Открити са сметки към ПФК "Ботев Пловдив"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Шврнц Тпрунков
Контакти:

Re: Открити са сметки към ПФК "Ботев Пловдив"

Мнениеот Шврнц Тпрунков » 12 май 2010 07:23

Sunway написа:Искам всеки правилно да ме разбере и да предаде ако има връзка с хората в УС:

Всеки член, след като е платил 240-те лева, има право да гласува: В тази връзка, искам да попитам, защо хората от чужбина да не могат да гласуват електронно на общите събрания, а трябвало да присъстват на място или да имали свои представители(упълномощени).
Добре де, но не всеки може да има човек, който да ходи и да го представлява, НЕ СТЕ ЛИ СЕ ЗАМИСЛЯЛИ г-да от управителният съвет??? Както казва един мой приятел, не мога да карам майка ми, която е на 60 години да ходи по събрания....не е нормално и не става.Като правите нещо, поне го измислете като хората.Като искате да събирате пари, направете го така, че да е удобно за всички и ВСИЧКИ ДА ИМАТ ЕДНИ И СЪЩИ ПРАВА-КАТО ЧЛЕНОВЕ.Хората през интернет правят транзакции за милиони примерно, вие едно електронно гласуване не можете(или не искате) да направите.Ами тогава да ме извинявате, но няма да ви дам (Аз и още доста хора, като мен) 240-те лева....не ми е за парите, за това, че макар и в чужбина и аз искам да съм наравно в това отношение с другите хора в България след като плащам.

Решението е много просто, направете равнопоставеност, за да е улеснено и за хората извън България, иначе губи клуба -говоря за парични средства (и за това вие ще сте виновни г-да от Управителният съвет).

Ти нямаш ли поне един приятел в Пловдив, на когото имаш вяра? Защото ако имаш, съвсем спокойно можеш да направиш едно пълномощно, и този човек да те представлява съвсем законно и легално пред Общото събрание.

Като човек, занимаващ се с "некои положения" в интернет мога да ти кажа, че е доста скъпо удоволствие да се направи електронно гласуване. И дори и да се направи, то хората, които го ползват (предвид ограниченията, които ще има) ще се броят на пръстите на едната ръка. Защото ако ти можеш да боравиш с електронен подпис, то други 9 човека даже не знаят за какво иде реч.

До колкото съм запознат със законите, в момента в България само и единствено електронния подпис те удостоверява напълно законно в интернет - всичко останало може да се оспорва в съда. Сам се досещаш, че всеки член на Сдружението може да оспорва решенията на Общото събрание в съда, и сам се досещаш, че не пречи някоя подлога на урода да се възползва максимално да блокира решението на Общото събрание.
Не натискайте ТУК!

Потребителски аватар
Sunway
Контакти:

Мнениеот Sunway » 12 май 2010 07:50

Шврнц Тпрунков написа:
Sunway написа:Искам всеки правилно да ме разбере и да предаде ако има връзка с хората в УС:

Всеки член, след като е платил 240-те лева, има право да гласува: В тази връзка, искам да попитам, защо хората от чужбина да не могат да гласуват електронно на общите събрания, а трябвало да присъстват на място или да имали свои представители(упълномощени).
Добре де, но не всеки може да има човек, който да ходи и да го представлява, НЕ СТЕ ЛИ СЕ ЗАМИСЛЯЛИ г-да от управителният съвет??? Както казва един мой приятел, не мога да карам майка ми, която е на 60 години да ходи по събрания....не е нормално и не става.Като правите нещо, поне го измислете като хората.Като искате да събирате пари, направете го така, че да е удобно за всички и ВСИЧКИ ДА ИМАТ ЕДНИ И СЪЩИ ПРАВА-КАТО ЧЛЕНОВЕ.Хората през интернет правят транзакции за милиони примерно, вие едно електронно гласуване не можете(или не искате) да направите.Ами тогава да ме извинявате, но няма да ви дам (Аз и още доста хора, като мен) 240-те лева....не ми е за парите, за това, че макар и в чужбина и аз искам да съм наравно в това отношение с другите хора в България след като плащам.

