98 години Ботев Пловдив - 12 март / 18:00 ст. "Христо Ботев"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

kanar4o
Контакти:

98 години Ботев Пловдив - 12 март / 18:00 ст. "Христо Ботев"

Мнениеот kanar4o » 11 мар 2010 11:02

98 години Ботев Пловдив ще се честват на 12 март в 18:00 часа. Сборният пункт е стадион "Христо Ботев"! Там в 18:30 ще се освети паметника (който вече е с осветление и вечерите като минете през нашия стадион може да видите как грее и да се почуствате наистина горди ,че сте Ботевисти!). След това в 19:00 ,програмата продължава с мач на ОСВЕТЛЕНИЕ между феновете на отбора и юношите старша възраст! Приготвени са много пиротехнически средства ,както и купища изненади. След мача между фенове и футболисти ,шоуто ще продължи с нови игри и забавление.

Изпратете това на всички ваши приятели - Ботевисти и нека се съберем поне 1 500 - 2 000 човека. БОТЕВ има нужда от нас в момента. Повече от колкото в цялата си 98 годишна история! Нека всички Ботевисти научат за утрешния час и празник. Ще има много ,много изненади. Изпратете това на всеки!

12 март / 18 : 00 ч. ,ст. "Христо Ботев" ! ВСИЧКИ НА КОЛЕЖА!!!
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
djeri
Контакти:

Re: 98 години Ботев Пловдив - 12 март / 18:00 ст. "Христо Ботев"

Мнениеот djeri » 11 мар 2010 11:16

12.03.2010г. 18.00ч. аз съм на "КОЛЕЖА".
ОБИЧАМ БОТЕВ ПЛОВДИВ!
Първи се родихме,последни ще умрем!

kanar4o
Контакти:

Мнениеот kanar4o » 11 мар 2010 11:20

djeri написа:12.03.2010г. 18.00ч. аз съм на "КОЛЕЖА".
ОБИЧАМ БОТЕВ ПЛОВДИВ!

Не само ти ,всички трябва да са там! Всички ,без изключения!!! Звънете на приятели ,драскайте по скайпове ,правете теми и в други форуми в интернет. Нека цял Пловдив знае! Вчера са сложени и билбордове за празника ни! Има ги на площад "Съединение" ,който иска може да отиде да ги види. :roll: :P

ВСИЧКИ НА КОЛЕЖА!!!!!!!!!

БОТЕВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВ ,
НИЙ ПАК ЩЕ БЪДЕМ НА ВЪРХААААА ,
ТОВА Е НАШАТА СЪДБААААААААААААА ,
И НАЙ-ВЕЛИКИ НА СВЕТААААААААААААААА ,
БОТЕВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Изображение

Изображение

toni petrov
Контакти:

Трепетите и емоциите, свързани с футбола се появиха с Ботев

Мнениеот toni petrov » 11 мар 2010 11:24

98 годишнината от основаването на Ботев(Пд) е приятен повод за нас от . да ви срещнем с интересни лица свързани с българският футбол .
Един от тях е г-н Радостин Вазов изпълнителен директор на ВУЗФ. За пръв път български университет предлага финансово обучение в областта на спорта и това е именно Висшето училище по застраховане и финанси ,които съвместно с Валентин Михов и ПФЛ на 18 февруари откриха програмата за обучение в степен „Бакалавър”.ВУЗФ отпуска стипендии за обучение в специалност „Финанси”, като в четвърти курс бъдещите спортни мениджъри могат да специализират „Финанси на спорта”.

-Искам да Ви попитам защо станахте фен на ПФК Ботев Пловдив?
Пловдив е градът на моето детство. Именно в този град се появиха и първите ми трепети и емоции, свързани с футбола и в частност с отбора на Ботев Пловдив.
Оттогава съм пламенен привърженик на този клуб, въпреки че настоящата ситуация в отбора е трудна. Иска ми се Ботев да радва феновете си и се надявам, че скоро ще станем свидетели на по-позитивно развитие в редиците на отбора. В крайна сметка истинските фенове са тези, които подкрепят своя фаворит именно в трудните моменти.
Цялото интервю можете да прочетете тук:http://www.***.bg/news-16/info-4764

Нещата от живота и спорта в БГ

Потребителски аватар
Yobs1912
Контакти:

Мнениеот Yobs1912 » 11 мар 2010 11:32

А някой да знае от 14.00 набор 92 ще играят ли мача си ?

kanar4o
Контакти:

Мнениеот kanar4o » 11 мар 2010 11:46

Yobs1912 написа:А някой да знае от 14.00 набор 92 ще играят ли мача си ?

Остави ги 92! Темата е за 98 годишнината! Иначе се съмнявам да се играе! Важното е в 18:00 ,всички да бъдем на Колежа...
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Yobs1912
Контакти:

Мнениеот Yobs1912 » 11 мар 2010 11:59

kanar4o написа:
Yobs1912 написа:А някой да знае от 14.00 набор 92 ще играят ли мача си ?

