Кой клуб да бъде поканен за 100годишнината на Ботев?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Кой клуб да бъде поканен за 100годишнината на Ботев?

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 11 юни 2011 19:13

100-годишнината на Ботев Пловдив наближава.Сигурен съм ,че ще организираме страхотен празник на първия български отбор честващ 100 годишен юбилей.Появиха се дискусии ,кой европейски клуб да бъде поканен за празненствата?Всички знаят ,че Ботев Пловдив е защитавал честта на Пловдив и България в цяла Европа и ни е представял достойно.За това говорят отзивите на много чуждестранни треньори, футболисти и европейската преса.Нека да вземем за отправна точка няколкото рекорда ,които ние поставяме в ЕКТ,защото клуба ,който ще бъде поканен трябва да бъде пряко свързан с историята на Ботев,поне според мен.
Рекорди на Ботев в евротурнирите!
1.БОТЕВ е първия български отбор,който участва в турнира за КНК като носител ,и третия ни поред представител в евротурнирите.
2.19.09 1962 г.БОТЕВ ПЛОВДИВ-СТЯУА БУКУРЕЩ 5-1.Първа българска победа в турнира за КНК.В тази среща е отбелязан и втория хетрик на български футболист в евротурнирите.
3.24.10.1962 г.ШАМРОУК РОУВЕРС -БОТЕВ ПЛОВДИВ 0-4 .Първа българска победа в евротурнирите с 4 чисти гола,и то като гост.
4.27.02.1963 г. БОТЕВ ПЛОВДИВ -АТЛЕТИКО МАДРИД 1-1.Постигна ти са две постижения,които до този момент не са се случвали:
а)първия български отбор,който е четвъртфиналист с изиграни 5 срещи.
б)за първи път български отбор в евротурнирите има изиграни четири срещи (поредни)без загуба.
5.18.08.1968 г. БОТЕВ ПЛОВДИВ -РЕАЛ САРАГОСА 3-1 .Първа българска победа в евротурнирите над испански отбор с 2 гола разлика.
6.13.09.1978 г.ХЕРТА БЕРЛИН -БОТЕВ ПЛОВДИВ 0-0.Първа точка за български отбор на чужд терен срещу отбор от бившата ФРГ.
7.7.11.1984 Г. БОТЕВ ПЛОВДИВ-БАЙРЕН МЮНХЕН 2-0 .БОТЕВ е единствения български отбор ,който е най близо до отстраняване на баварския гранд.
8.23.08.1995 г. ДИНАМО ТБИЛИСИ -БОТЕВ ПЛОВДИВ 0-1.Първа победа на български отбор като гост над отбор от бившата (СССР)

Има няколко варианта:
1.Стяуа Букурещ-това е добър вариант,още повече ,че този клуб вече е канен за откриването на Колежа през 61-ва.

2.Атлетико Мадрид-срещите с този отбор бележат върховото постижение на Ботев Пловдив в ЕКТ-1/4 финал за КНК и рекорда за посещаемост на Колежа (45000).Лично за мен това е най-добрия вариант.

3.Херта Берлин-също много добър вариант.Този отбор се завърна в Първа Бундеслига този сезон.

4.Реал Сарагоса

5.Динамо Тбилиси

6.Барселона-на пръв поглед за момента това е невъзможно,въпреки ,че когато са победени от нашия отбор (1:0)(а и тотално надиграни) ,Барса е най-богатия клуб в Европа с куп звезди в състава си.

7.Байрен Мюнхен-при разговора ми със стари ботевисти всички са единодушни ,че от баварския колкос няма как да откажат подобна покана ,защото през 84-та "са видяли доста зор" в Пловдив.Не случайно една от най-големите легенди на Байрен вратаря Жан-Мари Пфаф в биографичната си книга,на въпрос на журналист ,кой е най трудния двубой в кариерата му,той отговаря с Тракия(Ботев) в Пловдив.

Ако според вас има и други предложения ,нека ги обсъдим.

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Re: Кой клуб да бъде поканен за 100годишнината на Ботев?

