Гърция-Аржентина

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Гърция-Аржентина

Мнениеот Tommi » 23 юни 2010 00:23

megan fox написа:
Tommi написа:Всеки човек, който разбира поне малко от футбол, знае, че тази игра не се играе само с желание. Щом си отишъл на световно първенство, значи трябва да покажеш качествен футбол, да покажеш тактическа грамотност, да покажеш добра физическа подготовка, да покажеш добри технически умения. Не може да очакваш уважение защото "се бориш мъжки".

Ок, съгласен съм с теб. Но кажи ми кое беше качественото, което показаха гърците? Къде им беше физическата подготовка, че да могат да се надтичват със съперниците си? Къде им беше тактическата грамотност, че да се сетят, че резултат 1:0 за Аржентина не ги устройва и че трябва да атакуват и ако имат късмет да постигнат благоприятен за тях резултат??? Къде бяха всички тези неща?

Никога не съм казвал, че гърците са добър отбор. Точно заради това не могат да се надиграват с големите отбори и точно заради това не могат да натикат аржентинците в тяхното поле и да атакуват до края на мача.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 23 юни 2010 00:25

Tommi написа:Човек, ти да не мислиш, че е толкова лесно да атакуваш Аржентина. Гърците със сигурност са искали да продължат, но аржентинците не им позволиха да атакуват.
А бразилците не ги давай за пример, когато говорим за отбори от чергата на Гърция ;)

Да, не е лесно да атакуваш и победиш Аржентина. - спор няма за това. Но кажи ми как ще победиш, ако изобщо не атакуваш? В крайна сметка футбола е игра на голове, а за да вкараш гол трябва да атакуваш поне от време на време! Ти колко атаки видя да правят гърците, които да не бяха породени от грешно върнати назад топки от Макси?!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Botevist_1912
Контакти:

Мнениеот Botevist_1912 » 23 юни 2010 00:25

ebaef написа:Мдаа Сев Корея показаха нагледно каво значи феър плей и игра заради спорта,макар и наивни,тези момчета поне за мен заслужават само адмирации заради чистата си игра.

Напълно съм съгласен.
БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 23 юни 2010 00:28

Tommi написа:Никога не съм казвал, че гърците са добър отбор. Точно заради това не могат да се надиграват с големите отбори и точно заради това не могат да натикат аржентинците в тяхното поле и да атакуват до края на мача.

Ок, но за победиш не е нужно да натикаш съперника си в неговата половина! - това не е гаранция за успех! Но без да нападаш няма как да победиш! В крайна сметка нападението е най-добрата защита! Ако държиш топката и я разиграваш... на съперника ти ще му е много по-трудно да те победи! Не случайно най-добрите отбори клубни и национални се стремят да владеят колкото с еможе повече топката и да я дават колкото се може по-малко на съперника си! Замисли се защо го правят?! ;)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 23 юни 2010 00:30

megan fox написа:
Tommi написа:Човек, ти да не мислиш, че е толкова лесно да атакуваш Аржентина. Гърците със сигурност са искали да продължат, но аржентинците не им позволиха да атакуват.
А бразилците не ги давай за пример, когато говорим за отбори от чергата на Гърция ;)

Да, не е лесно да атакуваш и победиш Аржентина. - спор няма за това. Но кажи ми как ще победиш, ако изобщо не атакуваш? В крайна сметка футбола е игра на голове, а за да вкараш гол трябва да атакуваш поне от време на време! Ти колко атаки видя да правят гърците, които да не бяха породени от грешно върнати назад топки от Макси?!

Пак ще ти напиша, че гръцките не могат да атакуват, когато искат, а атакуват, когато аржентинците им позволят. Просто тези два отбора са от различни измерения. Халфовата линия на гърците не може да се сравнява дори с "резервната" халфова линия на аржентинците, тогава как да говорим, че гърците могат да направят нещо в този мач.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 23 юни 2010 00:33

Tommi написа:Пак ще ти напиша, че гръцките не могат да атакуват, когато искат, а атакуват, когато аржентинците им позволят. Просто тези два отбора са от различни измерения. Халфовата линия на гърците не може да се сравнява дори с "резервната" халфова линия на аржентинците, тогава как да говорим, че гърците могат да направят нещо в този мач.

