Световното първенство е изпълнено със слаби и скучни мачове
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, Madridist
Re: Дотук световното е изпълнено със слаби и скучни мачове
Дори да се приеме, че Австралия са слаби, германците играха много разкрепостено и с огромно желание. Малко беше доскучало досегашното 1:0 и започва едно ровене в чимовете само и само да победиш...
Това ми е 7-мото световно първенство,но не помня такова,което е започвало супер интересно и драматично.Докато влязат в ритъм,отборите играят по-предпазливо.Винаги е било така.А и мисля,че днес германците разчупиха скучната рамка.
Специално аз винаги съм се отвращавал от "грозният" стил на бундестима.
Сегашната формация,обаче е на път да заличи всичко негативно натрупано с годините.Немците са си запазили традиционната ефективност и прагматичност,но разликата е,че към нея сега са прибавили и много импровизация,красота и стремеж към зрелищност.Това ги прави изключително хомогенен и завършен отбор,който много трудно би загубил.Дори при 4:0 те пресираха вратаря на Австралия,сякаш искаха да вкарат 10 гола и да правят подаръци за феновете на футбола.Преди подобна философия беше табу за "сухия" немец.
Мисля,че от днес съм ревностен фен на този отбор.
УСПЕХ!!!!!
Сегашната формация,обаче е на път да заличи всичко негативно натрупано с годините.Немците са си запазили традиционната ефективност и прагматичност,но разликата е,че към нея сега са прибавили и много импровизация,красота и стремеж към зрелищност.Това ги прави изключително хомогенен и завършен отбор,който много трудно би загубил.Дори при 4:0 те пресираха вратаря на Австралия,сякаш искаха да вкарат 10 гола и да правят подаръци за феновете на футбола.Преди подобна философия беше табу за "сухия" немец.
УСПЕХ!!!!!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9aQgL9djuE4[/youtube]
http://www.evailo.com
http://www.evailo.com
Докато Световното не стане през ноември или март, все по-такова никакво ще е. Не може от 16 отбора само един да играе футбол
Дали ще видим скоро някакви голове и живец малко в тия мачове????????????
Поредния тъп мач с яко защита и джаскане на топката.Ебати нещастната работа,от 11 мача,само един на ниво(Германия-Австралия)
Поредния тъп мач с яко защита и джаскане на топката.Ебати нещастната работа,от 11 мача,само един на ниво(Германия-Австралия)
Evailo написа:Това ми е 7-мото световно първенство,но не помня такова,което е започвало супер интересно и драматично.Докато влязат в ритъм,отборите играят по-предпазливо.Винаги е било така.А и мисля,че днес германците разчупиха скучната рамка.
УСПЕХ!!!!!
Много точен коментар. Сериозно се замислям над думите ти
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
Вие сте интересни хора, ами много ясно, че силните мачове ще са по-късно. Сега интересното е просто, че тука, веднъж на 4 години, може да видиш националната интерпретация на играта, специфичен стил и култура, а не просто идеите на един треньор.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.
тъпо световно?
Е ли това най-тъпото световно поне от 94' насам? Повечето мачове са доста скучни, търси се някаква минимална победа и някакви тактически надигравания... каквито всъщност няма. Сигурно над 50% от головете са от вратарски грешки заради тая топка джамбулани ..като цяло ме дразни как лети - ритнеш я и прехвърля стадиона... центриранията прехвърлят играчите, ударите на поне 2м над вратата, нито гол може да стане от пряк-свободен, нито някакви впечатляващи удари отдалече, ако не броим тия дето отиват към вратаря и топката се криви в последния момент и влиза... "силните" на хартия отбори изобщо не се напрягат да играят и дразнят на макс да ги гледаш как се влачат по терена... единствено Германия 1 кръг показа нещо различно и Аржентина 2 кръг... ама то не стига. Освен туй и тия вувозели ти надуват ушите по цял мач... то къде те дразни да ги гледаш играчите как не им се играе, ами и допълнително тоя шум от вувозелите.... ако включим и коментарите на Пепи Василев и Ивчо Ангелов.... човек може да се побърка и да му се наложи да посети психиатрично отделение
Въпреки това ми харесва, че най-после се провежда световно първенство в Африка... но ми се искаше някакси да видя много повече и по-интересни мачове и голове, а не половината вратарски.. рикошети и не знам си що си
На вас оправдават ли ви се очакванията?
Въпреки това ми харесва, че най-после се провежда световно първенство в Африка... но ми се искаше някакси да видя много повече и по-интересни мачове и голове, а не половината вратарски.. рикошети и не знам си що си
На вас оправдават ли ви се очакванията?

Re: тъпо световно?
Напълно подкрепям мнението ти, че световното е доста скучно. Не мога въобще да усетя атмосферата му. В сравнение с Испания от 1982 - а и Мексико - 1986 - а това първенство е като нискобюджетен филм. Няма интрига, драми ит.н. За мен схемата на първенството е сбъркана - при 2 отбора класиращи се от група разбира се че всеки ще се опитва ГЛАВНО да не загуби, а не да спечели в 1-ия мач. ЗА мен схемата с 24- ри отбора беше далеч по добра, защото и 4- ри от отборите на 3-то място в групите продължаваха и де факто 1 грешна стъпка нямаше такова значемие. Постно првенство - като постна пица и постен бюджет.
Е не е като "А група" ама кво да се прави,свикнали сме да гледаме мачове все на високо ниво( с поне 5-6 ЧИСТИ ГОЛОВИ ПОЛОЖЕНИЯ
,! Ти да не си за Англия че ти е тъпо? 
Последна промяна от diego на 19 юни 2010 16:28, променено общо 1 път.
Надали на някой му се оправдават очакванията,но аз и нямах кой знае какви,все пак е в Африка ... няма какво толкова да искаме
Прав си за вувузелите,ама аз или свикнах или се понамалиха ... а пък за другото - фаворитите въобще не играят според очакваното,дано нататък има по-интересни мачове,защото явно в групите всички мислят да вземат некви точки,няма красива игра... но съдийството определено е на ниво,освен може би на мача Америка - Словения.
[center]

[/center]

[/center]Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта