Нов модел на Управление на Ботев
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
Нов модел на Управление на Ботев
Защо, след като един ден се отървем от селския не направим нов модел на управление както някои други европейски отбори , например Барса, Реал и други. При тях има събрания и избори на които избират или сменят президентите и ръкокодствата си с други от хора наистина заинтересовани от клуба. Трябва ли да търпим поредния "акционер" за който Ботев е частна фирма с която той прави квото си иска, респективно с нас? Според мен, така и така сме в патово положение дайте след като махнем селския направим революция и прецедент в Българския футбол като стигнем по напред от това да махем един президент. Може би ако клуба бъде взет чрез синдик както Боби разправя или Нов Ботев(което не е желано) би било най удачния момент за това. Защото феновете на Ботев са твърде чувствителни на тая тема след жестоката гавра с клуба и хората и трудно ще повярват и вярват на поредния "феодал" заробил Ботев и феновете му заради собствената му алчност. Нека променим формулата, НЕКА ВЗЕМЕМ НЕЩАТА В НАШИ РЪЦЕ!НЕКА НАИСТИНА ОСВОБОДИМ БОТЕВ!
Re: Нов модел на Управление на Ботев
Защото у нас испанския модел е неприложим. Няма тук кой да ти дава пари и след 4г (примерно, колкото е "мандата") да го изгоним от клуба, затва ще трябва да се дава сериозен членски внос, за да имаш право да избираш бъдещия президент, а сещаш се колко мрънкания има в България като вдигнат билетчето от 3 на 4 лева, или пък като се въведе PPV системата за 1-2лв. на мач... кво да говорим за нещо от типа на 100лв на месец да се внасят
Така ще има "тоя е по-голям фен от оня", просто защото "оня" работи за 400лв и не може да си го позволи, а "тоя" е баровец, печелещ популярност с тия вноски. В общи линии, пак ще е мизерия, пак ще се управлява от определено (малко) количество хора (не казвам задължително фенове). В България човекът не обича да дава пари, но обича да има права да избира 

Типичното гнусно и комплексарско синьо-червено мислене:
Morgause написа:Нека купува съдии и мачове, през оная работа ми е стига да сме шампиони!
- Стърлинг_Мос
- Контакти:
Прав си, че е практически неприложим. Много ми се иска да направим такъв модел на управление, но не вярвам да стане. Аз съм готов да купя някоя и друга акцийка, вследствие на което ще имам определен дял от дружеството. Ако всеки фен даде по малко и придобие част от капитала, ще станем много акционери с малък дял, следователно трябва да изберем човек който да управлява. Този човек може да се възползва от положението си като изкупи мажоритарен брой акции от дребните акционери (феновете), ако предложи добра цена за хартийките. А знаем, че обикновените фенове не са от най-богатите хора, така че може лесно да продадат акциите си. Ето как може да се стигне до сегашната ситуация, защото България не е като нормалните държави.
- bulgaro
- Контакти:
Нека първо изгоним селския гад, пък тогава ще му мислим 

106 години Красота, Вяра, Борба !
106 години Символ на Пловдив !
106 години Символ на Пловдив !
Ми нов ше е - кат ги изхвърлят във В група - нормално аматьорските отбори имат савсем различен начин на управление - честито
- rump_shaker
- Контакти:
Весо, президентите на Барса и Реал не дават лични пари. Те са хората които привличат спонсорите.
Реално погледнато Испанският модел е приложим само в големите испански клубове. Простата причина за това е, че около 30 процента от финансирането на отборите идва от самоте собствениците, тоест феновете или както са известни "сосиос". Те имат членски внос, всяка година, който е равен за всички, което пък гарантира еднаква тежест на вота в изборите. Например Барселона имат 140 000 акционери, които с своя годишен членски внос, осигуряват стабилен Бюджет за тима. А президента на тима е този който, чрез управлението си, докарва спонсорите, търси финансиране и прочие!
Реал имат 90 000 члена, Барса имат 140 000 члена. Говорим за два от най-популярните клубове в света. Всеки може да сметне сам колко човека ще са готови да дават годишна вноска за клуба тука в България. Аз казвам че тази цифра ще е не повече от 3 000
За мен това е причината да неможе да се въведе испанският модел тука, в Ботев
Реално погледнато Испанският модел е приложим само в големите испански клубове. Простата причина за това е, че около 30 процента от финансирането на отборите идва от самоте собствениците, тоест феновете или както са известни "сосиос". Те имат членски внос, всяка година, който е равен за всички, което пък гарантира еднаква тежест на вота в изборите. Например Барселона имат 140 000 акционери, които с своя годишен членски внос, осигуряват стабилен Бюджет за тима. А президента на тима е този който, чрез управлението си, докарва спонсорите, търси финансиране и прочие!
Реал имат 90 000 члена, Барса имат 140 000 члена. Говорим за два от най-популярните клубове в света. Всеки може да сметне сам колко човека ще са готови да дават годишна вноска за клуба тука в България. Аз казвам че тази цифра ще е не повече от 3 000
За мен това е причината да неможе да се въведе испанският модел тука, в Ботев