Сякаш никога не сме ставали свидетели по-слабият отбор да победи по-силният, без да използва защитна тактика?! Ако беше така както ти казваш... кажи ми как тогава примерно един Бърнли успя да победи МЮ във ВЛ миналият сезон? - това беше първият пример, за който се сетих, ако искаш ще ти дам още. ;) Играчите на МЮ са също толкова несравними с тези на Бърнли както тези на Аржентина са несравними и в пъти по-добри от тези на Гърция! Най-малкото, че късмета понякога се усмихва на смелите!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 23 юни 2010 00:35

megan fox написа:
Tommi написа:Никога не съм казвал, че гърците са добър отбор. Точно заради това не могат да се надиграват с големите отбори и точно заради това не могат да натикат аржентинците в тяхното поле и да атакуват до края на мача.

Ок, но за победиш не е нужно да натикаш съперника си в неговата половина! - това не е гаранция за успех! Но без да нападаш няма как да победиш! В крайна сметка нападението е най-добрата защита! Ако държиш топката и я разиграваш... на съперника ти ще му е много по-трудно да те победи! Не случайно най-добрите отбори клубни и национални се стремят да владеят колкото с еможе повече топката и да я дават колкото се може по-малко на съперника си! Замисли се защо го правят?! ;)

А от гръцкия отбор кой да разиграва топката ? Тук опираме до липсата на футболисти, които да са по-добри от аржентинците. След като не притежава необходимите играчи, Рехагел не може да измисли друга схема на игра.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 23 юни 2010 00:37

Tommi написа:А от гръцкия отбор кой да разиграва топката ? Тук опираме до липсата на футболисти, които да са по-добри от аржентинците. След като не притежава необходимите играчи, Рехагел не може да измисли друга схема на игра.

Стига глупости! Какви играчи имат Алкоркон, че биха Реал Мадрид с 4:0?! (това не е провокация към феновете на Реал, просто давам красноречив пример, как много по-слаб отбор, с много по-слаби играчи може да разгроми далеч по-силен и именит съперник.)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 23 юни 2010 00:40

megan fox написа:
Tommi написа:Пак ще ти напиша, че гръцките не могат да атакуват, когато искат, а атакуват, когато аржентинците им позволят. Просто тези два отбора са от различни измерения. Халфовата линия на гърците не може да се сравнява дори с "резервната" халфова линия на аржентинците, тогава как да говорим, че гърците могат да направят нещо в този мач.

Сякаш никога не сме ставали свидетели по-слабият отбор да победи по-силният, без да използва защитна тактика?! Ако беше така както ти казваш... кажи ми как тогава примерно един Бърнли успя да победи МЮ във ВЛ миналият сезон? - това беше първият пример, за който се сетих, ако искаш ще ти дам още. ;) Играчите на МЮ са също толкова несравними с тези на Бърнли както тези на Аржентина са несравними и в пъти по-добри от тези на Гърция! Най-малкото, че късмета понякога се усмихва на смелите!

А аз ще ти дам обратния пример ;) Когато Ман Юн, Челси, Интер, Барса поведат с един гол на някой отбор от съответното първенство, да не би този отбор да се хвърля в атака, за да изравни :) В повечето случаи големият отбор продължава с атаките и отбелязва още голове, а малкият отбор доиграва мача със същата схема.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 23 юни 2010 00:42

Tommi написа:А аз ще ти дам обратния пример ;) Когато Ман Юн, Челси, Интер, Барса поведат с един гол на някой отбор от съответното първенство, да не би този отбор да се хвърля в атака, за да изравни :) В повечето случаи големият отбор продължава с атаките и отбелязва още голове, а малкият отбор доиграва мача със същата схема.

По добре ми отговори на това:
megan fox написа:Стига глупости! Какви играчи имат Алкоркон, че биха Реал Мадрид с 4:0?! (това не е провокация към феновете на Реал, просто давам красноречив пример, как много по-слаб отбор, с много по-слаби играчи може да разгроми далеч по-силен и именит съперник.)

И да, поне в Испания съм виждал много от по-малките отбори да скачат на Реал и Барса, когато грандовете поведат в резултата. ;) Че те даже им скачат и без да са повели... ;)
Последна промяна от megan fox на 23 юни 2010 00:43, променено общо 1 път.

Върни се в “World Cup 2010”