ИТАЛИАНСКИ СОБСТВЕНИЦИ И ТРЕНЬОР В БОТЕВ...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

vasobaso
Контакти:

Re: И Мбамба ще подпише..

Мнениеот vasobaso » 18 окт 2009 11:29

Ki Cho написа:
Hacko1912 написа:няма смисъл се разправяме сега. "чернйо" е расиско. дори и да не влагаш ти лично нещо в това, има значение и какво ознава тази дума, как се разбира от останалите и за как се използва. Чернйо е обидно и расиско. ако агитката на ботев почне да вика "чернйо" "чернйо" на играч от африка ще бъде одрусана с яки глоби за расизъм по правилата на уефа.

нейсе ...

TAKA E!

+1
Herbsupported Ape

Потребителски аватар
vhpvhp
Контакти:

Мнениеот vhpvhp » 18 окт 2009 12:05

Айде стига се вдъхновявайте толкова на тема "расова коректност"... 8-) Черньо е просто едно старобългарско име /справка - речник на българските имена , или Уикипедия.../ То няма пряк превод на английски , или френски ... Ако искате Blacky - не мисля че бибило точно ... ама нейсе - не съм филолог. Обръщението може да се приеме за обидно , ако е натоварено с обиден смисъл. Ако хиляда пъти се повтори ,че българското име Черньо е обидно ,в крайна сметка то ще стане обидно :!: Аз не мисля ,че това се е случило ,още повече в нашите форуми ,та да се вдъхновявате толкова за това. Бил съм доста пъти на Запад. Вярно е ,че там внимават много с изказа по отношение на чернокожите. Има недопустими обръщения като "Маймуна" , "Негър" и проч... Има и по завоалирани обръщения ,например във Франция на не най-черните им казват Café au lait ;) , в САЩ - афро... и проч. Това се прави поради вече насаденото чувство за вина у белите априори. Нещо като расизъм с обратен знак... Ако например на един бял се каже , "Бельо !" това никой сериозно не би го взел като обида... Как да е. Мисля че обясних - аз лично какво съм имал предвид със звучното , възрожденско , българско име "Черньо" ...Нищо обидно ! УЕФА като научат добре български език ,да дойдат аргументирано да ме глобят ,че съм расист. :lol:

veseo
Контакти:

Мнениеот veseo » 18 окт 2009 12:57

Не било "натоварено" с обиден смисъл, глупости. С приятели често се обръщаме с "манаф" един към друг, сещаш се че не целим да се обидим, ама ако така те нарека ще го сметнеш за обидно, нали ;) Плюс, "черньо" означава, че първо забелязваш това в него, или е най-забележителното в него (според теб), изобщо че го дискриминираш по цвят.

Плюс, "негър" произхожда от "negar", която се е ползвала в по време на колонизацията през 17 век, означава роб, затова и тая дума и производните им, намекващи за разлика в цвета, се смятат за обидни, а "бельо" не.
Типичното гнусно и комплексарско синьо-червено мислене:
Morgause написа:Нека купува съдии и мачове, през оная работа ми е стига да сме шампиони!

Потребителски аватар
portokal
Контакти:

Мнениеот portokal » 18 окт 2009 13:47

Лявото крило на Ботев Ален Карлет пропуска гостуването в събота на Черноморец, съобщиха от щаба на пловдивския клуб. 32-годишният нападател е получил сериозно разтежение в мача с ЦСКА, поради което е бил заменен на почивката. Възстановяването му ще отнеме поне седмица, затова няма да е готов за сблъсъка с „акулите” в събота на „Лазур”.

От „жълто-черния” клуб разкриха и за интерес към Карлет от шампиона Левски. „Сините” са пратили свой човек на стадион „Христо Ботев” вчера, който е гледал под лупа изявите на нападателя подвизавал се в италианските Пиза, Сепиа и Новара.

От „Герена” цяла седмица се опитвали да примамят и камерунеца в Ботев Емили М`бамба. Африканецът е обещал на „жълто-черните” шефове, че ще остане край Бирената до края на сезона. В понеделник М`бамба ще постави своя подпис в договор с Ботев. Италианските кандидат-купувачи на пловдивския клуб са вдигнали финансовите параметри на Емили за 8-месечния му престой под тепетата.

