Универсалният футболист на "Черно море“ Станислав Стоянов се врече във вярност на клуба. Той сподели, че възнамерява да завърши кариерата си на стадион "Тича“, без да уточнява дали това ще е след 1, 2, 3 или повече години. В момента Станислав е на 33 години, започва 12-ия си сезон във Варна и има точно 200 мача за отбора в "А“ група, още 28 в "Б“ плюс около над 30 за Купата на България и евротурнирите.
"Докато мога да помагам на отбора, ще го правя. Когато преценя, че вече не съм на необходимото ниво за "Черно море“, който в последните години вдигна летвата с участията в евротурнирите, ще спра. Със сигурност няма да сменям отбора и ще завърша кариерата си на "Тича".
След това ще изкарам треньорски курс и ще остана във футбола. Желанието ми е това отново да бъде в "Черно море“, независимо дали в мъжкия отбор или в школата“, коментира Станислав.
Той призна, че най-тежките моменти в кариерата му с екипа на "моряците“ са свързани с контузиите. "През сезон 2002/2003 ми бе най-трудно, когато травма ме изкара за дълго време от терена. Играл съм не повече от 8 - 9 мача. Естествено, най-добрите спомени от престоя ми тук са свързани с европейските турнири и двубои като "Щутгарт“, ПСВ "Айндховен“ и "Сампдория“, добави опитният футболист.
Стоянов е изключително признателен към всички, с които е работил на стадион "Тича“ през годините. "Благодарен съм на ръководството, на треньорите и на моите колеги за доверието им към мен. Най-вече искам да благодаря на феновете за подкрепата им към мен през тези 10 - 11 години. Винаги са били с мен. Искам да им кажа, че когато спра да играя футбол, ще стана един от тях“, уточни 33-годишният Станислав.
Станислав Стоянов е категоричен, че "Черно море“ ще се класира отново за европейските клубни турнири през новото първенство. "В последните години "Черно море“ винаги играе в Европа и се представя добре. Мисля, че тази година това ще ни липсва. Няма да го има характерното в последните три години настроение във футболисти, ръководство и фенове. Но съм сиурен, че догодина пак ще се класираме“, смята Стоянов.
Той призна, че причините "моряците“ да не успеят през изминалия сезон са комплексни. "Имаше смяна на треньора, което малко или много оказва влияние. Освен това може да звучи вече банално, но доста основни футболисти излязоха от състава заради контузии - Манолов, Жоро Илиев, Дани Георгиев, Юруков. Сега се надявам те да си върнат обичайната форма, а и новите момчета да се адаптират добре и да се включат пълноценно в състава. Целта е и да направим пълноценна подготовка“, коментира универсалният футболист.
Станислав Стоянов е убеден, че младите футболисти в "Черно море“ имат сериозен потенциал и ще стават все по-силни на терена. "Даниел Димов и Тошко Колев се наложиха в първия отбор. Особено Димов – играе редовно, утвърди се като титуляр. Румен Николов пък израсна много през последната година. Той ще има основна роля през новия сезон като нападател, ще играе често и ще вкарва голове. Аз съм сигурен в качествата на това момче“, прогнозира вторият капитан на "Черно море“.
В понеделник той се завърна от Мадрид, където прекара шестдневна почивка с дългогодишната си приятелка Звезди. Двамата не пропуснаха да направят обиколка на стадион "Сантяго Бернабеу“, който през тази година прие финала в Шампионската лига.
Станислав Стоянов:Ще завърша кариерата си на "Тича"
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
Станислав Стоянов:Ще завърша кариерата си на "Тича"
С ДУЗПИ БИЕ, ОТ ДУЗПИ ОТПАДА - ЩО Е ТО ?
daniel875 написа:След "Левски" и ЦСКА, "Ботев", Локомотив Пловдив, Локомотив София и в последните години "Литекс" вие сте най - бутаният отбор в България. Какво повече искате?
Re: Станислав Стоянов:Ще завърша кариерата си на "Тича"
Благодарим ти, Стъни! Завинаги един от нас!
Великан, няма друг такъв футболист в България играл над 10 години без прекъсване за един и същи отбор!
---------------------------------------
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913
Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913
Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''
Стъни приятелю,колко бързо минават годинките,какви перипети имаше през годините в отбора но ти остана верен на него,благадаря ти за всичко което си направил и дал за любимия ми Черно Море,пожелавам ти още много радостни моменти с отбора и живот и здраве евентуално и в неговите структури,истинско удоволствие беше през тези години(познанството ми с теб),да си жив и здрав ти и твоето семейство,абе с две думи -голям пич си

HASTA DE LA VICTORIA
- ЧерноМореВарна
- Контакти:
Стъни, безкрайно много те уважавам, помня какво неопитно момче беше като дойде при нас, сега си истинска легенда!
Mourinio написа:Великан, няма друг такъв футболист в България играл над 10 години без прекъсване за един и същи отбор!
Тошко Марев!
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!
Veso1913 написа:Mourinio написа:Великан, няма друг такъв футболист в България играл над 10 години без прекъсване за един и същи отбор!
Тошко Марев!
Стефан Богомилов също,но все пак си е достоен за уважение и заслужава след края на кариерата пак да работи и помага на моряците.

С ДУЗПИ БИЕ, ОТ ДУЗПИ ОТПАДА - ЩО Е ТО ?
daniel875 написа:След "Левски" и ЦСКА, "Ботев", Локомотив Пловдив, Локомотив София и в последните години "Литекс" вие сте най - бутаният отбор в България. Какво повече искате?