El Commandante написа:Кашчей написа:Може и да не разбере сега, но като разбере след две години си ги плащаш с лихвите. Случаят Меси да ти говори нещо?
Виж братле, ще ти го обясня просто: аз имам нещо на което държа ПО-ГОЛЯМАТА част от правата, и ако ти го продам на теб, трябва да дам една трета от парите на трета страна...ъъъ...което аз не желая да се получи..
На тебе ти е прес уя за моите странични договорки,ти си искаш стоката и си наготвил едни пари....да речеме 100 лева..
Сядаме и аз ти казвам: глей сега, има малък...дори не проблем....а нерешен въпрос....искаш ли да направим така, ние стискаме ръцете на 100 лева с тебе (цена която устройва и двама ни)...ти обаче официално ми превеждаш 60, другите 40 ми ги даваш...по друг начин...
Всичко е точно изрядно и коректно, ние с тебе сме доволни, щото сме направили хубав бизнес,а единствения който е пре**** е човека с виртуалните 30%...сети ли се?
Самия факт че след сделката никой повече не спомена за цифра е доста показателен...
Надявам се, че живееш в Германия и тези игри там са ти безкрайно ясни.
Случка от Германия с българи, тръгнали за коли втора употреба:
-Движат се няколко коли, влизат в Германия, като всички са предупредени от водача, че трябва да си купят винетка на границата и да я залепят на стъклото. Единият се прави на хитър и не купува, защото е в средата на групата.
След около 100 километра ги спират и полицаите отиват директно при този без винетката, като от мястото, на което са, няма как да знаят, че е без винетка. Помисли как са разбрали!
Укриването на доходи, за да не плащаш данъци е престъпление, почти приравнено с убийство, та там знаят и знаят как да знаят. Ако си частно лице и имаш добри счетоводители и адвокати ще укриваш известно време, но не и безкрай. Случаят със сметките в Лихтенщайн отпреди 5-6 години е доста показателен.