Честваме 133 години от Априлското въстание!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Re: Честваме 133 години от Априлското въстание!

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 20 апр 2009 21:14

smash_the_reds написа:
Преди се чевстваше тържествено.Днес май нищо не се чува

Защото турцизацията ни обгръща все повече и повече.......... :evil: :evil: :evil:

Как да се отрази годишнината от Априлското въстание,като червените педали Сергей и Гоце,внимават да не обидят коалиционните партньори от ДПС - шерпите на Ахмед паша,майка им шейба!А за книги като "Записки по Българските въстания","Под игото"...по-добре да не говорим.Аз лично,прочетох "Под игото" през 79 г. Бях на 12 тогава и се изучаваше задължително в училище.Сега младите като чуят книга,се сещат за тоалетна хартия... :(
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 20 апр 2009 22:14

Аз бих ви препоръчал да прочетете и Време разделно.Страхотна книга купих си я наскоро и не съжалявам,хареса ми даже повече и от Записките.Но това си е мое лично мнение.

Потребителски аватар
birabecks
Контакти:

Мнениеот birabecks » 20 апр 2009 22:31

samobotev написа:Аз бих ви препоръчал да прочетете и Време разделно.Страхотна книга купих си я наскоро и не съжалявам,хареса ми даже повече и от Записките.Но това си е мое лично мнение.

"Време разделно" на Антон Дончев...тази книга е размазваща.Бих добавил и "Козият рог" от разказите на Николай Хайтов - друг велик Българин,лека му пръст. Филмите по тези заглавия също са едни от най-силните,за съжаление все по-рядко ги пускат по така наречените "национални" телевизии.
Ту мъч пипълс към онли фор дъ паст дъ тайм.Но уорк ! Но секрифиси...

Потребителски аватар
Fallen_Angel
Контакти:

Мнениеот Fallen_Angel » 20 апр 2009 22:34

birabecks написа:
samobotev написа:Аз бих ви препоръчал да прочетете и Време разделно.Страхотна книга купих си я наскоро и не съжалявам,хареса ми даже повече и от Записките.Но това си е мое лично мнение.

"Време разделно" на Антон Дончев...тази книга е размазваща.Бих добавил и "Козият рог" от разказите на Николай Хайтов - друг велик Българин,лека му пръст. Филмите по тези заглавия също са едни от най-силните,за съжаление все по-рядко ги пускат по така наречените "национални" телевизии.

Мейнстрийма е друг, а и ние като нация изпростяхме до откат...

http://www.otkacheno.info/2231/Televiziia-i-vkus-What-the-f*ck%3F!.html Телевизията...

Потребителски аватар
birabecks
Контакти:

Мнениеот birabecks » 20 апр 2009 22:43

Fallen_Angel написа:
birabecks написа:

http://www.otkacheno.info/2231/Televiziia-i-vkus-What-the-f*ck%3F!.html Телевизията...

Много си прав,другарю Ейнджъл...за съжаление.
Ту мъч пипълс към онли фор дъ паст дъ тайм.Но уорк ! Но секрифиси...

OBICHAM_BOTEV
Контакти:

Мнениеот OBICHAM_BOTEV » 21 апр 2009 00:32

Fallen_Angel написа:
birabecks написа:

Браво за статията !!
Прочетох и долу коментарите и това ,което казваш за българската народ . Първо искам да поясня ,че народ е едно абстракно понятие.
С риск да бъда обявен за безродник или за враг на своя род ,бих казал че си прав . Българите наистина сме прости ,злобни и завистливи. Простотията е най-големия проблем на България. Българския манталитет е огромен проблем. Българинът няма съзнание ,че е част от нещо наречено общество , той живее така сякаш светът е създаден за него !
Българинът знае какво трябва да направи , но не го прави , защото е задно колело. Българинът на пръв поглед е гостоприемен , но зад гърба на човека изсипва най-гнусни клевети и оплювания. Българите от една проста човешка злоба и завист унищожаваме хората ,които наистина са умни и способни. Българите сме гадни хора. Има още мноого много аспекти от българската народопсихология , които подлежат на огромна критика и анализ и според мен крайно време е това да се направи и да се даде гласност на това . Нека се чуе от всички българи и никой да не се сърди и обижда. Защото точно от тук трябва да се почне ,за да се оправи държавата. Не са ни виновни циганите , нито турците. Даже искам да ви кажа ,че познавам турци , които са хора с които се радвам че ги познавам. Това са хора които са много добри и свестни никога няма да те оставят в беда или да ти откажат помощ. Според мен проблемът е в нас . Разберете , не казвам това ,защото ми е приятно от това. Напротив , казвам го с огромна болка в сърцето. Но според мен Христо Ботев и Васил Левски щяха да се срамуват от днешната България. Защото в днешната България аз не виждам моята родина. И да ви кажа честно понякога се чувствам чужденец в собствената си държава.

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 21 апр 2009 06:40

За съжаление това е жестоката истина за българската нация.

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Мнениеот rump_shaker » 21 апр 2009 09:18

OBICHAM_BOTEV написа:Браво за статията !!
Прочетох и долу коментарите и това ,което казваш за българската народ . Първо искам да поясня ,че народ е едно абстракно понятие.
С риск да бъда обявен за безродник или за враг на своя род ,бих казал че си прав . Българите наистина сме прости ,злобни и завистливи. Простотията е най-големия проблем на България. Българския манталитет е огромен проблем. Българинът няма съзнание ,че е част от нещо наречено общество , той живее така сякаш светът е създаден за него !
Българинът знае какво трябва да направи , но не го прави , защото е задно колело. Българинът на пръв поглед е гостоприемен , но зад гърба на човека изсипва най-гнусни клевети и оплювания. Българите от една проста човешка злоба и завист унищожаваме хората ,които наистина са умни и способни. Българите сме гадни хора. Има още мноого много аспекти от българската народопсихология , които подлежат на огромна критика и анализ и според мен крайно време е това да се направи и да се даде гласност на това . Нека се чуе от всички българи и никой да не се сърди и обижда. Защото точно от тук трябва да се почне ,за да се оправи държавата. Не са ни виновни циганите , нито турците. Даже искам да ви кажа ,че познавам турци , които са хора с които се радвам че ги познавам. Това са хора които са много добри и свестни никога няма да те оставят в беда или да ти откажат помощ. Според мен проблемът е в нас . Разберете , не казвам това ,защото ми е приятно от това. Напротив , казвам го с огромна болка в сърцето. Но според мен Христо Ботев и Васил Левски щяха да се срамуват от днешната България. Защото в днешната България аз не виждам моята родина. И да ви кажа честно понякога се чувствам чужденец в собствената си държава.

Изобщо няма да те сметнем за безродник. Това си е чистата истина, и затова сме натова диридже. Ние сме свиканли за всеки наш провал да обвиняваме някой друг, сиреч политици, шефове, съседи. Да те са алчни, гнусни псета, но да не забравяме, че тези политици идват от НАШИЯТ народ. Не ги внасяме от друга планета. Затова когато псуваме всички политици, управници, началници, директори, трябва да се позамислим малко, ние какво правим и с какво сме допринесли за общото благо и просперитета на нашето общество. Освен завист, алчност, наглост, безочливост, други характерни черти на българският народ невиждам! За да бъде едно общество добро, то единицата изграждаща това общество трябва да е добра. А тази единица сме всеки един от нас.
ИзображениеИзображение

Върни се в “Ботев”