На 40 години съм. От Бургас съм. От 30 години ходя по мачове. Поддържал съм двата бургаски отбора. Имам силата и енергията да го правя и сега. Шовинист съм си малко на тема "бургаско". Винаги съм бил убеден, че всичко хубаво вирее само в нашия град. До вчера. Не съм мислил, че някъде има по-верни и изстрадани фенове от нашите, колкото да се сегрегират двата ни отбора. Нафтата ми е мила, защото бях свидетел на израстването на отбора - от В до А група в началото на 90-те. Черноморец пък ми е отбора от детството, чрез който ходех на мачове и гледах ГОЛЕМИТЕ БОТЕВИСТИ от детските ми години - Бакалов, Наско Пашев, Славчо Хорозов, Антим Пехливанов, Симов, Пачев, Вичев и ред други.
Нафтата обаче си ми е болката сега. Вчера на мача изживях нещо, което никога до сега не съм преживявал. Снощи не съм спал от превъзбуда. На Лазур видях, че има два живи отбора, които не само вегитират и дишат, ами направо си пишат новите истории. Футболните марки Ботев и Нефтохимик са нищо без верните им фенове. Тези фенове вчера отвориха очите на дебилите от БФС, развяха им перчемите и им разклатиха тумбаците...Тази атмосфера, този синхрон в агитките, този морал в "аматьорите" на футболния терен ме обнадеждиха занапред. Повярвах, че футбола ни в БГ възкръства. Разбрах защо сте велики, разбрах, че красив стадион без фенове е, като бижу без стойност...Впрочем на 40 години продължавам да се уча и да осъзнавам, че има още много да уча. Благодарим ви за съпричасността, шоуто и морала, който вие, като публика демонстрирахте. Ботев винаги е имал частичка в сърцето ми, сега ще има повече място там...Впрочем някой коментира ли резулатата от този мач, защото аз не помня някога да съм бил по-щастлив и доволен от мач...Детското оживя в мен. Благодаря ви Ботевисти...
Нефтохимик - Ботев, 28.11, 14,30 часа, стадион Лазур, Бургас
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Ботев - големи сте. Бургас е с вас...
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.
Re: Ботев - големи сте. Бургас е с вас...
ntodorov написа:На 40 години съм. От Бургас съм. От 30 години ходя по мачове. Поддържал съм двата бургаски отбора. Имам силата и енергията да го правя и сега. Шовинист съм си малко на тема "бургаско". Винаги съм бил убеден, че всичко хубаво вирее само в нашия град. До вчера. Не съм мислил, че някъде има по-верни и изстрадани фенове от нашите, колкото да се сегрегират двата ни отбора. Нафтата ми е мила, защото бях свидетел на израстването на отбора - от В до А група в началото на 90-те. Черноморец пък ми е отбора от детството, чрез който ходех на мачове и гледах ГОЛЕМИТЕ БОТЕВИСТИ от детските ми години - Бакалов, Наско Пашев, Славчо Хорозов, Антим Пехливанов, Симов, Пачев, Вичев и ред други.
Нафтата обаче си ми е болката сега. Вчера на мача изживях нещо, което никога до сега не съм преживявал. Снощи не съм спал от превъзбуда. На Лазур видях, че има два живи отбора, които не само вегитират и дишат, ами направо си пишат новите истории. Футболните марки Ботев и Нефтохимик са нищо без верните им фенове. Тези фенове вчера отвориха очите на дебилите от БФС, развяха им перчемите и им разклатиха тумбаците...Тази атмосфера, този синхрон в агитките, този морал в "аматьорите" на футболния терен ме обнадеждиха занапред. Повярвах, че футбола ни в БГ възкръства. Разбрах защо сте велики, разбрах, че красив стадион без фенове е, като бижу без стойност...Впрочем на 40 години продължавам да се уча и да осъзнавам, че има още много да уча. Благодарим ви за съпричасността, шоуто и морала, който вие, като публика демонстрирахте. Ботев винаги е имал частичка в сърцето ми, сега ще има повече място там...Впрочем някой коментира ли резулатата от този мач, защото аз не помня някога да съм бил по-щастлив и доволен от мач...Детското оживя в мен. Благодаря ви Ботевисти...
+1
ntodorov написа:На 40 години съм. От Бургас съм. От 30 години ходя по мачове. Поддържал съм двата бургаски отбора. Имам силата и енергията да го правя и сега. Шовинист съм си малко на тема "бургаско". Винаги съм бил убеден, че всичко хубаво вирее само в нашия град. До вчера. Не съм мислил, че някъде има по-верни и изстрадани фенове от нашите, колкото да се сегрегират двата ни отбора. Нафтата ми е мила, защото бях свидетел на израстването на отбора - от В до А група в началото на 90-те. Черноморец пък ми е отбора от детството, чрез който ходех на мачове и гледах ГОЛЕМИТЕ БОТЕВИСТИ от детските ми години - Бакалов, Наско Пашев, Славчо Хорозов, Антим Пехливанов, Симов, Пачев, Вичев и ред други.