Решението е много просто, направете равнопоставеност, за да е улеснено и за хората извън България, иначе губи клуба -говоря за парични средства (и за това вие ще сте виновни г-да от Управителният съвет).

Ти нямаш ли поне един приятел в Пловдив, на когото имаш вяра? Защото ако имаш, съвсем спокойно можеш да направиш едно пълномощно, и този човек да те представлява съвсем законно и легално пред Общото събрание.

Като човек, занимаващ се с "некои положения" в интернет мога да ти кажа, че е доста скъпо удоволствие да се направи електронно гласуване. И дори и да се направи, то хората, които го ползват (предвид ограниченията, които ще има) ще се броят на пръстите на едната ръка. Защото ако ти можеш да боравиш с електронен подпис, то други 9 човека даже не знаят за какво иде реч.

До колкото съм запознат със законите, в момента в България само и единствено електронния подпис те удостоверява напълно законно в интернет - всичко останало може да се оспорва в съда. Сам се досещаш, че всеки член на Сдружението може да оспорва решенията на Общото събрание в съда, и сам се досещаш, че не пречи някоя подлога на урода да се възползва максимално да блокира решението на Общото събрание.

Не е нужно непременно да се гласува с електронен подпис.......законите са точките в устава на клуба а не самият клуб.Тука има разминаване в това, което твърдиш, т.е., каквото устава казва, относно сдружението това е законно според него, относно правилата.Не е въпроса във вярата, а в принципа, явно не ме разбираш...не е въпроса в 240-те лева, а в гласуването.Селския го забрави, той няма нищо общо с Ботев вече.Какво толкова го споменаваш....всичко зависи от нас......ще видиш, че няма да са много хората, които ще дадат пари-- аз това го знам от сигурен източник.
What about my broken heart
What about my broken dreams
What about the things you said
Does it matter
What about the end of this

"Coz the Best Things in Life Are FREE"

Потребителски аватар
Шврнц Тпрунков
Контакти:

Мнениеот Шврнц Тпрунков » 12 май 2010 08:28

Sunway написа:Не е нужно непременно да се гласува с електронен подпис.......законите са точките в устава на клуба а не самият клуб.Тука има разминаване в това, което твърдиш, т.е., каквото устава казва, относно сдружението това е законно според него, относно правилата.Не е въпроса във вярата, а в принципа, явно не ме разбираш...не е въпроса в 240-те лева, а в гласуването.Селския го забрави, той няма нищо общо с Ботев вече.Какво толкова го споменаваш....всичко зависи от нас......ще видиш, че няма да са много хората, които ще дадат пари-- аз това го знам от сигурен източник.

Няма друг начин за гласуване през интернет, разбери го. Регистрации, имейли - всичко се подправя, и няма никакво доказателство, че точно ти си гласувал еди-как-си.

За да е законен гласа ти, трябва да го удостовериш по някакъв законен начин - дали с лична карта и членска такава, дали с нотариално пълномощно, че представляваш друг член, дали с някакъв друг, гарантиран от закона начин. Иначе няма как...
Не натискайте ТУК!

Botevultra
Контакти:

Мнениеот Botevultra » 12 май 2010 08:34

Има доста детайли за изясняване и докато не се уточнят ще има доста хора, които ще са резервирани за даването на парите. Аз в момента също изчаквам и съм готов да дам, но не ми е ясно нито как ще подам документите (защото не съм в България), нито как ще си получа картата за членство,а за гласувване да не говорим. Накрая работата ще стане, ще дойде някой като Георги Георгиев, ще го изберат за президент и всичко ще потъне и никoй нищо няма да види от парите,които сме събрали.

