Ремонт на стадион "Христо Ботев"
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Изготвиха проекта за стадион "Христо Ботев"
Малък ви е капацитета, Трябва да е повече. Евентуални Евро турнири ще се избиете за Билетите.
Дунав ЗАВИНАГИ
Червени Шивачки Не Струвате !
Червени Шивачки Не Струвате !
- rump_shaker
- Контакти:
dunavfc написа:Не ми харесва,че капацитета ще бъде само за 16 хил. човека,но дано поне има възможност след години да може да се доизграждат още сектори,защото сега е ясно,че и 10 хил. е достатъчно,но аз съм оптимист и вярвам,че футболът в България ще бъде на много по-добро ниво след 10-15 год.Ако пък дай боже играете в Евротурнирите,ще бъде огромна паника за билети..
И на мен не ми харесваше да е 16 000 но след малко повече размисъл, сега искам да е толкова. Обосновката ми е следната. Няма да си правим илюзии, че средната посещаемост на отбора няма да надхвърли 7-10 хиляди в добрите години които предстоят. И не защото нямаме фенове, ами реалността в България е такава, че все по малко хора се интересуват от спорт. Но не това ме накара да съм доволен на един 16 000 стадион.
1. Така, ако се замислим колкото е по-голям един стадион толкова повече разход за поддръжката му. Един 25 000 стадион ще гълта много и няма да има възвращаемост. Това ще е в загуба за клуба, или по-малак печалба ако не загуба.
2. Средната посещаемост в обикновен мач, изключвам дербита и евромачове, надали ще е повече от 6-7 хиляди човека. На 25 хил. стадион тези някоко хиляди ще изглежда празен. На по-малък и компактен стадион атмосферата ще е по-добра.
3. С надежда стадион Пловдив да бъде оправен, може евромачвоете и големите дербита да се играят на голямата къща.
Така според мен хем ще имаме приличен, компактен и ненатоварващ клуба ни стадион, хем ще има къде да се играят мачовете от Европа.

относно стадиона не ми стана ясно само ТИ дали ще бъде бутната както се пише за другите трибуни или ще се гради върху сегашната основа
[img]//bultras.com/blagov/vandervsmacabi.gif[/img]
Аз като проектант (пък и който и да е друг колега!) не бих се подписал под вариант с фундиране върху съществуващия насип! Така, че спи спокойно народе 

-
хайде сега дано да стават по-бързо нещата!
- botev_1912
- Контакти:
Invader написа:Аз като проектант (пък и който и да е друг колега!) не бих се подписал под вариант с фундиране върху съществуващия насип! Така, че спи спокойно народе
варианта който се спомена за ТИ е че само там ще си остане насип. Като само ще се вдигне нивото
100
покривни прозорци
великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]
покривни прозорци
великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]
http://www.zaglebie-lubin.pl/www/inc/kl ... dion/3.jpg
Това е стадион за 16000 души.Според мен е достатъчен на този етап,но явно нашия стадион няма да изглежда по този начин.Снощи като прочетох,че ТИ ще се вдигне с 70 см. разбрах,че ще станем свидетели на друга арх. приумица.
Това е стадион за 16000 души.Според мен е достатъчен на този етап,но явно нашия стадион няма да изглежда по този начин.Снощи като прочетох,че ТИ ще се вдигне с 70 см. разбрах,че ще станем свидетели на друга арх. приумица.
- Шврнц Тпрунков
- Контакти:
3latan написа:http://www.zaglebie-lubin.pl/www/inc/klub/nowy_stadion/3.jpg
Какво разбираш под това, че ще се подвигне 70 см?
Не натискайте ТУК!
botev_1912 написа:Invader написа:Аз като проектант (пък и който и да е друг колега!) не бих се подписал под вариант с фундиране върху съществуващия насип! Така, че спи спокойно народе
варианта който се спомена за ТИ е че само там ще си остане насип. Като само ще се вдигне нивото
Значи експертната оценка, която е направена е доказала, че насипите ще издържат съответните натоварвания.

дано в най-скоро време покажат проекта в официалния сайт
[img]//bultras.com/blagov/vandervsmacabi.gif[/img]