Новият спортно-технически директор на Ботев Пловдив конгоанецът Малу Мпасинкату не е неизвестен на Апенините. Бърза справка в Интернет показа, че Мпасинкату е доскорошен спортно-технически директор на футболната федерация в Конго. Освен това е и международен футболен коментатор и консултант на Sport Italia, Eurosport и Sky sports.
Преди няколко месеца Мпасинкату е посъветвал италианските отбори в Серия А да насочат усилията си към закупуване на играчи от африканския пазар. Конгоанецът е цитиран от авторитетния италиански сайт Тутомеркато.
Мпасинкату е известен във футболните среди на Конго и Италия. Завършил е университета в Торино със специалност „Политически науки”.
Доста италиански футболни сайтове разполагат с текстове писани от Малу Мпасинкату, като той коментира трансферната политика, футболистите и треньорите на грандовете в италианския футбол.
гонг.
ИТАЛИАНСКИ СОБСТВЕНИЦИ И ТРЕНЬОР В БОТЕВ...
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Марко Орнела е новият президент на Ботев, Христолов – аут
Katochimoto!
Причината, поради която „нищото" не може да се превърне в „нещо", се състои в това, че то не може да се трансформира, без да изостави състоянието си на „небитие", а не може да го направи и като го изостави .
Причината, поради която „нищото" не може да се превърне в „нещо", се състои в това, че то не може да се трансформира, без да изостави състоянието си на „небитие", а не може да го направи и като го изостави .
Ся па цвета нямал значение на управляващия и т.н.Ама иначе локото като имаха президент турчин се насрахте от кеф нали?Комплексарщина до дупка!Като падате се започва с цигани и т.н.,защото е ясно,че няма какво друго да кажете и се започват комплексите..
- yasen_ov4arov
veseo написа:yasen_ov4arov написа:...Като беше толкова читав този дебелия защо ги докара тези куци италианци за играчи?...
Без да съм кой знае какъв оптимист за момента, нека ги видим тия куци италианци. Преди зимата няма как да се вземат небезплатни играчи, а със сегашната трупа, ако ще и 10млрд да се наливат в ДЮШ по-рано от 3-4г няма да се види ефект, така че трябваше да се закърпи положението. А останалите ти въпроси са напълно основателни, затова и още не съм кой знае какъв оптимист за нещата.
Погрешно...Като има такова текучество на футболисти в Италия,Франция и на майната си то със сигурност го има и в по-горните дивизии,където респективно играят по-качествени играчи.Не ми се струва реално ,че само в 3 италианска дивизия има освободени играчи и за това от там ги взимаме.Да не говорим ,че дори и да си прав ,то тогава дебелия смята,че с третодивизионни играчи може да спаси отбор от А група.Е първенството ни е слабо ,но този явно тогава няма реална представа от нашето първенство т.е: ще го ментят под път и над път.Има и още една голяма дупка в това,което казваш:винаги може да вземе разни бразилци/аржентинци и тн ала Даксон ако имаше по-сериозни пари...Да не говорим,че Ботев "клуб 10 малки негърчета" ще е също толкова непоносим и безличен (атмосферата да подкрепяш твоите си юноши и някакъв маймун,който не говори български е различна нали

Ние пак ще се върнем на върха!!!
iliyan_h написа:Аз съм от Левски, но искам да ви кажа че сте най-великата публика в България и стискам палци Ботев да заеме истинското си място в първенството.
СИЧКИ МОЩНО УТРЕ В ЛОВЕЧ !! СВОБОДЕН БОТЕВ ИМАМЕЕЕЕ

Толкова мъка се е събрала в мен през тези десет години че не мога да се зарадвам като хората.Със сигурност ще трябва да мине време и да видим че отбора на БОТЕВ ПЛОВДИВ отново бележи успехи и е фактор в първенствеото за да изтрием тази селска помия която ни заля.Дано само да е истина а не да се окаже поредната машинация и игра на бряговския изрод.
ЧЕСТИТО КАНАРИ!Дано имате големи успехи в бъдеще!И утре да врътнем един красив мач.
Masaba още нищо не се е случило . докато не стане черно на бяло . вяра не хващам . такива обещания сме се наслушали . че дори не може да се зарадваме в момента .

