Военни ислямисти заплашиха със смърт футболни фенове

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Военни ислямисти заплашиха със смърт футболни фенове

Мнениеот megan fox » 15 юни 2010 16:59

Аз съм атеист, съответно не симпатизирам на нито една религия, но винаги съм се чудел защо евреи и християни могат да се погаждат, но не могат да се разбират с ислямистите. Затова се хванах и прочетох трите свещени книги на трите религии: Тората, Библията и Корана. И за моя огромна изненада открих, че Тората е най-миролюбива, а Корана е най-кръвожаден.
Да в Старият завет пише "зъб за зъб, око за око", но в същото време в Библията пише "ударят ли ти шамар по бузата, обърни другата", докато в Корана както видяхте ясно си пише нападнат ли те - убивай! Е извинявайте ама това какво е?! Определено проблема е в самият ислям, а не как се тълкува той!

И нека не забравяме, че от трите основни религии исляма е създаден последен! Вместо да се съобрази с другите 2 религии и вместо да се уважи правото и свободата на вероизповедание какво става? Казва ти се "убивай, за да властва Аллах"!!! Еми определено исляма е сгрешената религия като идеология! ФАКТ!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
TSHABALALA
Контакти:

Мнениеот TSHABALALA » 15 юни 2010 17:26

П.П. Един цитат от Корана, за да видите за какво промиване на мозъците става въпрос:

Всевишния Аллах казва:
"И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците. А престанат ли - Аллах е опрощаващ, милосърден. И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах! А престанат ли, тогава да не се враждува, освен против угнетителите!" [2:190-193]----------------------------добре си дал този цитат ,но все пак в него пише:''И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас''-аз го разбирам да не нападат, докато не бъдат нападнати--това смятам че е правилно.А пък това ''А престанат ли, тогава да не се враждува, освен против угнетителите!''----също смятам си струва да му се обърне внимание--ако агресията отсреща спре,да не се продължава конфликта--Като прочета цялото нещо го разбирам така--ако ви ебават ,ебавайте ги и вие,ако се вразумят оставете ги намира.Незнам аз така го разбирам и не ми струва нередно

Всяка религия си има разл деноминации.Тва клипчето май е радикален ислям.Не смятам че в основата си,в чистия си вид една религия може да бъде враждебна.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 15 юни 2010 17:37

Свещената джамия се намира в Мека - това е най-святото място за ислямистите и там е абсолютно забранено да се прилива кръв. Както знаем в исляма също има различни движения като сунити и шиити и те воюват по м/у си от дълги години, но в Мека те са братя по религия и заравят томахавката. Аз на това отдавам това изречение от Корана, но може и ти да си прав. :)

Но кажи ми как разбираш следното: "И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах!" ? - Нима това не проповядва фанатизъм и насилие в името на религията, за да бъде исляма по-по-най? :evil:

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 15 юни 2010 20:01

@megan fox, виждам, че се изхвърляш, не си чел Свещените книги на нито една от трите религии, дори защото не знаеш, че Тората всъщност са Мойсеевите книги от Стария завет. Понеже аз действително съм чел Стария Завет, да те светна, че в него най-големият грях пред Бога е да срещнеш друговерец и да не го убиеш него, жена му, децата, животните и накрая да посипеш земята му със сол, за да умре всичко живо и да се превърне в пустиня. Много хора са си патили от Божието отмъщение, когато не са изпълнявали тая негова заръка, или са я изпълнявали частично - примерно пожалили са живота на някой член на семейството на неверника или пък са взели за себе си някой от добитъците му. Такова е било времето, Ислям по това време още не е имало. През Средновековието пък, заподозрените в някакви грехове, са се изпитвали по следния, документиран в средновековното юридическо помагало "Чук на вещиците" метод: Заподозреният се е хвърлял в дълбок вир с вързани ръце и ако изплува, Сатана му помага и трябва да бъде изгорен, ако се удави - няма връзка със Сатана и може да бъде погребан в християнските гробища. Всъщност, това е бил краен метод, когато заподозреният не ще и не ще да признае вината си, иначе обичайната практика е била да го изтезават дотогава, докато умре от мъченията, което доказва, че Сатана му е давал сили да не признава, или, ако е по-як, докато след известно време сам прецени, че печенето на клада е по-лекият начин да приключи въпроса. Терминът "свещена война" също е измислен от християните-католици, не знам доколко имплантирането му на Исляма е коректно. Във всеки случай има достатъчно щураци-ислямисти, които тълкуват религията си така, както и щураците-католици или протестанти са го правили (в Православието май такива простотии не е имало). От друга страна, аз, като студент, живях една година в една стая с арабин, покрай него познавам още 50-тина, хората бяха много религиозни, но изобщо не мислеха да избиват християни, нито даже евреи (които иначе много мразеха).

