Събрание на УС на ФК Ботев. Неделя /16 май/ в 17:00

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Re: Събрание на УС на ФК Ботев. Неделя /16 май/ в 17:00

Мнениеот ilian12 » 15 май 2010 02:41

Имам една молба до тези които ще отидат на събранието (пиша я и в гонг форума и в независимият).

Според мен за доста хора е почни невъзможно да отделят пари от семейният им бюджет, но това не ги прави по-малко ботевисти. Други са доста млади и/или не работят и т.н. България е в криза (поредната).

Все пак искаме хем да помогнем хем да не ощетяваме семействата си. Стигнах до извода, че това е възможно и не е толкова трудно. Защо вместо да отидем на риба или да се размотаваме през някой неработен за нас ден, да не предложим работните си умения в полза на Ботев (индиректно)?

Сигурно има доста ботевисти със собствен бизнес, които се нуждаят от време на време някой да им работи временно или "на парче" часове или 1, 2 или 3 дни - най-често неквалифицирана работа. Защо например тези хора не обявяват тези свои нужди на някое определено място (например в канцеларията на Колежа, ТАТОО студиото или друго място). Така например аз искам да събера 240 лв., но да не ощетявам семейството си; отивам и виждам, че фирма "А" търси човек да направи еди какво си, за еди какво си време и за тази му работа ще преведе в рамките на 1 работен ден толкова пари по сметката на Ботев, по личната партида на извършелият работата човек. Според мен тази работа си е един вид дарение и самата фирма и работещият (може би) не трябва да плаща данъци. Фирмата ще е доволна, защото ще и се свърши работата без допълнителни разходи. От друга страна е много по-лесно да отделим един ден работа, отколкото да вземем от заплатата си.

Моята молба е да предадете тази идея на УС, за да може юристите да си дадат мнението, как може да се направи да е изгодно за работодателите. Много е важно, да не се допуска даване на пари на ръка от работодателят на работникът, а парите да се привеждат директно от работодателят на Ботев.

Сега, като го написах се надявам да мога да заспя.

Само БОТЕВ.
105 години / 4 поколения ботевисти!

Потребителски аватар
Yellow major
Контакти:

Re: Събрание на УС на ФК Ботев. Неделя /16 май/ в 17:00

Мнениеот Yellow major » 16 май 2010 20:58

Според мен това събрание бе само информационно и за да се даде възможност на всички ( членове и кандидат такива според обявата) да се запознаят с действията на УС до момента. От една страна бе необходимо да се случи, а от друга членовете на УС не бяха достатъчно подготвени и сплотени около единна визия за излизането от блатото в което ни насади "най-честния бизнесмен".
От всичко което се случи ми се набиват на пръв поглед следните важни моменти:
1. Има неразбирателство и конфликт вътре в УС по отношение на вида и начина за финансиране и управление на клуба. Това в голяма степен е вследствие на неяснотата откъде ще започне участието си отбора. Не е избистрен модела на управление ( испански или АД с мажоритарен собственик). Ако е с АД и мажоритарен собственик, какъв и кой да е? Управителя на УС е поставен в деликатна ситуация и няма необходимия организационен опит да се справи с двете фракции. С две думи кмета Славчо и неговия кандидат Г.Георгиев или Бареков и неговия необявения тайнствен фаворит с още по- голям финансов ресурс. Защо Бареков ,който направи толкова много до момента не бе поканен и отсъстваше?
2. Ролята и мястото на феновете в учередяването на първоначелен капитал и в какъв размер да е членския внос.
3. Лиценза на отбора и невъзможността на УС да се ангажират с участие на отбора в този му вид с негов лиценз от Б група. От тук следва и въпроса от кое ниво ще се започне. Ще има ли сливане и по-какъв начин?
4. Липсата на ясен времеви график за реализиране на целите в кратък срок, налагащ спешното селектиране на цял отбор и въпроса със статута на ограчите ( само свободни агенти с неясни качества или акцент върху футболисти с потенциал за атакуване на по-горна група). Тук въпроса е ,че те ще се селектират на по-късен етап от другите отбори,когато избора ще е много ограничен.
С една дума нещата според мен не са розови. Дано не съм прав!

Върни се в “Ботев”