Имаме вяра
верни до гроб сме
ние за тебе
вечно ще пеем
градски момчета
за Ботев родени
за тебе живеем
за теб ще умреме

veseo написа:yasen_ov4arov написа:...Като беше толкова читав този дебелия защо ги докара тези куци италианци за играчи?...
Без да съм кой знае какъв оптимист за момента, нека ги видим тия куци италианци. Преди зимата няма как да се вземат небезплатни играчи, а със сегашната трупа, ако ще и 10млрд да се наливат в ДЮШ по-рано от 3-4г няма да се види ефект, така че трябваше да се закърпи положението. А останалите ти въпроси са напълно основателни, затова и още не съм кой знае какъв оптимист за нещата.
Много ми е интересно,как така ги определихте за куци.Не казвам,че са мегазвезди,но половината от тях съм сигурен,че играят по добре от малчуганите ни.И аз искам български ботев с лек примес от други континенти,но в момента няма друг начин да се спечелят точки до зимната пауза.А и никой не е казал,че нашите момчета ще бъдат закотвени на скамейката!Нали трябва да има конкуренция все пак.Да не забравяме и липсата на опит при младоците.
Много от вас си мислят,че в серия Ц се играе селски футбол като в нашата В група.Ами искам само да проверите в какви условия и какви бази тренират тамошните селяни от долните дивизии.Да не казвам голяма дума ама сигурно в България 3-4 отбора от А група имат по добри спортни бази.Според вас при население почти 70 000 000 души какъв е шанса на един играч да рита в отбор от Серия А или Серия Б.Или може би трябва да са по 40 отбора в група,за да имат този шанс.
Аз лично нямам представа за качествата на макароните,но имам представа за нашите младоци.Факт е че от 5 мача има 5 загубилл.Не мисля,че е уместно да се оплакваме от тази инвазия.А и като се замисли човек всички тези играчи са с едногодишен договор,което ще рече,че най-вероятно от следващия сезон може да не се разчита на тях.
Утре половин дузина ще направят дебют и тогава вече ще разберем аджеба има ли смисъл от присъствието им в колежа.
Ааа междудругото преди 3 години съм бил на мач Таранто Фоджа и мога да ви кажа,че мача който гледах никак не беше лош.
STENLI написа:СИЧКИ МОЩНО УТРЕ В ЛОВЕЧ !! СВОБОДЕН БОТЕВ ИМАМЕЕЕЕ![]()
![]()
докато не се уверим че БОТЕВ Е ПРОДАДЕН няма смисал от пътувания . дори и за мача с славия другата седмица ако не се е променила собственоста пак съм на мнение че не трябва да се ходи ...

Имаме вяра
верни до гроб сме
ние за тебе
вечно ще пеем
градски момчета
за Ботев родени
за тебе живеем
за теб ще умреме

Лицето Димитър Христолов вече няма нищо общо с Ботев, това обявиха преди малко новите италиански собственици на клуба. Те дадоха пресконференция в хотел "Тримонциум". Новите собственици обясниха, че Ботев вече е притежаван от консорциум, включващ строителна фирма, италианска фирма за кафе, банка от Италия и мениджърска агенция. Президент на клуба става Марко Орнела, който се занимава със строителство и компютри.
"Не мога да променя всичко с магическа пръчка. Но ви обещавам, че ще бъдем особено активни на трансферния пазар през януари. Този отбор скоро ще играе в Европа", отсече новият изпълнителен директор на Ботев Франческо Салерно. За него вече се писа, че прави концертите на италианската звезда Ирос Рамацоти.
Освен Салерно бе представен и нов спортно-технически директор. Той е конгоанец с италиански паспорт и се казва Малу Нкасунгато, има завършена школа в Коверчано и е работил в Реджина.
Италианците обещаха, че на първо време всички футболисти ще получат квартири и апартаменти, а няма да спят по пловдивските хотели. Новите собственици поискаха подкрепа от публиката на Ботев. Част от запалянковците вече се стягат да пътуват утре ца мача в Ловеч. Феновете изразиха опасенията си, че вече доста пъти Христолов е обявявал продажбата на клуба, но най-накрая Ботев все си е бил негова собственост. "Не се притеснявайте", бе отговорът на италианците на фенските въпроси.