Мнениеот Modernator » 15 ное 2010 23:27
Аз да дам совто мнение.
Започвам от Ратников.За 100 път казвам-това е играча на Черно Море,който може да се превърне в новия Алекс.Ратников далеееече не е типичния плеймейкър,закован отзад и раздаващ пасове и както го изкарваш-нещо като допълнение на Жоро Илиев.Мога да кажа-Ратников съчетва всички качества на Жоро Илиев без опита,характера и любовта към клуба(все още).Ратников е в пъти по-бърз от Жоро,умее да шутира и с двата крака и налита като стършел в пространствата зад нападателя!Дори бих казал,че Ратников поради скоростните си качества и дрибъл е там много много по-опасен за противника,отколкото задълбан около центъра в нашата половина.Точно Жоро трябва да се изтегли до Димов,а Даниил да е напред и да жили като оса,защото видяхме,че търчи отляво,отдясно,напред...буквално навсякъде и еднакво опасен,а като прибавиш и импровизацията му,головия пас и идеи - просто му трябва някой по-раздвижен като Миро и две остри крила с които да оперира и гледай само какво става и за какво иде реч.Само опит малко и рутина му трябва,за да е истински ужас за всеки противник,защото е трудно да спреш плеймейкър с фантазия и пас,а какво ще е ако той е и бърз,стреля и с двата крака,постоянно виси зад нападателя и щъка като разлютен стършел?разбира се,Ратников до такова ниво не е стигнал,но има качествата,видяхме головете му срещу Локо Пд...ако се работи с него-ще стане.
Дяков-изявен член на Анти-Кривия.Показа,че участва в бойкоти.А когато е на 100% е изцяло зависим от сигурната игра на Сашо Шерифа.Сам Дяков е просто едно ренде и нищо повече и всеки скоростен нападател/крило би го развинтил.Дяков за мене се изчерпа за Черно Море.Левски и ЦСКА искат централен защитник и мисля,че е момента Дяков да бъде изтъргуван за техни играчи...докато е все още конвертируем,а не след време да последва Юруков.
Дани Г-за мен най-слабия играч на Черно Море.Има фантазия,но пасът му кога върви-кога не,дупка.Бърз е,но не умее да центрира - еми кел файда,че е бърз тогава.Ужасно неточен удар,ужасно поведение в голови ситуации.Това момченце като крило е кръгла нула,а като креативен халф е 2 класи под Ратников.Да не стигам и по-далеч,но извън Варна направо си играем с 10 човека,а туй дърво често все едно играе дори и за противника.Набеден за голям играч,набеден за крило,халф и т.н.,изцяло набеден футболист-мишка.В отборът медалист това футболистче НЕ ПОМИРИСВАШЕ никога терена!Беше смъртна резерва,което говори каква му е класата.
Левия бек-там проблемите ни са огромни.Тиаго назад е просто неадекватен винаги,но има пък хубаво центриране.За мене Тиаго при този си ръст е смешно да е бек,няма повратливост и вечно му чупят кръста.Но центрирането му,пасът - креативност!Колко е важно централния защитник да умее да рита добре напред,а не като дяковото дърводелско боцане?Адемар на крилото става,но отзад-ъ ъ ъ!Тошко Колев бек винаги е носело адските беди!В Перник добре добре,ама направи дузпа,а всичките му останали опити на този пост за мене са катастрофа....защото Тошето е бърз,но не чак толкова!Тошето е опасен на крилото не толкова със скорост,колкото със дрибъл и изключителната си техника!Винаги е бил техничар-дрибльор,но това са качества правещи го силно и качествено ляво/дясно крило,в никакъв случай не биха му били от полза като бек!
Десен бек-много съмнителен пост.Сашо бекчето кога играе,кога е неадекватен не се знае.Мишо Лазаров не се знае в каква форма ще е след като не е ритал 1 година.Янчо Андреев съм го гледал в контроли и мога да кажа,че позиционирането му е като на Сашо бека.И него го прескачат топките....Янчо е дясно крило по принцип и разчита на голямата си скорост.Бая зор ще е да го приучим като бек,на 2 мача на юношите на този пост си вади ЧК...но при всички положения скоростта му е много голям коз,по-стабилен ще е от Тошко Колев в защита 101%.
Крила-тука сме на 6.Десния фланг в лицето на Ели Маркес,Румен Николов и Янчо Андреев,с опции още като Ратников и дори малкия Сашо.Румен ми се ще да е титуляр,но тактически е малограмотен.Факт.Много бърз,експлозивен,ама кел файда като не я използва правилно тази скорост?Освен това не умее и да центрира.Айретен си е учен досега като нападател/втори нападател.За мен Румен би бил полезен вдясно при схема 4-3-3,т.е. при много по-офанзивни задачи и крайно безполезен при 4-4-2,като десен халф,даже ще затруднява много цялата зона тогава.Левия фланг - тука само Тошко Колев казвам и ще спра.200% титуляр.Тошко е най-добрия ни фланговак.Не е експлозивно бърз,но има брилянтна техника и дрибъл.Освен това има много хубав пас,много комбинативен и креативен.Той е крило-мечта,еднакво опасен и полезен и изнесен по-напред при 4-3-3 и по-назад при 4-4-2,а и добре играе и отдясно.Най-добрия,за 10 път ще го кажа,както говорех за Ратников,барем си го набият в кухите тикви и го пускат да играе.
Нападател-Илиян Капитанов е 100% резерва.За селски мачлета може да играе,но за сериозните-чудеса ще трябва да се вършат,но Миро да се вдигне на крака.Миро е тука незаменим.Каквато и да е схемата,Миро е незаменим.С неговите качества е само Румен Николов,говоря като бързина в атака и като постоянна преса на защитниците,освен Миро само Румен ги гони като куче пазач.Но Румен далече не е толкова здрав физически и толкова опитен(такически грамотен) като Миро,което пак говори,че без Миро не може.Божилов не само,че не трябва да си ходи,а да остане.В много мачове ще отваря пространства за Миро и за Ратников отзад,нека се струпват на Божилката на гърба,не на Мировия както беше досега.
Деф.халф-за мен схема с 1 халф през защитата е крайно глупаво подреждане на отбора.Първо се лишаваш от ценен човек в битката в средата на терена.Второ-този човек в случая е Димов,който е най-здравия ти физически халф и човека печелещ единоборства и терен.Схемата е с 2 халфа изнесени на централната линия и 1 халф пред тях-клиновидна формация,а не обратен клин оставящ 2-ма човека в средата и то тези,които не са от най-боеспособните в единоборства.Дани Димов-Жоро Илиев и пред тях Ратников,това е меродията на успеха.Първо в центъра Димов смазва съперниците,Жоро получава пространства за идейност и игра,да не говорим за Ратников по-напред.Второ-насищане на центъра,жесток тормоз и преса на противниковите халфове.
Така мисля аз.И като попълнения виждам Борносузов,защото това трио Дани Димов-Жоро-Ратников като класа е незаменимо.Излиза Ратников,Жоро отива отпред на клина,а кой отида до Димов?Бай Адемар...ааааааа не!Гравесена?Той е прекалено груб и рисков.А Наско беше класа!Освен това подава добре,ако Жоро излезе ще се поддържа паритета да има креативен халф както отпред(Ратника в случая),така и по-отзад,където сега Дани Димов рита безцелно поради липса на опит.
Репортерка на ПРО БГ към Илиан Илиев " Но ти си левскар"....Илиан Илиев: "Нееее,аз съм от Черно Море
..ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ обичаме теее...