Потребителски аватар
Abbiati
Контакти:

Мнениеот Abbiati » 13 май 2010 16:23

Botevultra написа:Има доста детайли за изясняване и докато не се уточнят ще има доста хора, които ще са резервирани за даването на парите. Аз в момента също изчаквам и съм готов да дам, но не ми е ясно нито как ще подам документите (защото не съм в България), нито как ще си получа картата за членство,а за гласувване да не говорим. Накрая работата ще стане, ще дойде някой като Георги Георгиев, ще го изберат за президент и всичко ще потъне и никoй нищо няма да види от парите,които сме събрали.

Хора, в момента парите ще формират бюджета за първия сезон, разберете това! Много е важно който може да се включи и да помогне. Няма такъв филм " никой нищо няма да види". Тези пари, заедно с евентуалните спонсорски, ще отидат за издръжка на отбора!
СВОБОДЕН БОТЕВ ПЛОВДИВ!

Потребителски аватар
botev_1912
Контакти:

Мнениеот botev_1912 » 13 май 2010 23:34

Sunway написа:Не е нужно непременно да се гласува с електронен подпис.......законите са точките в устава на клуба а не самият клуб.Тука има разминаване в това, което твърдиш, т.е., каквото устава казва, относно сдружението това е законно според него, относно правилата.Не е въпроса във вярата, а в принципа, явно не ме разбираш...не е въпроса в 240-те лева, а в гласуването.Селския го забрави, той няма нищо общо с Ботев вече.Какво толкова го споменаваш....всичко зависи от нас......ще видиш, че няма да са много хората, които ще дадат пари-- аз това го знам от сигурен източник.

Аз колега като ти гледам писанията май въпроса е точно в 240 - те лева за които се стискаш!
И в независимия мрънкаш че ги вадиш за един ден, ама не било в тва въпроса - искал да гласува. Аз лично тези 240 кинта ги вадя за доста повече време тук в нещастната ни държавица НО ЩЕ ГИ ДАМ ЗА ДА ГО ИМА НАШИЯТ ОТБОР! Дори не съм се и замислял че ще ходя да гласувам даже, нищо че съм си тук в Плводив.

В момента Ботев Пловдив има нужда от членският внос който всеки ботевсит трябва да даде, а не от гласувания!
100
покривни прозорци

великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 14 май 2010 07:22

Всички да приготвят парата!!!!!!

Потребителски аватар
bulgaro
Контакти:

Мнениеот bulgaro » 14 май 2010 07:45

Да си говорим истината.
Така нареченият "испански модел" е неприложим за момента у нас. Надявах се, при нас, като пловдивчани, а Пловдив е "друга България", нещата да се получат и без проблеми до края на годината да съберем 5 - 8 000 членове, уви, явно не сме дорасли дори ние.

По последни данни членовете за момента са 30-тина.
Според мен, основната причина за слабите резултати е безумното изискване членският внос да бъде внасян на куп и еднократно. Съгласете се, че сумата от 240 лв. е непосилна за много хора като пари, които да се дадът възможно най-бързо. Сега се налага в следващите два - три месеца тези пари да бъдат спестявани (събирани), но предвид, че идват ваканционни месеци, не съм сигурен дали любовта към БПФК ще се окаже по-силна от любовта към гръцкото егейско крайбрежие примерно.

Не беше ли по-разумно вноската да се разбие на няколко части, за да може поне на първо време повече хора да внесат пари и по този начин да се обвържат да внасят и за в бъдеще, защото веднъж дал, всеки от нас ясно съзнава, че за да не му отидат парите безславно, ще трябва да внесе и следващата вноска следващият месец, инак "изгаря" с еднократното дарение до този момент и ни членство, ни слава, ни право на глас за в бъдеще. В крайна сметка и самото Сдружение не ще изгуби нищо, само би могло да спечели.

Сигурно ще ми възразите, че парите са нужни на куп за да се започне създаването на клуба, договори с играчи, гаранции за финансова обезпеченост и т. н., но няма ли начин тези пари да бъдат събрани от кредити, пък макар и от кредитори членовете на УС на Сдружението и техни бизнес партньори, като кредитите да бъдат погасени за в бъдеще от набиращия се членски внос и други постъпления. Аз не виждам тук някакъв проблем, гледам, че в УС има състоятелни хора.

