След бунтовните зимни месеци дойде пролетта и сякаш изгря слънце и край Бирената.
Учреди се Сдружението, Бойко ни даде Колежа, Митьо е вече история, Ботев възкресе...
Но нещеш ли, по стара пловдивска традиция започнаха и интригите, борбата за кокъла, и дребнавите противоборства.
Тук ми се ще да изясним позициите на двата плюещи се лагера и кой, какъв келепир търси покрай любимия ни клуб.
От едната страна - Бареков, Андреев и стоящите зад тях неясни финансово-корпоративни интереси с политически привкус.
От другата страна - Сдружението (сложен конгломерат от "дребни риби", привърженици и Общината) и отново стоящ зад тях т. нар. "единствен сериозен кандидат да налива" - Г. Георгиев.
Не съм наясно, както и повечето редови привърженици, кой какви интереси има в БПФК, но ми е ясно, че и едните, и другите, търсят някаква лична изгода покрай добруването на клуба.
Въпросът е, да стане ясно на всички ни, кой какви интереси има (обслужва) и до каква степен личните му интереси съвпадат с интереса на Ботев.
Нека дискутираме свободно, за да се изяснят позициите и на двата лагера ясно и категорично, защото това касае Ботев, и би било кощунство да позволим на медийни спекулации, и публични заклеймявания да ни разделят точно сега.
п.с. Моля, строгите, но винаги справедливи модератори, да оставят темата от уважение, ако не към автора й, то поне към принципите на плурализма и свободата на словото!
За интригите, интересите и софралъкът в Ботев
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- bulgaro
- Контакти:
106 години Красота, Вяра, Борба !
106 години Символ на Пловдив !
Re: За интригите, интересите и софралъкът
Според мен въпроса е -ние сами ли ще се справяме или чакаме някой да го направи вместо нас?В мнението по-горе и в двата случая разчитаме на някой друг в,което лошо няма ако този някой е в състояние!
Реално погледнато,единствено Г.Георгиев е показал ,някакъв интерес да инвестира в Ботев,кой какви интереси има и как ще се облагодетелствува от евентуалното навлизане на Г.Георгиев в Ботев не мога да кажа.От друга страна се говори за Корпоративна Банка и за Ц.В.,но тази персона купува акцийте на отбора от 2 години и резултат никакъв,само някакви слухове от г-н Бареков и Андреев.Споменавайки Бареков,нека все пак да признаем,че помогна много ,като уреди среща с Б.Борисов и така нещата се задвижиха с по-бързи темпове.Бареков постъпи ,като истински ботевист,но значи ли това ,че той трябва да получи някакви облаги,да използва името на отбора ни и да се възползва от любовта на хилядите канарчета(по време на избори- избиратели).
То е ясно, че който даде пари ще иска да печели от нещо. Ставаме смешни ако си мислим че ще дойде някой, ще изсипе една торба с пари, ще викне "само Ботев" и повече няма да чуем за него. В този форум сме се събрали хора , които обичаме Ботев и затова трябва да ни интерисува имено това , а не политиката. Този , който върне старата слава на отбора после ако иска и ако може и цар да става, нас кво ни засяга. Мисля че Барека можеше да помогне доста на Ботев. Колко са ботевистите с някакво влияние? Ние не сме Левски или ЦСКА и неможем да си позволим разточителство в това отношение.
- bulgaro
- Контакти:
daimio написа:Според мен въпроса е -ние сами ли ще се справяме или чакаме някой да го направи вместо нас?В мнението по-горе и в двата случая разчитаме на някой друг в,което лошо няма ако този някой е в състояние!
Мисля, че вариантът "сами" отпада поне на този етап. А и какво разбираш под "сами"?
Аз не съм убеден, че Сдружението защитава само нашите фенски интереси и безкористно работи за благото на Ботев. Сигурен съм, че болшинството от хората там имат и лични подбуди. Ако беше противното, нямаше да ги има сега двата лагера и хората стоящи зад тях.
NORICH написа:Реално погледнато,единствено Г.Георгиев е показал ,някакъв интерес да инвестира в Ботев
Или поне това ни се втълпява като единствена възможност от УС на Сдружението.
NORICH написа:От друга страна се говори за Корпоративна Банка и за Ц.В.,но тази персона купува акцийте на отбора от 2 години и резултат никакъв,само някакви слухове от г-н Бареков и Андреев.
А възможно ли е Василев да има реален интерес към клуба, но да го иска на 100%, без участието на Сдружението и Общината, което да влиза в противоречие с личните интереси и амбиции на хората в Сдружението.
Помня, как до скоро всички се надявахме точно на Василев, барабар с половината от днешните членове на Сдружението, а фондацията на Бакалов се беше покрила. Сега палачинката се обърна и Сдружението (в общи линии Фондацията) реши, че е достатъчно силно за да управлява самостоятелно или поне да получи някакви дивиденти от "единственият кандидат" Георгиев, т.е. даваме ти мажоритарния дял, но искаме да участваме при бъдещото поделяне на баницата

NORICH написа:Бареков постъпи ,като истински ботевист,но значи ли това ,че той трябва да получи някакви облаги,да използва името на отбора ни и да се възползва от любовта на хилядите канарчета(по време на избори- избиратели).