Остави ги 92! Темата е за 98 годишнината! Иначе се съмнявам да се играе! Важното е в 18:00 ,всички да бъдем на Колежа...

Аз ще съм там,ама питам щото мача също е в петък и нали ще го играят на Колежа да ги подкрепим като миналия петък.

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Re: Трепетите и емоциите, свързании с футбола се появиха с Ботев

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 11 мар 2010 12:32

Божидар Хаджиев: Обновеният паметник слага начало на възраждането на Ботев
Изображение
© Plovdiv24.bg
Доцент Божидар Хаджиев е директор на най-голямата болница на балканите - пловдивската УМБАЛ "Свети Георги" на Пещерско шосе. Той е и общински съветник, участва активно и в инициативата за възраждане на Ботев Пловдив. С него стартираме поредица интервюта, направени съвместно между Plovdiv24.bg и фен-сайта Bultras.com, във връзка с 98-ата годишнина на Ботев, която се чества на 12 март.

- Здравейте г-н Хаджиев. Разкажете вашите първи спомени от отбора на Ботев.

- Винаги привържениците правят един отбор велик. Никога няма да забравя първия мач, в който баща ми - военен хирург, ме заведе да гледам Ботев и се влюбих в жълто-черната магия. Радвам се, че и моят син е фен на Ботев. Според мен това е символа на Пловдив и 3/4 от града са фенове на Ботев. Освен това няма по-велик българин от Христо Ботев - най-големия революционер и български поет.

- Спомняте ли си шампионската титла на Ботев от 1967-а година?

- Аз тогава бях с един голям жълт флаг. Посрещнахме отбора на жп-гарата, аз бях най-щастлив когато с голямото жълто знаме тичах по "Иван Вазов" от градския площад до гарата. Тогава отборът пътуваше с влак. Целият град посрещнахме футболистите и множеството ги носеше на ръце.

- На 12 март по инициатива на феновете ще открием обновен паметник на Христо Ботев пред стадиона

- Трябва да открием символиката в това откриване. С това обновление на паметника да възродим и истинския Ботев, стадиона. Това е много добра инициатива и поставя началото на нашия любим отбор. Не трябва да забравяме, че Христо Ботев е стъпвал в Пловдив, а във Враца никога не е бил до убийството му. Христо Ботев е бил тук, за да замине да учи в Русия и е търсил тук помощ от пловдивски общественици.

- Смятате ли, че футболистите сега са запознати с историята на отбора и на Христо Ботев?

- Напоследък имам чувството, че някои футболисти излизат на терена и не усещат смисъла на жълтата фланелка, голямото значение на това, което правят. Дано да успеем като правим обновения Ботев да направи

м един музей, в който да има всичко това от тази 98-годишна история. Там да се показват идеите, традииите, символът на този отбор. Тогава самите футболисти ще излизат на терена по съвсем друг начин. Визирам най-вече някои футболисти от последните 10-ина години, най-черните за Ботев в историята.

- Как ще стане обновяването на тима?

- Надявам се държавните институции да си свършат работата и напълно да ни отърват от лицето Димитър Христолов. Другото, което трябва да се направи е да стане обединението между четирите институции - фенове, ветерани, общественици и бизнесмени. Това са тези, които имат желание, воля, дух, сърце, да направят един Ботев, който да стане страшилище за българските отбори, а защо не след време и на европейската сцена. Да не забравяме победите над Байерн с 2:0, Барселона с 1:0 и първият четвъртфинал на български отбор - през 1962-а година с Атлетико Мадрид на стадион Ботев завършихме 1:1.

- Могат ли феновете на Ботев да са спокойни за бъдещето на тима?

- Всички трябва да сме оптимисти за възраждането на тима. След Христолов съм сигурен, че ни чакат добри дни. Лошото е, че в момента има финансова криза и хората, които могат да дават пари за футбола не са толкова много. Сигурен съм обаче, че ще се намерят хора и както обновяваме паметника, ще успеем да обновим и отбора.

- Ясно ли е какви са следващите намеси на държавата, кога влиза синдик?

- Тези неща трябва да ги кажат юристите. Нещата опират до съдебни дела. Димитър Христолов сега вече е готов и за 1 лев да подари и даде отбора. Всеки обаче трябва да знае, че ще купува отбор с 3-4 милиона лева дългове и това е един вариант, който крие клопки и всеки, който се реши на такава стъпка трябва да знае с какво ще се сблъска. Идеята за един обновен тим е по-добра. Разчитаме разбира се на държавни органи и общината. Аз станах и инициатор на подписването пред Общината на едно обръщение, подготвено от феновете, което всики общински съветници, 4 районни кмета и Славчо Атанасов разписаха тази декларация, в която феновете поискаха едно бъдеще за отбора без Димитър Христолов.

Върни се в “Ботев”