Всички тука които ми говорят че нямало дузпа да си замълчат защото изобщо не са запознати със Съдийската тематика и са тотално некомпетентни в изказванията си. Има си съдийски праивлник, вскеи може да си го купи. Вски може да влезне в сайтовете на ФИФА и УЕФА и да прочете всички портоколи от форуми и симпозиуми които се порвеждат ежегодишно и да се запознае с модерните тълкования на правилниците. Сигурен съм че половината от пишещите тука дори не знаят че всяка година се събират арбитрите и тълуват точно такива ситуации и как да се взимат решения
Даден правилник/закон определя ясно и точно какво ще се прави в последствие следа случило се събитие. За да може да се приложи правилника/закона трябва недвузначно да се определи каква е ситуацията която ще провокира изпълнението на закона. Ето тук е тънкия момент когато вече влиза субективната преценка на съдията. Затова са именно тези конференции, тренирвоки и прочие методологични, аналитични и квито се сетите учебници са съдиите.
Та когато един играч е докоснал топката с ръка, която не е прилепена до тялото, НЕЗАВИСИМО дали е волно или неволно се отсъжда нарушение защото ДОКОСВАНЕТО по топката на ръката на един футболист води до ощетяване на другият отбор. На същите тези съдийски форуми се разискват и ситуациите при игра с ръка в наказателното поле.
ИЗРИЧНО е казано че НЕУМЕНИЕТО на даден футболист да предотврати ДОПИР на ръката му с топката се наказва с фаул. Само в случаите когато топката е изстреляна от противников играч и няма физическата възможност да се отдръпне ръката тогва ЕВЕНТУАЛНО може да се спести дузпа
НО КОГАТО ИГРАЧ СИ ПОЕМЕ ТОПКАТА В НАКАЗАТЕЛНОТО ПОЛЕ И ЗАРАДИ НЕКАДЪРНОСТТА СИ ИГРАЕ С РЪКА, ТОВА Е 10000000 ПРОЦЕНТОВО НАРУШЕНИЕ.
При такава ситуация ТЪЛУВАНЕ НЯМА. Има правилник който се прилага безапелационно!
XIV кръг БОТЕВ-Лудогорец 28.11.2012
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- rump_shaker
- Контакти:
Re: XIV кръг БОТЕВ-Лудогорец 28.11.2012
vaskonti написа:kamenitza написа:Колко лаладжий ,не събличали се по футболен екип никога през живота си.Начело с червения модератор.Кой от двамата в засада атакува топката ,кой?
Този зад Цветков какво прави според теб?
Няма засада бе! Тази вечер с Борислав Александров говорихме за ситуацията, или ти разбираш повече от него?
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема
W84me написа:vaskonti написа:kamenitza написа:Колко лаладжий ,не събличали се по футболен екип никога през живота си.Начело с червения модератор.Кой от двамата в засада атакува топката ,кой?
Този зад Цветков какво прави според теб?
Няма засада бе! Тази вечер с Борислав Александров говорихме за ситуацията, или ти разбираш повече от него?
Принципно засада има и тя е пасивна. Вече е въпрос на тълкуване до колко този в засада влияе на вратаря. Нещо против да имам моя гледна точка?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
На Ботев все им пречат отбори с Л
Лудогорец
Левски
Литекс
ааааааа най - важното ЛОКОМОТИВ
Лягайте да спите, че в Разград има един отбор, един отбор зелен, Лудогорец се нарича той ДА ГО БИЕ НЯМА КОЙ
Лудогорец
Левски
Литекс
ааааааа най - важното ЛОКОМОТИВ
Лягайте да спите, че в Разград има един отбор, един отбор зелен, Лудогорец се нарича той ДА ГО БИЕ НЯМА КОЙ
vaskonti написа:Няма засада бе! Тази вечер с Борислав Александров говорихме за ситуацията, или ти разбираш повече от него?
