Германия - Испания 1/2 финал

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, Madridist

Naruto_Uzumaki
Контакти:

Re: Германия - Испания 1/2 финал

Мнениеот Naruto_Uzumaki » 07 юли 2010 23:32

Европейският шампион Испания успя да се класира за първи път на финал на световно първенство в своята история, след като успя да излъже с минималното 1-0 тима на Германия. Златното момче за иберийците се оказа бранителят на Барселона Карлес Пуйол, който бе точен в 73-ата минута. Така момчетата на Висенте Дел Боске отново надвиха Маншафта, след като преди две години бяха успели да надделеят над немците с 1-0 на финала на Евро 2010.

Първата част на двубоя мина напълно очаквано – „ла фурия“ владееше повече топката, а Бундестима се защитаваше, головите опасности пък почти липсваха. В шестата минута бе най-добрата възможност преди почивката, след като Педро изведе Вия, чийто шут обаче бе париран от Мануел Нойер. Осем минути по-късно Карлес Пуйол засече с глава центриране на Иниеста, но би над напречната греда. В 32-ата минута пък дойде единственият по-опасен шут към Касияс след мощна тупалка на Троховски, но Свети Икер успя да избие в корнер. Така двата отбора се оттеглиха в съблекалните при нулево реми.

След почивката европейските шампиони започнаха с много силен натиск, като Чаби Алонсо се отличи с два опасни шута, които обаче не намериха целта. В 57-ата минута младият нападател на Барселона Педро стреля много опасно, но Нойер изби. Последва пробив на Иниеста в пеналта и пас към Вия, който се размина с топката на празна врата. В 69-ата минута дойде и най-сериозното опасност пред испанската врата, след като Йозил подаде чудесно към резервата Тони Кроос, който шутира от воле, но Касияс показа своя рефлекс и парира удара. Четири минути по-късно падна и победният гол за „ла фурия“. Шави Ернандес изпълни корнер и включилият се Карлес Пуйол с мощен изстрел с глава направи безпомощен стража на Маншафта. В 82-ата минута Педро имаше шанс да реши всичко в мача, останал сам срещу Нойер, но се засуети и вместо да подава или стреля, позволи кълбото да му бъде отнето. До края на мача немците опитаха натиск, но така и не съумяха да стигнат до нещо сериозно.

Така в крайна сметка Испания за втори пореден път надви Германия с 1-0 след финала на Евро 2010. С този успех момчетата на Висенте Дел Боске ще играят за първи път в своята история на финал на световно първенство. Бундестимът пък отново ще спори за бронзовите медали, така както и преди четири години, с разликата, че този път съперник на немците ще бъде съставът на Уругвай.

Битката за златото в ЮАР между Испания и Холандия ще се състои на 11 юли, докато малкият финал ще бъде един ден преди това.

източник: http://..net/?p=59588

Потребителски аватар
JohnnieWalker
Контакти:

Мнениеот JohnnieWalker » 07 юли 2010 23:32

Гаден швабен - АУТ :!: Муската не е Марадона ;) Или "сдъфкани и изплюти" :lol:

Което си изберете :!:

SHAKOMINATORA
Контакти:

Мнениеот SHAKOMINATORA » 07 юли 2010 23:32

KidPokerSTZ написа:нероне давай вазелина мойто момче нойер и другите си го искат :twisted: :twisted: :twisted:

В момента си премисля отговора :mrgreen:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 07 юли 2010 23:32

Tommi написа:Германците няма да имат късмета да вкарат ранен гол, за да контролират мача, както беше срещу Англия и Аржентина, затова си мисля, че испанците ще вземат победата.

Ето това е коментарът ми за мача ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
durex
Контакти:

Мнениеот durex » 07 юли 2010 23:32

Те и Германия щяха да наказват на полуфинала ама.. :lol:

Ще видиш! Холандия са световен шампион! Късмета на испанците беше до тук![/quote]
Колега,не че нещо,ама къде го видя тоя късмет :roll:[/quote]

Нима не се мачиха в групите, а и след това? Нима не се мъчеха и срещу Парагвай? Това ако не е късмет нз какво друго е

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Мнениеот ilian12 » 07 юли 2010 23:33

Германските фенове станаха холандски ... Що се пребоядисахте толкова бързо?
105 години / 4 поколения ботевисти!

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 07 юли 2010 23:33

:oops:

Честито на феновете на Испания !
Извинявам се публично, че през последните няколко дни ви досаждах и ви натрапвах болните си, конспиративни мисли ! :oops:
Аз съм болен мозък ! :lol:
От друга страна се радвам, че любимата ми игра - футболът е чиста, не е манипулирана и има феърплей ! Затова вече ще вярвам повече в нея !
За финала се класираха двата отбора, които действително са най-добри и най-много заслужават !
Испания и Холандия показват най-качествен футбол и финалът се очертава доста интересен.
Нека победи по-добрият ! И двата отбора са ми симпатични. ;)
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
fabregas_949
Контакти:

Мнениеот fabregas_949 » 07 юли 2010 23:33

Къде са върлите привърженици на Германия? Чакаме? 5:0, 4:0, 4:1, 3:0...
[center][wrapimg=]http://img708.imageshack.us/img708/6629/55829510150908834689008.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 07 юли 2010 23:34

Незнам дали слушате Ивайло Йорданов, но той направи най-смисления коментар в студиото до тук. За всички които не са чули ще перефрезирем. При анализа на пробяганите километри, където германците доминират Иво каза, че испанците движат бързо топката, а не бягат след нея - нещо което германците вършат. Елементарно, но много вярно. ;)
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 07 юли 2010 23:34

Дюрекс,във всеки мач бяха по-добри от съперника си,истина е,че победите дойдоха трудно,но дойдоха и заслужено,особено днес.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Върни се в “World Cup 2010”