Футболната енциклопедия „ Неповторимите” Ботев-Левски" нa автора Антон Петров е едно от най-търсените заглавия в книжарската мрежа на най-големите арт търговци у нас като: Пингвините,Хеликон и Нанси.Пълната история на всички досега играни мачове между Ботев-Левски се разпродаде и се наложи допълнителна допечатка на интригуващото футболно четиво.В него читателят ще открие уникални снимки, малко известни факти, любопитни моменти от всеки мач, както и пълна статистика около в близо 140-те срещи между „канарчетата" и „сините". Вeликoлeпнитe съврeмeнни и архивни снимки правят читaтeля нeпoсрeдствeн свидил на интригуващия сблъсък.Книгата „Неповторимите" можете все още да откриете освен във книжарниците на Пингвините,Хеликон и Нанси.и на вестникарските сергии на някои от най-големите разпостранителски фирми на вестници и списания в България,както и търговската мрежа от магазини на ФК.Левски(Сф).С оглед на проблемите ,които съпътстваха разпостранението на книгата в Пловдив можете да я поръчате на телефон:0889622324,както и на e-mail : lifesport@abv.bg и skype:a.petrov67 .
http://www.***.bg/book/
http://www.helikon.bg
http://www.pe-bg.com
Пуснаха допечатка на Неповторимите Ботев и Левски
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
- Captain Stottlemeyer
Re: Пуснаха допечатка на Неповторимите Ботев и Левски
Една от най-тежките загуби в историята на „Левски” е от „Ботев” – Пловдив през 1962 г. – 1:6 в София на стадион „Васил Левски” (стадион „Георги Аспарухов” още не е готов). По това време в редиците на „канарчетата” отбива военна служба Гунди. Единственият гол за "Левски" отбелязва Христо Илиев (Патрата).След мача група левскари си тръгват, в компанията цари гробовно мълчание. Тогава един от тях спира групата и казва: „Ей, пичове, ама Патрата какъв гол им вкара! М***та им разката!” Една седмица по-късно „Левски” си го изкарва на "вечния враг" ЦДНА – 6:3!

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
- Шврнц Тпрунков
- Контакти:
Captain Stottlemeyer написа:Една от най-тежките загуби в историята на „Левски” е от „Ботев” – Пловдив през 1962 г. – 1:6 в София на стадион „Васил Левски” (стадион „Георги Аспарухов” още не е готов). По това време в редиците на „канарчетата” отбива военна служба Гунди. Единственият гол за "Левски" отбелязва Христо Илиев (Патрата).След мача група левскари си тръгват, в компанията цари гробовно мълчание. Тогава един от тях спира групата и казва: „Ей, пичове, ама Патрата какъв гол им вкара! М***та им разката!” Една седмица по-късно „Левски” си го изкарва на "вечния враг" ЦДНА – 6:3!![]()
![]()
Моментното състояние на двата отбора не променя най-старото истинско дерби на България - Ботев-Левски (моите уважения към Славия и феновете на отбора в бяло, но Ботев - Левски е "друга бира"). За много, много канари най-голямата тръпка е мач Ботев - Левски. Факт е, че Левски има софийско дерби с ЦСКА, но истинското "национално" дерби години наред е било с нас... Дано скоро пак покажем това, което са виждали много левскари и ботевисти... Дерби на терена, дерби на трибуните, една държава затаила дъх "Пловдив или София този път?"...
Не натискайте ТУК!
А пък на мен най-приятно ми е гостуването в Пловдив и много ме е яд, че тази година не се състоя. Дано да е за добро 

Corwin написа:А пък на мен най-приятно ми е гостуването в Пловдив и много ме е яд, че тази година не се състоя. Дано да е за добро
Не съжалявай,следващия шампионат ще се срещнем във В група.
Oт доста време насам в Борисовата градина всъщност нищо не се променя, просто много пъти вече изравят и погребват един и същ мъртвец...
това винаги е бил много емоционален и истински мач, факт е че в по ново време до 1989 пък не можехте да скачате на ЦСКА , така че дербито и тогава си остана дерби
Captain Stottlemeyer написа:Една от най-тежките загуби в историята на „Левски” е от „Ботев” – Пловдив през 1962 г. – 1:6 в София на стадион „Васил Левски” (стадион „Георги Аспарухов” още не е готов). По това време в редиците на „канарчетата” отбива военна служба Гунди. Единственият гол за "Левски" отбелязва Христо Илиев (Патрата).След мача група левскари си тръгват, в компанията цари гробовно мълчание. Тогава един от тях спира групата и казва: „Ей, пичове, ама Патрата какъв гол им вкара! М***та им разката!” Една седмица по-късно „Левски” си го изкарва на "вечния враг" ЦДНА – 6:3!![]()
![]()
Само левскар може от Левски-Ботев да премине на Левски-ЦСКА

Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА
- dagger1912
- Контакти:
Ще е видим тази "енциклопедия'' ... Утре ще минем по книжарниците, тъкмо имам работа към центъра и ще видим какво е положението ...
- PLOVDIV PEE 1912
За нас ботевистите този мач е най големия в исторически план.Това е най големия мач на България и това нещо ще се докаже само след няколко години.Това са най здравите дербита имайки в предвид омразата между двата града.Не знам, защо в София наричат дербито Левски-ЦСКА вечно?Та червените са създадени цели 36 години след Левски???
- PLOVDIV PEE 1912
![]()
Гунди е изкаран в 20-тата минута с опасения ,че ще играе симулативно срещу родния си отбор.Все пак той остава един от най големите футболисти в историята ни.