Ей ся ще си проличи дали са сериозни , нито един играч повече не трябва да продаваме не Левски и Цска.Или в Ботев или навън!
Katochimoto!

Причината, поради която „нищото" не може да се превърне в „нещо", се състои в това, че то не може да се трансформира, без да изостави състоянието си на „небитие", а не може да го направи и като го изостави .

kishe
Контакти:

Мнениеот kishe » 18 окт 2009 14:03

portokal написа:Лявото крило на Ботев Ален Карлет пропуска гостуването в събота на Черноморец, съобщиха от щаба на пловдивския клуб. 32-годишният нападател е получил сериозно разтежение в мача с ЦСКА, поради което е бил заменен на почивката. Възстановяването му ще отнеме поне седмица, затова няма да е готов за сблъсъка с „акулите” в събота на „Лазур”.

От „жълто-черния” клуб разкриха и за интерес към Карлет от шампиона Левски. „Сините” са пратили свой човек на стадион „Христо Ботев” вчера, който е гледал под лупа изявите на нападателя подвизавал се в италианските Пиза, Сепиа и Новара.

От „Герена” цяла седмица се опитвали да примамят и камерунеца в Ботев Емили М`бамба. Африканецът е обещал на „жълто-черните” шефове, че ще остане край Бирената до края на сезона. В понеделник М`бамба ще постави своя подпис в договор с Ботев. Италианските кандидат-купувачи на пловдивския клуб са вдигнали финансовите параметри на Емили за 8-месечния му престой под тепетата.

Ей ся ще си проличи дали са сериозни , нито един играч повече не трябва да продаваме не Левски и Цска.Или в Ботев или навън!

това инфо откъде е?
селски вземи си скункса не се сърди

Потребителски аватар
portokal
Контакти:

Мнениеот portokal » 18 окт 2009 14:04

нюз4000
Katochimoto!

Причината, поради която „нищото" не може да се превърне в „нещо", се състои в това, че то не може да се трансформира, без да изостави състоянието си на „небитие", а не може да го направи и като го изостави .

Потребителски аватар
BPFC1912
Контакти:

Мнениеот BPFC1912 » 18 окт 2009 14:16

Тези лидери в журналистиката отново откриха топлата вода първи :geek:

Потребителски аватар
ktulu.
Контакти:

Мнениеот ktulu. » 18 окт 2009 14:23

нито един играч повече не трябва да продаваме не Левски и Цска.Или в Ботев или навън!

Абсолютно!!!
Дейба и говедата мръсни, пак искат да откраднат нещо боклуците :evil:

Потребителски аватар
Flash1912
Контакти:

Мнениеот Flash1912 » 18 окт 2009 14:32

Аз нямам нищо против да даваме футболисти на Левски и ЦСКА. Що да не им преотстъпим някой да се обиграе? Или пък някой ненужен да ходи там да си търси късмета :)

Потребителски аватар
Alternative
Контакти:

Вечеря на свещи

Мнениеот Alternative » 18 окт 2009 14:49

Видях в bultras.com тази статийка,интересна е 8-)

Вчера се проведе една от финалните срещи с италианците.
Странното е, че Селския не присъства, а от негова страна бяха боклука Шилев, още някаква руса адвокатка и една преводачка.
Всички други бяха познатите италианци сред които "Човека с парите" и адвоката му, но без Пичоне и Малу. Общо на срещата имаше 13 човека

През цялото време преговорите се водеха между Салерно и адвокатите, докато останалите повече наблягаха на хапването и пиенето.

Интересно в разговора беше, когато Салерно заяви на Недялко Шилев:
"Аз съм честен човек, такива искам да са хората срещу мен" /сякаш малко се притесняваше от лъжи/
А онзи с всичката си наглост му отговори, че има "неговата дума".
След което се заговори за милиони в евро.

Присъстващите направиха сериозна сметка, като странно за италианците оставиха и голям бакшиш.

П.С.-Махнал съм някои цветущи епитети по адрес на Шилев :lol: /адвоката на Д.Х-С/
Изображение
Изображение

Върни се в “Ботев”