Сайтът на Европейската футболна централа публикува очерк за участието на Ботев Пловдив в турнира ЛЕ, като основния акцент в него е младата звезда на канарчетата Тодор Неделев. Ето какво публикацията в uefa.com:
След 18 годишно отсъствие от турнирите на УЕФА, Ботев Пловдив са в изгодна позиция да отстранят Зрински, имайки на своя страна изгряващата звезда Тодор Неделев.
Обратно в Европа след 18-годишно отсъствие и с гол на чужд терен, след 1-1 в първия мач като гост на Зрински, ПФК Ботев Пловдив изглеждат като фаворит да продължи участието си и след втория предварителен кръг на турнира Лега Европа.
Канарчетата на Станимир Стоилов изхвърлиха казахстанския Астана в първия кръг, с разгромна победа с 5-0 у дома. Така Щутгарт очаква младият Ботев Пловдив да продължи в надпреварата в четвъртък. Въпреки че тимът е пълен с футболни артисти, все пак, всички погледи ще бъдат насочени към един човек - 20-годишната изгряваща звезда Тодор Неделев.
Вече с два гола в турнира през този сезон, националът до 21 години на България започна и във вътрешния шампионат впечатляващо и нажежи страстите по трибуните до червено, отбелязвайки две зашеметяващи попадения за победата с 2:1 над Левски София.
Готов за величие от крехка възраст, Неделев използва времето, за да изгради собствен стил, а под ръководството на Стоилов талантът направо цъфти. "Аз просто уцелих вратата и топката влезе" беше скромното обяснение на халфа след дербито с Левски и побърза да отмести фокуса от себе си. "Като играчи ние всички си помагаме един на друг на терена, затова играем толкова добре. Надявам се да повторим добрата си игра в четвъртък срещу Зрински."
№8 е считан за заместник в Ботев Пловдив на страхотни плеймейкъри като Петър Зехтински и Костадин Видолов, но в очите му се чете, че той си е поставил за цел да продължава да се развива.
"Знам, че трябва да работим още по-усърдно", казва той. "Обичам да вкарвам голове, но също така удоволствие ми доставя да дам и головия пас. Мястото ми е тук, в Ботев, това е възможно най-добрия клуб за мен в момента. Ботев не отстъпва по нищо на водещите тимове в страната като Левски, ЦСКА София и Лудогорец [Разград]. Ще се опитам да напиша една успешна нова глава в нашата история. "
"Неделев има потенциал. Той трябва да остане здраво стъпил на земята, но да не спира да показва амбиция. Той може само да става по-добър", казва треньорът, който признава, че няма да бъде лесна задача отстраняването на Зрински. Въпреки това той се надява неговото дете-чудо да изведе Ботев Пловдив в третия квалификационен кръг. "В първия мач срещу Зрински беше трудно. На реванша ще бъде още по-трудно и ние трябва да бъдем по-последователни в нашата игра.
http://plovdivderby.com/index.php?optio ... &Itemid=72