Слуховете за кандидаткметските му намерения звучат нелепо и несериозно. Познавам го още от времената на канал Ком, "Туин пийкс" и когато надуваше дудуци. Просто, няма втори толкова самовлюбен тип, но той не е никак глупав, напротив, сигурен съм, че ясно си дава сметка колко смехотворна би била кандидатурата му за кмет. Кампанията по оплюването му ми изглежда по добре познатата система, по която действат славчовите "щурмкоманди" с перо в ръка.
106 години Красота, Вяра, Борба !
Мисля, че хората станаха много объркани. Аз лично точно така се чувствам в момента. Не трябваше ли инициативния комитет да търсят няколко спонсора, за да не сме зависими (поне в началото) от един човек? Аз поне останах с такива впечатления. Мислех, че идеята е да се търсят пари от няколко източника, а директора (примерно Бакалов) да ги разпределя. Сега стана съвсем друго - отървахме се от един, искаме друг. Но няма гаранция (поне дългосрочна), че нещо ще стане с отбора, само някакви цифри се цитират. Пък и си задавам и други въпроси - ако Георгиев вземе отбора, дали няма други да се откажат да дават пари, ако са имали интерес да дават преди това (КЦМ например). Като гледам фланелките на отборите във Франция, виждам по тях имената на поне 5-6 фирми, които си правят реклама. Не може ли поне в началото така да се върже бюджета?
Не знам, има много неясни неща и ще е адски трудно каквото и да се предприеме.
Не знам, има много неясни неща и ще е адски трудно каквото и да се предприеме.
"Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита"
Христо Ботев
Христо Ботев
"Пътя към ада е постлан с добри намерения...."
От страни като обикновен редови фен виждам(по скоро почва да ме съмнява), че УС нямат нужното влияние финансово за да се справят сами с ръководеното на "проекта" и едно евентуално преструктуриране към АД би било донякъде оправдан риск...
А за личностните интереси, ако те съвпадат донякъде с идеята БОТЕВ то тогава пак е добре
Искам да ви кажа, че "прекаления светец и богу не е драг!"
От страни като обикновен редови фен виждам(по скоро почва да ме съмнява), че УС нямат нужното влияние финансово за да се справят сами с ръководеното на "проекта" и едно евентуално преструктуриране към АД би било донякъде оправдан риск...
А за личностните интереси, ако те съвпадат донякъде с идеята БОТЕВ то тогава пак е добре
Искам да ви кажа, че "прекаления светец и богу не е драг!"

Re: За интригите, интересите и софралъкът в Ботев
Аз смятам да дам моите 240 лева утре или в понеделник. Това е, което мога да направя и смятам да направя. За добро или лошо, колкото повече хора дадат тези пари, толкова по-малък е шанса някой да яхне отбора отново като Д.Х.
Така смятам аз, така смятам да направя.
Може и да греша, но ако е така, ще загубя само 240 лева.
Само когато сме много, ще сме силни, а не селски ... Спомнете си Кубрат.
Само с писане по форумите и езиково чесане няма да стане.
Ки Чо
Ки Чо
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.
Според мен всичко е една далавера ( кои да вземе концесията на стадион Хр. Ботев за да направи търговски център ).Няма ги хората с парите в новият Управителен съвет. има 16 човека от които 12 не се занимават с бизнес а са 4 от фенклуба ( те пари нямат ),4 от Община Пловдив ( те пари не дават ) и 4 обшественици и легенди (на тях трябва някои да им дава ) + 4 бизнесмени които са известни само на роднините си.Тези "възродители" са си гласували по 3000 лева заплати на месец по 16 човека прави 48 000 лева ,за 1 година сметката е 576 000 лева. Те искат от феновете за членски внос по 240 лева на година,трябва над 2300 фена да дадат пари само за техните заплати ! Ами за отбора ? Нямали пари( като нямат пари да не се бъха захващали ) за футболисти,( чакали свободни агенти които никои не ги иска ) нямали пари за стадиона.за автобус .тока са го спряли..........и т.н.Досега им беше лесно да казват Ура Христолов го няма, но това не е наи големият проблем ,а тои е от коя група ще почнем да играем,защото само Христолов по наредба може да почне от Б група. а новият клуб от селските групи.Но това не го обясняват .казват даите парите !
Последна промяна от pirates на 14 май 2010 12:47, променено общо 1 път.
Re: За интригите, интересите и софралъкът в Ботев
Ki Cho написа:Аз смятам да дам моите 240 лева утре или в понеделник. Това е, което мога да направя и смятам да направя. За добро или лошо, колкото повече хора дадат тези пари, толкова по-малък е шанса някой да яхне отбора отново като Д.Х.
Ки Чо
Проблема е, че като ги даваме тези 240лв. доказваме само, на себе си и на другите около нас, колко големи ботевисти сме. Всички втре в себеси знаем, че засега това е утопия.