Ще съществува ли утре любимият ми отбор?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

kanar4o
Контакти:

Ще съществува ли утре любимият ми отбор?

Мнениеот kanar4o » 30 ное 2009 22:05

Ще съществува ли утре любимият ми отбор? Това е въпрос, на който много от българските футболни запалянковци търсят отговора. Феновете на Ботев, Берое, Спартак Вн и много други славни български отбори треперят всеки ден с мисълта, че клубът, който те обичат може да го няма.

В Пловдив положението около футбола е повече от сериозно. Някога славният Ботев, както и другият гранд Локомотив Пд затъват с всеки изминал ден. Бъдещето при „канарчетата” е пределно ясно – Димитър Христолов трябва да продаде клуба или в противен случай най-старият футболен клуб в България ще бъде затрит от футболната карта у нас. Това, разбира се, трудно може да се случи, защото Ботев има една от най-верните агитки в България и многобройните му фенове не биха допуснали разпадане на клуба.

В другия от пловдивските грандове – Локомотив, положението също не е никак розово. „Черно-белите” фенове също проплакаха от президентката си Галя Топалова, която под тепетата е оприличавана като “Христолов с пола”. Решението при „смърфовете” е идентично с това при канарчетата, а именно продажба на клуба. Локомотив, който преди 5 години стана шампион на България сега тъне в блатото на А група и заедно с Ботев заемат последните 2 места в първия ни ешелон.

В Стара Загора също кризата в Берое се задълбочава. Въпреки доброто представяне на отбора в елитната ни група зелените са в жестока финансова криза. Преди време “Под Аязмото” се състоя концерт в помощ на Берое, в който бяха събрани около 48 000 лв. Въпреки тази сума бъдещето на клуба остава крайно несигурно.

Във Варна местният Спартак тъне в сериозна криза. Соколите изпаднаха от А група през изминалата година и с всеки изминал ден се доближават до своята гибел. Но феновете на клуба показват, че искат клуба да има светло бъдеще. Из цяла Варна бяха разлепени плакати на които пишеше: „Варна заслужава Спартак. Не бъди безучастен“.

По източното черноморие ситуацията е отново същата. Славният отбор на Нефтохимик, който до преди години мачкаше в А група сега играе в третата лига на българския футбол. В Бургас взеха кардиналното решение да започнат от нулата, като затриха Нафтекс и възродиха Нефтохимик. Сега „зелените” се надяват да се завърнат в А група, където им е мястото.

През изминалия кръг в “А”, “Б” и “В” група на българските стадиони се случи нещо, което може би е изненада за някои, а за други – не. Футболните фенове, които според много от политиците са проблемът на страната, се обединиха в каузата:

„1912 - 1916 - 1918 - 2010. Това не трябва да е краят. БФС - убийци на футбола!"

Зад този лозунг застават феновете на Спартак Варна, Ботев Пловдив, Локомотив София, Локомотив Пловдив, Локо Горна Оряховица, ЦСКА, както и други футболни клубове. Идеята на тези плакати е пределно ясна: затриват се клубовете с история и успехи, а се дава път на отбори еднодневки, които лесно могат да бъдат манипулирани.

Президентът на БФС – Боби Михайлов е време да се вземе в ръце и да започне да прави нещо за футбола у нас, който без това е затънал здраво. Защото истинският футбол у нас ще загуби, ако отборите от Пловдив, Варна, Стара Загора и Бургас ги няма. Защото там, в тези градове се правят истинските футболни дербита без значение на кое място се намира любимият отбор.

http://botev.gong.bg/view_article.php?article_id=105567

Евала на това момче Тодор Благов ! Уникален коментар ! Просто момчето говори за един толкова наболял проблем в България. Пожелавам му успех в бъдещите му статии и да продължава да ни радва.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Re: Ще съществува ли утре любимият ми отбор?

