Два варианта има за бъдещето на стадион "Пловдив". Това стана ясно след инспекцията, която премиерът на България Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, министърът на финансите Симеон Дянков и министърът на спорта Свилен Нейков направиха на съоръжението днес. На срещата присъства и Христо Стоичков.
Единият вариант е стадионът да бъде бутнат и на негово място да бъде построен друг. Вторият е да се направи ремонт на сегашното съоръжение.
"Бюджетът е ограничен. Всяка стотинка знам къде я слагаме и какво правим. Ще го направим този стадион, убеден съм. Нашето управление е чисто и ясно. Тук може Локо и Ботев да играят както Интер и Милан – едната седмица Локо, другата – Ботев.
До две седмици експерти от Дирекция Национален строителен контрол (ДНСК) ще направат оглед на състоянието на стадион Пловдив.
По думите на премиера едва след като бъде направена строителна оценка на стадиона, може да се говори за реалните варианти за неговото завършване и пускането му в действие. След анализа ще се решава дали досега построените съоръжения ще бъдат съборени и на тяхно място ще се изградят нови, или има възможност те да се използват, отбеляза Борисов.
Той подчерта, че в момента със съдействието на Христо Стоичков, който също присъства на срещата, има интерес от испански инвеститор. Според премиера Пловдив трябва да се възползва от желанието на инвеститора да вложи средства в стадиона. Бойко Борисов увери, че каквото е необходимо от страна на държавата като гарант, за да може стадионът да бъде изграден, ще бъде направено. Той пожела в близко бъдеще на стадион "Пловдив" да се играе среща между отборите на Ботев и Барселона.
В разговора, който се проведе на трибуните на стадиона, участваха още кметът на Пловдив Славчо Атанасов, областният управител Иван Тотев, представители на спортните клубове и фенове на пловдивските отбори.
Бойко Борисов иска Ботев - Барселона на стадион "Пловдив"
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- PLOVDIV PEE 1912
- Пловдивчанинът
- Контакти:
Re: Бойко Борисов иска Ботев - Барселона на стадион "Пловдив"
Доста голям оптимизъм имам за стадион Пловдив надявам се наистина да стане факт.
П.С. Колодрума трябва да е готов през октомври 2012г. ако той стане факт не се съмнявам, че и стадион Пловдив ще бъде направен.
П.С. Колодрума трябва да е готов през октомври 2012г. ако той стане факт не се съмнявам, че и стадион Пловдив ще бъде направен.
- Един град-един отбор
- Контакти:
Дай Боже, наистина ... Стадион Пловдив е боядисан в жълто, знаейки цветовете на град Пловдив!
БОТЕВ ПЛОВДИВ
Символ на град Пловдив от 12 март 1912 година.
ПЛОВДИВ Е САМО НАШ!
Символ на град Пловдив от 12 март 1912 година.
ПЛОВДИВ Е САМО НАШ!
снимки от срещата на Стоичков-Борисов и пловдивските фенове тук:
http://photo.uni-plovdiv.bg/petrov/st.Plovdiv/
Бях на срещата и за разлика от пишещите преди мен изобщо не споделям възторга им.
Държавата си изми ръцете и остави топката в ръцете на Стоичков.Община Пловдив изобщо не я броя като някакъв фактор и добре, че е така.Там работят пълни некадърници начело със сегашния ни кмет.Нейната роля се свежда до това да даде една визитка на града ни на испанците, за да знаят те къде инвестират.Дано поне с това успеят да се справят, че задачката е с повишена трудност с оглед интелекта им.
Бях на срещата и за разлика от пишещите преди мен изобщо не споделям възторга им.
Държавата си изми ръцете и остави топката в ръцете на Стоичков.Община Пловдив изобщо не я броя като някакъв фактор и добре, че е така.Там работят пълни некадърници начело със сегашния ни кмет.Нейната роля се свежда до това да даде една визитка на града ни на испанците, за да знаят те къде инвестират.Дано поне с това успеят да се справят, че задачката е с повишена трудност с оглед интелекта им.
- Шврнц Тпрунков
- Контакти:
rolik написа:снимки от срещата на Стоичков-Борисов и пловдивските фенове тук:
Не е място за политика тук, но погледни така - "Ще помагаме за стадиона, ако Общината се заеме, а ето и нашия кандидат за кмет на Общината"
Не натискайте ТУК!
- PLOVDIV PEE 1912
ИЦО, В ТЕБ НИ Е НАДЕЖДАТА МАЙНА!Така или иначе един ден този стадион ще бъде с твоето име.Дано само пак да гледаме велики мачове на Ботев в евротурнирите.Ех какви мачове бяха....
Шврнц Тпрунков написа:rolik написа:снимки от срещата на Стоичков-Борисов и пловдивските фенове тук:
Не е място за политика тук, но погледни така - "Ще помагаме за стадиона, ако Общината се заеме, а ето и нашия кандидат за кмет на Общината"
Ами аз откога го пея същото.Наесен трябва да изберем кмет и най малкото зло е сегашния областен Тотев защото е дупе и гащи с Бойко.Пет пари не давам от коя партия и какъв е само да работи за града ни.
-
- Контакти:
Преди изборите може и световно по футбол да се направи с 3-4 Уемблита така да има...