Мнениеот Кършиака » 26 юли 2013 07:11
Страхотен Ботев! Достави ми огромно удоволствие!
Що се отнася до скандиранията. Нека уточним нещо: Цветан Василев не е еднозначна личност - не е нито "благодетел", нито "зъл гений". Човекът гледа банката му да върти големите пари /естествено като всеки богаташ, не подбира особено средствата/, но и дава милиони за обществено-значими каузи - като волейбол, футбол, направата на български игрални филми. Разбира се, не го прави напълно безвъзмездно, но все пак го прави, а колцина са готови в Бг да го направят в днешните условия?! Толкова за Цв. Василев. Победите на Ботев доставят радост на много хора.
Макар да съм ботевист от 35 години, и за мен е прекалено скандирането "Цецо Василев". Момчетата от агитката явно не могат да мислят особено трезво или някой им помага да не го правят - да обичаш отбора си не означава да си сервилен към силните на деня, нито пък да си неблагодарен. Когато Ц. Василев прави нещо хубаво, то се вижда, но да се правим, че той и такива като него не са проблем, е проява на невероятна тъпотия. Протестите не са персонално срещу Цв. Василев,а към системата, която позволява шепа богаташи да решават зад гърба ни как по-ефективно да ни доят като данъкоплатци. Когато тези богаташи, харчат парите си и за обществено-значими каузи, заслужават аплодиранията и уважението ни, но когато се изкушат да бъркат в кацата с меда, е добре да им показваме , че грешат. Затова смятам, че пернсоналното подмазване на Цв. Василев, Батков, Георги Илиев, титановци и т.н. едри бизнесмени е проява на робска, мастийска психика. Но тази констатация не пречи да бъдем обективни: футбол се прави с много пари и без богатите хора, това е мисия невъзможна.