Sunway написа:Искам всеки правилно да ме разбере и да предаде ако има връзка с хората в УС:
Всеки член, след като е платил 240-те лева, има право да гласува: В тази връзка, искам да попитам, защо хората от чужбина да не могат да гласуват електронно на общите събрания, а трябвало да присъстват на място или да имали свои представители(упълномощени).
Добре де, но не всеки може да има човек, който да ходи и да го представлява, НЕ СТЕ ЛИ СЕ ЗАМИСЛЯЛИ г-да от управителният съвет??? Както казва един мой приятел, не мога да карам майка ми, която е на 60 години да ходи по събрания....не е нормално и не става.Като правите нещо, поне го измислете като хората.Като искате да събирате пари, направете го така, че да е удобно за всички и ВСИЧКИ ДА ИМАТ ЕДНИ И СЪЩИ ПРАВА-КАТО ЧЛЕНОВЕ.Хората през интернет правят транзакции за милиони примерно, вие едно електронно гласуване не можете(или не искате) да направите.Ами тогава да ме извинявате, но няма да ви дам (Аз и още доста хора, като мен) 240-те лева....не ми е за парите, за това, че макар и в чужбина и аз искам да съм наравно в това отношение с другите хора в България след като плащам.
Решението е много просто, направете равнопоставеност, за да е улеснено и за хората извън България, иначе губи клуба -говоря за парични средства (и за това вие ще сте виновни г-да от Управителният съвет).
Ти нямаш ли поне един приятел в Пловдив, на когото имаш вяра? Защото ако имаш, съвсем спокойно можеш да направиш едно пълномощно, и този човек да те представлява съвсем законно и легално пред Общото събрание.
Като човек, занимаващ се с "некои положения" в интернет мога да ти кажа, че е доста скъпо удоволствие да се направи електронно гласуване. И дори и да се направи, то хората, които го ползват (предвид ограниченията, които ще има) ще се броят на пръстите на едната ръка. Защото ако ти можеш да боравиш с електронен подпис, то други 9 човека даже не знаят за какво иде реч.
До колкото съм запознат със законите, в момента в България само и единствено електронния подпис те удостоверява напълно законно в интернет - всичко останало може да се оспорва в съда. Сам се досещаш, че всеки член на Сдружението може да оспорва решенията на Общото събрание в съда, и сам се досещаш, че не пречи някоя подлога на урода да се възползва максимално да блокира решението на Общото събрание.