Мнениеот child in time » 30 ное 2009 22:09

Браво на пича ! Истински фен чест и почитания!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
Meto_1912

Мнениеот Meto_1912 » 30 ное 2009 22:21

Тодоре, Браво :P

И не забравяй за стека бира :lol:

СВОБОДЕН БОТЕВ!

1912BOTEV
Контакти:

Мнениеот 1912BOTEV » 30 ное 2009 22:23

Веднъж казах, сега ще повторя - мисля че трябва да се направи една мощна протестна акция и то от всички недоволни фенове. Аз мисля, че сега е момента шефовете на фенклубове да направят необходимата организация, за да се случи това. Иначе, футбола ни загива, а ние обичаме тази игра и имаме любим клуб за когота сме готови на всичко! Положението е ного зле, но само с писания във форумите нищо не става. Да, ние направихме неща, които никой не е правилм досега, но и те се оказаха недостатъчни! Затова, явно трябва по-голямо обединение. Сигурен съм, че истинските фенове на футбола искат същото! Затова нека да забравим за малко частните ни пристрастия и да се обединим около една идея - да има истински футбол в България! За да наблюдаваме истински мачове, а и добро представяне в Европа в последствие! Да, има много псевдофенове и понякога се дразня, но се надявам това да са по-малката част от множеството! Много фенове се заяждат с противниковите, без да си дават сметка за състоянието на любимия отбор. Те са от типа "Не гледам на мен да ми е добре, а гледам на Вуте да му е зле!". Нека ги игнорираме и се обединим в името на любимата ни игра, в името на любимия ни отбор! Останалото е мафия! И феновете са губещи, всички фенове!
"Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита"
Христо Ботев

veseo
Контакти:

Мнениеот veseo » 30 ное 2009 22:29

А стига бе, такава статия, посочваща нарочното изтребление на клубове като нас за сметка на лесно манипулируемите еднодневки как е пусната в Гонг :shock: Че те както са тръгнали, скоро може и лоша статия за Левски да напишат :shock:
Типичното гнусно и комплексарско синьо-червено мислене:
Morgause написа:Нека купува съдии и мачове, през оная работа ми е стига да сме шампиони!

Потребителски аватар
SHYNE
Контакти:

Мнениеот SHYNE » 30 ное 2009 22:29

Meto_1912 написа:Тодоре, Браво :P

И не забравяй за стека бира :lol:

СВОБОДЕН БОТЕВ!

:!: :!: ;) 8-)
Изображение
Имаме вяра
верни до гроб сме
ние за тебе
вечно ще пеем
градски момчета
за Ботев родени
за тебе живеем
за теб ще умреме

Изображение

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Мнениеот Ki Cho » 30 ное 2009 22:34

veseo написа:А стига бе, такава статия, посочваща нарочното изтребление на клубове като нас за сметка на лесно манипулируемите еднодневки как е пусната в Гонг :shock: Че те както са тръгнали, скоро може и лоша статия за Левски да напишат :shock:

Eй това е верния коментар :!:
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.

Потребителски аватар
МЕЦИ

Мнениеот МЕЦИ » 30 ное 2009 22:49

Ki Cho написа:
veseo написа:А стига бе, такава статия, посочваща нарочното изтребление на клубове като нас за сметка на лесно манипулируемите еднодневки как е пусната в Гонг :shock: Че те както са тръгнали, скоро може и лоша статия за Левски да напишат :shock:

Eй това е верния коментар :!:

Мислиш ли?!
РОДЕНИТЕ ДА ПЪЛЗЯТ НЕ МОГАТ ДА ЛЕТЯТ

видолов

Мнениеот видолов » 30 ное 2009 22:52

За "сините" или добро или нищо,нали са лицето на БГ футбола в Европа (отново) и защитава честа на България,сега че от 4 мача не били вкарали гол-на всеки се случва.Нали ще им дойде Локо Мездра на тях вкарват по 3.Да живее Боби..опа да си ходи тоя палячо Гришата го е купил.
гаргамел обича хмел

Върни се в “Ботев”