Мнениеот Cesc Fabregas » 11 юни 2011 19:23

И аз като четох вариантите, най-много се спрях на Байерн и Атлетико. Немците не отказват подобни мачове, играли са преди време и с Левски в София, не вярвам да ви откажат и на вас ;)
Атлетико също е добър вариант, защото не са някакъв мега-гранд, но пък са от големите отбори и би трябвало да приемат :)
Много е важно по кое време ще направите празненствата, много е важно на какъв етап ще са европейските първенства :)
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 11 юни 2011 19:27

Според мен най-добре ще е да бъдат поканени Норич Сити! "Канарчетата" срещу "Канарчетата".... :)

Потребителски аватар
Svetlio
Контакти:

Мнениеот Svetlio » 11 юни 2011 19:28

Сериозно ли смятате,че Барса,Атл.Мадрид или Байерн ще дойдат за контрола при условия,които да са изпълними от Ботев?!? Моите уважения,но това е невъзможно. С Херта,Сарагоса и Стяуа да речем,че шансът е по-голям,но и там ще ви е доста трудно.

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 11 юни 2011 19:28

Cesc Fabregas написа:И аз като четох вариантите, най-много се спрях на Байерн и Атлетико. Немците не отказват подобни мачове, играли са преди време и с Левски в София, не вярвам да ви откажат и на вас ;)
Атлетико също е добър вариант, защото не са някакъв мега-гранд, но пък са от големите отбори и би трябвало да приемат :)
Много е важно по кое време ще направите празненствата, много е важно на какъв етап ще са европейските първенства :)

Мисля ,че няма да е проблем да дойдат за два дни.Собственика на Ботев има достатъчно средства да си позволи покана и на големите европейски клубове.

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 11 юни 2011 19:28

smoothc написа:Според мен най-добре ще е да бъдат поканени Норич Сити! "Канарчетата" срещу "Канарчетата".... :)

Принципно може и Борусия Дортмунд, доколкото знам имате някакви приятелски отношения, не съм много навътре в нещата де, кажете вие какво мислите относно тоя вариант? :geek:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 11 юни 2011 19:29

Svetlio написа:Сериозно ли смятате,че Барса,Атл.Мадрид или Байерн ще дойдат за контрола при условия,които да са изпълними от Ботев?!? Моите уважения,но това е невъзможно. С Херта,Сарагоса и Стяуа да речем,че шансът е по-голям,но и там ще ви е доста трудно.

Кажи що бе светлио?

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 11 юни 2011 19:30

Cesc Fabregas написа:
smoothc написа:Според мен най-добре ще е да бъдат поканени Норич Сити! "Канарчетата" срещу "Канарчетата".... :) Ще хвърчи яко перушина

Принципно може и Борусия Дортмунд, доколкото знам имате някакви приятелски отношения, не съм много навътре в нещата де, кажете вие какво мислите относно тоя вариант? :geek:

МНого от нашите изказаха подобно желание.Просто е въпрос на финанси и добро желание от страна на Дортмунд.Лично аз съм обеден ,че няма да откажат.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 11 юни 2011 19:31

Svetlio написа:Сериозно ли смятате,че Барса,Атл.Мадрид или Байерн ще дойдат за контрола при условия,които да са изпълними от Ботев?!? Моите уважения,но това е невъзможно. С Херта,Сарагоса и Стяуа да речем,че шансът е по-голям,но и там ще ви е доста трудно.

При добра организация и работа по въпроса още от сега защо не?
Барса как ще играят сега лятото с Хайдук Сплит в чест на 100 годишнината им?
Стига сте правили сметки на хората.
Изображение

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 11 юни 2011 19:32

PLOVDIV PEE 1912 написа:
Cesc Fabregas написа:
smoothc написа:Според мен най-добре ще е да бъдат поканени Норич Сити! "Канарчетата" срещу "Канарчетата".... :) Ще хвърчи яко перушина

МНого от нашите изказаха подобно желание.Просто е въпрос на финанси и добро желание от страна на Дортмунд.Лично аз съм обеден ,че няма да откажат.

А за Норич има ли поддръжници,дали биха приели ?

Върни се в “Ботев”