OBICHAM_BOTEV написа:Браво за статията !!
Прочетох и долу коментарите и това ,което казваш за българската народ . Първо искам да поясня ,че народ е едно абстракно понятие.
С риск да бъда обявен за безродник или за враг на своя род ,бих казал че си прав . Българите наистина сме прости ,злобни и завистливи. Простотията е най-големия проблем на България. Българския манталитет е огромен проблем. Българинът няма съзнание ,че е част от нещо наречено общество , той живее така сякаш светът е създаден за него !
Българинът знае какво трябва да направи , но не го прави , защото е задно колело. Българинът на пръв поглед е гостоприемен , но зад гърба на човека изсипва най-гнусни клевети и оплювания. Българите от една проста човешка злоба и завист унищожаваме хората ,които наистина са умни и способни. Българите сме гадни хора. Има още мноого много аспекти от българската народопсихология , които подлежат на огромна критика и анализ и според мен крайно време е това да се направи и да се даде гласност на това . Нека се чуе от всички българи и никой да не се сърди и обижда. Защото точно от тук трябва да се почне ,за да се оправи държавата. Не са ни виновни циганите , нито турците. Даже искам да ви кажа ,че познавам турци , които са хора с които се радвам че ги познавам. Това са хора които са много добри и свестни никога няма да те оставят в беда или да ти откажат помощ. Според мен проблемът е в нас . Разберете , не казвам това ,защото ми е приятно от това. Напротив , казвам го с огромна болка в сърцето. Но според мен Христо Ботев и Васил Левски щяха да се срамуват от днешната България. Защото в днешната България аз не виждам моята родина. И да ви кажа честно понякога се чувствам чужденец в собствената си държава.
Изобщо няма да те сметнем за безродник. Това си е чистата истина, и затова сме натова диридже. Ние сме свиканли за всеки наш провал да обвиняваме някой друг, сиреч политици, шефове, съседи. Да те са алчни, гнусни псета, но да не забравяме, че тези политици идват от НАШИЯТ народ. Не ги внасяме от друга планета. Затова когато псуваме всички политици, управници, началници, директори, трябва да се позамислим малко, ние какво правим и с какво сме допринесли за общото благо и просперитета на нашето общество. Освен завист, алчност, наглост, безочливост, други характерни черти на българският народ невиждам! За да бъде едно общество добро, то единицата изграждаща това общество трябва да е добра. А тази единица сме всеки един от нас.