Принципно засада има и тя е пасивна. Вече е въпрос на тълкуване до колко този в засада влияе на вратаря. Нещо против да имам моя гледна точка?[/quote]
Ти си имай гледна точка, но не се опитвай да обясняваш, че това е засада. По всички съвременни правила, в тази ситуация не се вдига засада.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема
rump_shaker написа:Всички тука които ми говорят че нямало дузпа да си замълчат защото изобщо не са запознати със Съдийската тематика и са тотално некомпетентни в изказванията си. Има си съдийски праивлник, вскеи може да си го купи. Вски може да влезне в сайтовете на ФИФА и УЕФА и да прочете всички портоколи от форуми и симпозиуми които се порвеждат ежегодишно и да се запознае с модерните тълкования на правилниците. Сигурен съм че половината от пишещите тука дори не знаят че всяка година се събират арбитрите и тълуват точно такива ситуации и как да се взимат решения
Даден правилник/закон определя ясно и точно какво ще се прави в последствие следа случило се събитие. За да може да се приложи правилника/закона трябва недвузначно да се определи каква е ситуацията която ще провокира изпълнението на закона. Ето тук е тънкия момент когато вече влиза субективната преценка на съдията. Затова са именно тези конференции, тренирвоки и прочие методологични, аналитични и квито се сетите учебници са съдиите.
Та когато един играч е докоснал топката с ръка, която не е прилепена до тялото, НЕЗАВИСИМО дали е волно или неволно се отсъжда нарушение защото ДОКОСВАНЕТО по топката на ръката на един футболист води до ощетяване на другият отбор. На същите тези съдийски форуми се разискват и ситуациите при игра с ръка в наказателното поле.
ИЗРИЧНО е казано че НЕУМЕНИЕТО на даден футболист да предотврати ДОПИР на ръката му с топката се наказва с фаул. Само в случаите когато топката е изстреляна от противников играч и няма физическата възможност да се отдръпне ръката тогва ЕВЕНТУАЛНО може да се спести дузпа
НО КОГАТО ИГРАЧ СИ ПОЕМЕ ТОПКАТА В НАКАЗАТЕЛНОТО ПОЛЕ И ЗАРАДИ НЕКАДЪРНОСТТА СИ ИГРАЕ С РЪКА, ТОВА Е 10000000 ПРОЦЕНТОВО НАРУШЕНИЕ.
При такава ситуация ТЪЛУВАНЕ НЯМА. Има правилник който се прилага безапелационно!
аре майна легай да спинкаш - нали ви бихме, какво искате още??????

W84me написа:vaskonti написа:Няма засада бе! Тази вечер с Борислав Александров говорихме за ситуацията, или ти разбираш повече от него?Принципно засада има и тя е пасивна. Вече е въпрос на тълкуване до колко този в засада влияе на вратаря. Нещо против да имам моя гледна точка?
Ти си имай гледна точка, но не се опитвай да обясняваш, че това е засада. По всички съвременни правила, в тази ситуация не се вдига засада.
Не се вдига или просто няма засада? Има малка разлика...
[center]I'll be the savior of you all
- rump_shaker
- Контакти:
Vaskonti с твойта гледна точка ходи си паси кравите. Футбола си има правила а не гледни точки! Язък че си си сложил Брайън Грийн. Уж се предполага да си интелигентно момче. Или не знаеш кой е той?

- Show Must Go On
z_to написа:rump_shaker написа:Всички тука които ми говорят че нямало дузпа да си замълчат защото изобщо не са запознати със Съдийската тематика и са тотално некомпетентни в изказванията си. Има си съдийски праивлник, вскеи може да си го купи. Вски може да влезне в сайтовете на ФИФА и УЕФА и да прочете всички портоколи от форуми и симпозиуми които се порвеждат ежегодишно и да се запознае с модерните тълкования на правилниците. Сигурен съм че половината от пишещите тука дори не знаят че всяка година се събират арбитрите и тълуват точно такива ситуации и как да се взимат решения
аре майна легай да спинкаш - нали ви бихме, какво искате още??????![]()
Да "бихте" ни и после идва ред на най-слабите в шампионска лига и те ви бият. Айде легай, че има вечерен час на малцинствата.
- rump_shaker
- Контакти:
z_to написа:аре майна легай да спинкаш - нали ви бихме, какво искате още??????![]()
Пич аз не искам нищо повече. Аз съм щастлив. Щастлив съм че мога да бъда горд. Щастлив съм че не съм от помията в която и вашият собственик влезна. Щастлив съм че нашият отбор излезна чист. Аз съм ГОРД....
Кажи ми с ръка на сърцето радваш ли се на тази победа. Не те питам дали се радваш за важните 3 точки. А за победата. Чувстваш ли се горд. Изпълва ли те онова щастие което е в човек като се върне от мач.
Кажи си като пич. А не като ***** да се обясняваш.