Доста верни неща чета в изказванията на преждепишещите тука, доста патриотизъм, силни и хубаво звучащи думи, топлещи сърцето, разбирам ги донякъде, но... Абе чудя се къде ще се криете приятели, къде ще се врете от срам и дали няма да се обърнете срещу момчето, ако нещеш ли утре, вдруги ден приеме примамлива оферта от Левски, ЦСКА или Литекс?!?!?! Което няма никак да е нелогично, колкото и да не ни се иска, защото там първо ще има много по-голямо поле за изява, много повече възможности за излизане навън в реномиран и силен европейски отбор и не на последно място... доста по-добро заплащане! Сега тука да се говорят големи думи, силни слова, да се лее патриотизъм е сигурно приятно, но мисля няма смисъл. На всички е ясно, че колкото и да ги мразим и ненавиждаме, плюем и обиждаме, горепосочените отбори са доста по-напред поне на тоя етап в развитието си откъдето и да го погледнем и предлагат по-добри условия за развитие занапред. Жалко, но е истина. Не говоря за детско-юношеска школа само, щото виждам как Стрелеца ще ме емне веднага. Там ги бием напоследък

И Димов много добре знае това, осъэнава го, сигурен съм, колкото и да обича Черно море, колкото и да ненавижда така наречените грандове. Истината е, че оттам се отива много по-лесно навън, много по-голям интерес има от мениджърите, рийтинга на тея отбори в чужбина е по-голям, постоянно се говори и шуми около тях, което до голяма степен определя по-стойностни договори в по-силни чужди отбори. Та нали точно затова ги и мразим. Само за тях се пише, говори и показват по тв, съдии им помагат постоянно, централата ги толерира и т.н. и т.н. Няма смисъл да изреждам. За самия играч ще е много по-полезно на тоя етап да приеме, ако има интерес и оферта! Да продължи развитието си по най-добрия за него начин. Не си заравяйте главите в пясъка като щрауси и да отричате за съжаление очевадното, щото оставате нагъзени и може да мине някой отзад!!! Истината е една и колкото и да не ни харесва, тя е факт. Поне на тоя етап казвам. Ние рано или късно ще вдигнем яко нивото. Защото е ясно, че се е започнало нещо при нас, опити има. Ето, станахме трети, играхме финал за купата, имахме силен, техничен и борбен отбор, играхме известно време в евротурнирите, но сега къде сме?! Явно нещата при нас засега са още на приливи и отливи. Ето сега както усещам пак се предприема нещо хубаво, нещо яко. Но все още не сме изградили нито опрганизация на нужното ниво, нито база, нито отбор. Когато това стане факт, а аз се моля да е колкото се може по-скоро, че изстрадалия фен му писна да се мъчи, тогава вече момчетата като Димов, възпитани както Стрелеца казва, не биха и помислили за другите отбори от Бг. Дано тогава нашия тим да успее да си изгради име и позиции в Европа и нашите футболисти да се търсят повече от на Левски, ЦСКА, Литекс, Локо ПД, Славия... Дано. Ама предстои. А не е факт сега. Защото точно тея отбори за сега успяват да продадът. Ето защо, нямате моралното право да ми ги говорите такива силни и големи думи сега относно Димов или който и да е наш играч. Защото замислете се и признайте, че досега не сме продали нито един футболист в голям отбор. Не искате ли играчи като Димов да се развиват занапред в чужбина и ние да се гордеем, че е излязъл от нас? Да подхранваме националния отбор и с наши хора?! Мислите ли, че ако беше играч на тея отбори, които изброих, до сега нямаше да е направил поне 10 мача за БГ?! Ако искате да е така, на тоя етап не би трябвало така да заклеймявате едно евентуално преминаване на наш играч в "грандовете". Виж, като си стъпим на краката, като създадем организация, ръководство, стадион, назначим стойностен треньор,изградим силен отбор, голям бюджет, име в Бг и Европа... тогава да. Ама сега... не мисля че е нито редно, нито смислено, нито в полза на играча, фена, а и на самите вас да ги говорите тея гръмки слова. Щото както и започнах, та да завърша: Къде и как ще се криете, ако Дидо получи и приеме евентуална оферта от Бг сега, когато ние още сме наникъде??!!Когато още не можем да му предложим това, което те могат. М?! Къде?!
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------