Направо ме просълзи, евала майна. Всички се надяваме, че промяната е близко и затова сме навсякъде, кадето играе нашия Ботев.
+1000
+100000000000000! Това сме ние и вие - истинските фенове!!! Вчера след мача поне на 5 места видях нормален разговор между момчета в зелено и момчета в Жълто-черно... Безценно!
СВОБОДЕН БОТЕВ ПЛОВДИВ!
- Шврнц Тпрунков
- Контакти:
Re: Нефтохимик - Ботев, 28.11, 14,30 часа, стадион Лазур, Бургас
В момента, в който пристигнаха рейсовете, едно момче със зелена фланелка и зелено шалче съвсем спокойно си премина през обявената за "лумпенизирана" агитка на Ботев, през момчетата, които редовно ги наричат "наркомани" и "хулигани". Момъкът премина съвсем спокойно, подметнаха му на майтап 2-3 приказки и човекът си отиде спокойно в публиката.
След мача един полицай от местната полиция каза, че 20 години охранява мачове в Бургас и не е и сънувал да види такава агитка. Дори и т.нар. "грандове" докарвали по 7-800 човека максимум, както и на евромачовете нямало такива агитки... Освен всичко останало, ченгето каза, че освен че сме много, не е имало ЕДИН инцидент, и той бил потресен от това... Очаквали доста проблеми, но просто е нямало нищо сериозно.
След мача един полицай от местната полиция каза, че 20 години охранява мачове в Бургас и не е и сънувал да види такава агитка. Дори и т.нар. "грандове" докарвали по 7-800 човека максимум, както и на евромачовете нямало такива агитки... Освен всичко останало, ченгето каза, че освен че сме много, не е имало ЕДИН инцидент, и той бил потресен от това... Очаквали доста проблеми, но просто е нямало нищо сериозно.
Не натискайте ТУК!
Шврнц Тпрунков написа:В момента, в който пристигнаха рейсовете, едно момче със зелена фланелка и зелено шалче съвсем спокойно си премина през обявената за "лумпенизирана" агитка на Ботев, през момчетата, които редовно ги наричат "наркомани" и "хулигани". Момъкът премина съвсем спокойно, подметнаха му на майтап 2-3 приказки и човекът си отиде спокойно в публиката.
Абсолютно!
Куките бяха подготвени все едно от Пловдив ще дойдат някви рецидивисти. Даже на влизане като ме претърсиха, единия милиционер не искаше да ме пуска с ключовете ми, щото били голяма топка и съм щял да ги хвърля към терена. Явно бяха надъхани, че ще имат големи проблеми с нас.
А то напрактика от както селкия уруд го няма, мисля че нямаме нито един инцидент по мачовете. И така трябва да бъде!
-
- Контакти:
Когато обичаш футбола, няма значение в коя дивизия си
Днес си зададох въпроса кое бе най-значимото събитие за изминалата седмица. Замислих се за великолепната петица на Бербатов, за словесните способности на Венци Стефанов, за головете на Гара Дембеле, за унизителното равенство на ЦСКА, за Локомотив – Славия и какво ли още не…
http://sportisimo.bg/kogato-obichash-fu ... iq-si.html
http://sportisimo.bg/kogato-obichash-fu ... iq-si.html
masona84 написа:Пичове няма такъв мач,евала на всички който го посетиха,ей до сега бяхме на едно зеведение и случайно се засякохме с 30 човека от вашата агитка,Респект към феновете на Ботев.Поговорихме си но най-вайното е че не обсъждахме самият мач а атмосферата.Всички бяхме доволни от празника.ЗА съжеление една лоша новина ни сполетя дано всичко се размине с наи-леките последици
Оказа се че колата с която е станал инцидента не е от наште.Колкото до вчерашния празник доста си поговорихме но днес и доста ме цепи главата

Поздрави на сервитьорката Гери.

Най-недоволен от подписания договор с болници Алахбадем останал поч(т)етния президент защото обичал баклавата с............................орехи.
Re: Когато обичаш футбола, няма значение в коя дивизия си
Браво.Много хубава статия.Наистина обстановката беше уникална.
карлито написа:masona84 написа:Пичове няма такъв мач,евала на всички който го посетиха,ей до сега бяхме на едно зеведение и случайно се засякохме с 30 човека от вашата агитка,Респект към феновете на Ботев.Поговорихме си но най-вайното е че не обсъждахме самият мач а атмосферата.Всички бяхме доволни от празника.ЗА съжеление една лоша новина ни сполетя дано всичко се размине с наи-леките последици
Оказа се че колата с която е станал инцидента не е от наште.Колкото до вчерашния празник доста си поговорихме но днес и доста ме цепи главата![]()
Поздрави на сервитьорката Гери.

Голям тур. И от мен много поздрави!!!