Според мен, трябва да се измислят варианти за някакъв по-облекчен начин за събиране на членския внос. При тези условия ми се струва нереално да се разчита на постъпления от привържениците.
106 години Красота, Вяра, Борба !

106 години Символ на Пловдив !

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 14 май 2010 07:53

Нека дойде края на месеца хората да вземат заплати.Да,може би е малко тежко 240 лв.на куп, но парите трябват бързо.Няма време!Искам да подканя всички да станат част от Сдружението.Ако трябва вземете на заем ,но трябва да помогнем на любимия клуб.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 16 май 2010 09:15

bulgaro написа: (14 май 2010)
Според мен, основната причина за слабите резултати е безумното изискване членският внос да бъде внасян на куп и еднократно. Съгласете се, че сумата от 240 лв. е непосилна за много хора като пари, които да се дадът възможно най-бързо. Сега се налага в следващите два - три месеца тези пари да бъдат спестявани (събирани), но предвид, че идват ваканционни месеци, не съм сигурен дали любовта към БПФК ще се окаже по-силна от любовта към гръцкото егейско крайбрежие примерно.

Не беше ли по-разумно вноската да се разбие на няколко части, за да може поне на първо време повече хора да внесат пари и по този начин да се обвържат да внасят и за в бъдеще, защото веднъж дал, всеки от нас ясно съзнава, че за да не му отидат парите безславно, ще трябва да внесе и следващата вноска следващият месец, инак "изгаря" с еднократното дарение до този момент и ни членство, ни слава, ни право на глас за в бъдеще. В крайна сметка и самото Сдружение не ще изгуби нищо, само би могло да спечели.

................................................................

Според мен, трябва да се измислят варианти за някакъв по-облекчен начин за събиране на членския внос. При тези условия ми се струва нереално да се разчита на постъпления от привържениците.

Кашчей написа:(от Кашчей на 06 Май 2010 16:23)

Виж, това си е лично мое виждане и не ангажирам никого с него.
Смятам, че Комитетът трябваше да използва еуфорията и да позволи на всеки желаещ да стане член на сдружението, срещу някаква сума, но не чак такава.За някои може и да не е голяма, но все пак си е една минимална заплата, при това платена еднократно.Тук четох разни призиви за сдружаване и събиране на сумата между 3-4--6 човека, което не е невъзможно, но колективно членство с един глас... несериозно е.После става така, че внеслият сумата става член, а е дал само дял от нея-другите пият студена вода, с бучка лед.Можеше за тази еднократно внесена сума да имат някакви преференции членовете, но не да се иска от всички твърда сума, с еднократно внасяне-това ми прилича на АД, но без акции.
Според мен, в протестите срещу Христолов участваха повече млади фенове, и то най-вече ученици и студенти, които надали могат да отделят тази сума от бюджета си и става така, че много от най-активните протестиращи остават извън клуба засега.Какво пречеше да се приемат и по-малки суми, като се издава временна карта за членство, която се подновява с внасянето на поредната вноска и така докато се внесе цялата сума.Все пак вие сега създавате този отбор и това сдружение.Надали много от вас са очаквали тези финансови подробности, за да се подготвят предварително.

............................................................

Представи си ситуция в семейство, в което бащата и децата са луди фенове(може и майката, но е по-малко вероятно), та тези хора, за да станат и тримата или четиримата членове, трябва да се изръсят със сума от 720 до 960 лева....Дали ще са навити, ако двамата са ученици, а единият е безработен?

Оставям го без коментар!

Разликата в двата поста е от около 7-8 дена, но смисълът е еднакъв, поне според мен.Ако някой вижда разлики, моля да ми ги посочи!

ПП-Защо в България постоянно се опитваме да открием топлата вода и колелото?!?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Ботев”