Собственикът на Ботев Димитър Христолов обяви точната цена, срещу която той се опитва всячески да се раздели с клуба, пише "24 часа - Пловдив".
Атакуваният почти ежедневно от ултрасите на "канарчетата" бизнесмен призна: "Два милиона лева е сумата. Това е и цената, за която имахме подписан договор за продажбата на Ботев, два милиона и нито лев повече. А аз за десет години колко съм похарчил за клуба. Но явно афишираният интерес е само медиен и има други цели, а не е действителен. Срещу тази сума съм готов веднага да се разделя със собствеността."
Визираният от Христолов вече подписан договор е с бизнес дамата Ирена Кръстева. Преговорите са били през посредник и са финализирани под формата на предварителен контракт през октомври миналата година. През декември обаче изненадващо бе обявено, че сделката пропада.
В общественото пространство за виновник бе обявен Димитър Христолов, което провокира множество протести на фенове, които публично обявиха желанието си да го линчуват. Твърдението на боса на пловдивчани е, че те са били подведени, а сделката за два милиона лева е пропаднала заради другата страна.
Запитан колко точно са дълговете на Ботев Пловдив, които биха увеличили цената на евентуална сделка, Христолов отговори:
"Около един милион лева. Това са дълговете. Но моята идея беше те да са изчистени предварително. Ако от ЦСКА си изплатят техните дългове към нас - 175 000 евро за вече играещите при тях Дормушали Саидходжа и Йордан Минев, и вземат Манчев и Тимонов на предварително договорените между нас цени, аз без никакви притеснения ще мога да си погася всичко за нула време".
03.07.2009
SPORTNI.bg
Ботев струва 2 милиона
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Ботев струва 2 милиона
[wrapimg=]http://static.football24.bg/cache/470x0/assets/2013_novi/a/botev/todor_nedelev1.jpg[/wrapimg]
- Sword Coast Boys
- Контакти:
Re: Ботев струва 2 милиона
Ще ако сте толкова отворени, колкото бяхте в мизериите и побоищата, щяхте да почнете да си чупете касичките и да броите стотинките....
Всичко, което е далеч от морето, е провинция
Ето ви идея! Кметя, вместо да кърпи дупки, да закърпи Христола с 2 млн. и ставате ОФК! Правите безплатни бригади и кърпите дупки до изплащане на отбора! Всички са доволни
Няма го Селския, няма ги и дупките, а вие вместо да бойкотирате- конструирате 

ФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ
SUPPORT YOUR LOCAL TEAM
SUPPORT YOUR LOCAL TEAM
Христола пак не си е пил хаповече, като е давал интервю. Кое струва 2 млн лева не ми е ясно. Сбирщина играчи, ако могат да се нарекат играчи от коли и въже, които са си за В, а в най-добрия случай за Б група, с изключение на 2-ма играчи, които се вижда, че имат някакъв талант, но не могат да се изявят впредвид останалите слабаци. Тръгне някое момче да показва нещо и хоп митата бърза да земе 50.000-100.000-150.000 евро и айде готов, а отбора става все по-зле и по-зле.Жалко за Ботев, нищо не става вече от тоя отбор и жалко за феновете. А 2 млн. лева са в рамките на фантазийте. За мен Ботев за 100.000 няма да го вземе никой, освен с цел пране на пари или някаква далавера, но не и да го развива и да направи нещо от него, защото то просто няма откъде да се почне. трбява да останат 2-ма играчи и всички други да се изгонят. трябва да се срути стадиона и да се изгради напълно нов,/какъв е тоя стадион с метални пейки от 1944 година, то срамота/, трябва да дойде нов президен, абе всичко на 95% ново. Ботев тая година стигна дъното и другата не виждам да е по-добре.Явно там и ще си остане, ако остане и Христолов.
футболни прогнози, промоции, награди - http://www.zalozite.hit.bg
- green man
- Контакти:
Какви 2 млн, бре, Вие 2 лв не струвате в момента.
НЯМА МОЕ , НЯМА ТВОЕ , СВЕТЪТ Е БЕРОЕ !