отива в чужбина.А ако случайно замине за София - е,определено Черно Море ще се е самоубил в този ден!Ще сме си теглили куршума саморъчно.Всички идеи,всичко-в прахта,долу.Ние имаме цел-шампиони,а не да правим други такива!Мислим за бъдещето на Дидо и то европейско!А не селско,не грозно бъдеще в което Черно Море ще се бори срещу Димов и обратното.Пак казвам-невъзможен е трансфер на млад играч от Черно Море в български отбор.Това е изключено.

Върни се в “Черно море”