Темата я пускам за следното. Питах няколко фена на Ботев, обаче те ми казаха точно това, което и аз си мислех, че е а именно:
ЦСКА и Ботев в миналото са се имали много. Когато единия клуб му е трябвало нещо то той е помагал на другия, независимо с точки, с играчи и тн. В разговорите си с много фенове на Ботев съм разбрал, че по са склонни да приемат ЦСКА, отколкото Левски и много мразят говедата. Надявам се правилно да съм разбрал. Впредвид предстоящия мач Ботев - ЦСКА , гледам много мнения за това, как феновете искат да размажат "чорбата", че щяла да ги бият и тн и тн. Ок няма лошо, всеки се вдига срещу ЦСКА и Левски. Искам да ми отговорите на следния въпрос:
Защо през последните години Ботев играе толкова настървено срещу ЦСКА и е зимал доста ценни точки, които са помагали на съперника му Левски да спечели шампионската титла. Свидетел бяха на няколко мача, в които Ботев вложи всичко каквото може само и само да отмъкне нещо от ЦСКА. До тук няма нищо странно. Проблема е, че когато дойде Левски , Ботев от тая цялата смелост и храброст , която демонстрира срещу ЦСКА няма и помен. Ботев последните години срещу Левски не игрАЕ НА 100%. Сигурен съм, че тази седмица ще се случи същото. Ами ок бе хора, като играете така срещу ЦСКА, ам и излезте и играйте срещу Левски по същия начин. Какви са тия 6:0 загуби. Толкова ли са страшни. Повода на темата бе и тема в форума на Левски, която гласеше "Ще помогне ли Ботев на Левски". Ами волно или неволно Ботев помага на Левски през последните 4-5 години, защо да не помогне и сега. Тва , че феновете мразите говедата, май при играчите и отбора не се отнася.
Дано да греша в преценката си. Аз симпатизирам на Ботев и много ме е яд, как играят супер срещу армията, а срещу Левски се едно ходят по терена. Дано това се промени за в бъдеще. Призив към играчите на Ботев:
Бъдете пичове играйте на 100 % и срещу двата гранда, а не помагайте на единия за сметка на другия!
За Ботев , Левски и ЦСКА
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
За Ботев , Левски и ЦСКА
http://zalozite.net футболни прогнози за деня
-
Re: За Ботев , Левски и ЦСКА
Може и преди да е имало такова нещо,но от Селския всичко се очаква.Сега имаме нужда от точки и то доста.Бъди сигурен,че утре футболистите ще са нахъсани,както и за мача с Левски първия кръг от Пролетта,а и за сички останали.
В ПЪРВИЯ КРЪГ КАТО ИГРАХА С ЛЕВСКИ КАК ДА ГИ БИЯТ КАТО НЕМОЖЕХА ДА ПОДАВАТ ТОПКАТА,СЕГА ПОЛОЖЕНИЕТО Е МАЛКО ПО РАЗЛИЧНО СЕ ПАК
- EL GALAKTIKO
- Контакти:
Добре ,че е Ботев,та да определи, кой от двата(гранда) ще е по-напред в класирането, "Убаркал си рейса пич"

- PLOVDIV PEE 1912
Имам чувството ,че автора на темата не е стъпвал на стадион през живота си.
Странно стечение на обстоятелствата. Определено никой в Ботев не е настроен да помага на когото и да било - манталитета не ни го позволява.
Не знам за каква любов между Ботев и ЦСКА става въпрос и кой е този наговорил ти подобен куп щуротии. Как да обичаш през червено време /до 10.11.1989/ отбор, който щом си хареса някой от твоите футболисти, си го прибираше със заповед на Генщаба на армията. И ГЕорги Славков, Гошо Георгиев, и кой ли още не. Да не говорим за случая, когато, Ботев играе в "Б" група, за да не е там ЦСКА. Имам много приятели "чорбари", но чувствата ми към тях са персонални и нямат нищо общо със централното войнско спортно формирование.
Колкото до "Отбора на народа" !?!? ...
Кой народ бре хора?
БОТЕВ!!!
Колкото до "Отбора на народа" !?!? ...

БОТЕВ!!!
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.
В Пловдив винаги ни е трудно - 1:0 миналият сезон, 2:2 2 сезона преди това...
За мен нещата стоят по-различно. В миналото ЦСКА идваха и биеха, защото в повечето случаи, на футболистите на Ботев беше заповядвано да загубят. Докато Левски трябваше да играе на върха на възможностите си за да спечели нещо в Пловдив. Такава е останала и сегашната настройка на ЦСКА и Левски на ст. Христо Ботев. ЦСКА очаква (може би несъзнателно) да му бъде даден мача, а Левски играе мобилизирано като за дерби. Разликата е, че при този тъпанар 10 години нивото ни е слабо и ако успеем да вземем нещо, то е от ЦСКА, защото те ни подценяват.
Искрено се надявам от утре Христо Ботев да е се превърне в най-негостоприемният (във футболен смисъл) стадион в БГ.
Искрено се надявам от утре Христо Ботев да е се превърне в най-негостоприемният (във футболен смисъл) стадион в БГ.
105 години / 4 поколения ботевисти!
Темета е много интересна. За младите фенове е трудна за мнение , но не и за мен. Далечни са времената ,когато Тракия е козирувала на Добри Джуров и не е скачала на ЦСКА . Това е било на няколко пъти през 50-те и 60-те години. От 1977-1978 г насам военната хватка се разлаби и канарите скачаха както на ЦСКА така и на Левски. Но победите на Левски бяха по-сладки ,признаваме. А битката с агитката на Левски - по-ожесточена. С ЦСКА-рските агитки рядко си спомням за сблъсаци и побоища, даже чорбари /пловдивски/ са идвали на мачовете ни с Левски , и после заедно ултарасите ни гонеха левскарите до Централна гара...
... След 80-те години БОТЕВ счупи "каръка" с червените и имаше 11 поредни сезона без победа на ЦСКА в Пловдив ! Хубаво го вижте това
11 поредни сезона !!! Само победи в жълто , и един-два равни мача. Успоредно с това постепенно западна добрата традиция от 70-те и началото на 80-те да бием Левски още ... от Ихтиман.
За да се стигне до Селското иго ,при което от 1996 г . да нямаме победа над сините... Така че става въпрос по-скоро за нещо като приливи и отливи в традицията. По принцип победите над ЦСКА винаги си ни носили едно чувство на гордост , но и на спокойствие , че можем да бием ГРАНДАГ. Но истинският голям кеф , истинското густо , че сме затворили добър сезон ,ни носеха победите над ... Левски. Не случайно през 1993 г, когато бихме Левски с 3-0 за Купата и ги отстранихме на полуфинала , публиката нахлу на терена и понесе играчите в жълто на ръце ! Това не може да се случи на мач срещу чорбата ,дори да ги бием с 8-0...