Та мисълта ми беше, че тия са просто някакви идиоти със средновековно мислене, а че там, дето са толкова изостанали от времето, Ислямът им е традиционната религия, е донякъде подробност.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 16 юни 2010 00:24

Бла бла бла....

защо написа:@megan fox, виждам, че се изхвърляш, не си чел Свещените книги на нито една от трите религии, дори защото не знаеш, че Тората всъщност са Мойсеевите книги от Стария завет.

Отлично знам какво е Тората, но тук не е час по вероучение и не е моя работа да запълвам пробойните в общата култура на хората! Не ставаше въпрос коя книга каква е и кой я е писал (примерно), а за съдържанието и посланието им! Който се вълнува от другите неща ще намери от къде да се информира!

защо написа:През Средновековието пък, заподозрените в някакви грехове, са се изпитвали по следния, документиран в средновековното юридическо помагало "Чук на вещиците" метод: Заподозреният се е хвърлял в дълбок вир с вързани ръце и ако изплува, Сатана му помага и трябва да бъде изгорен, ако се удави - няма връзка със Сатана и може да бъде погр**** в християнските гробища......

Това изобщо не е по средновековно му! Тези "обичаи" ги има споменати още в Еклогата - написана през 726-а година, но едва ли си учил право, за да ги знаеш тези неща... ;) За това въпросното "Чук на вещиците" признавам, че не съм чувал, но очевидно идеята е взета от Еклогата, защото този вид наказание е посочен в нея. ;)

защо написа:Терминът "свещена война" също е измислен от християните-католици, не знам доколко имплантирането му на Исляма е коректно.

Предполагам визираш Кръстоносните походи..., но тук става въпрос за исляма, не за католицизма!
След като си такъв "спец" по религиите дай по-точен превод на думата "джихад"! :twisted: :twisted: :twisted:
Ще те улесня: Бързата справка в Гугъл показа следният резултат: "Джихад (на арабски: جهاد) - свещена война." Та другият път вземи проучи поне малко нещата преди да решиш да се изхвърляш и да се правиш на много знаещ!!! :lol: :lol: :lol:

Както казах не съм длъжен да попълвам дупките в общата ви култура, който го вълнуват тези неща лесно може да намери много информация по въпроса! ;)

Айде със здраве!

Потребителски аватар
denis_93
Контакти:

Мнениеот denis_93 » 16 юни 2010 07:25

Методито помисли пак за исляма и тогава говори !!! Помисли колко наций и хора са пострадали от тая религия !!! :|

Потребителски аватар
jindo
Контакти:

Мнениеот jindo » 16 юни 2010 13:15

denis_93 написа:Методито помисли пак за исляма и тогава говори !!! Помисли колко наций и хора са пострадали от тая религия !!! :|

Кой може да каже колко са пострадалите от исляма, а от другите религии? Развиването на теза без доказателства не води до нищо вярно, ерго по-добре си замълчи ако нямаш нещо с което да подкрепиш изказването си.

п.п
Думите в българския език завършващи на -й- клонят към нула.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 16 юни 2010 13:58

Не претендирам за достоверност на мнението ми, но според мен, докато съществуват религиите ще има стотици конфликти, които ще доведат до смъртта на хиляди, че дори и милиони хора по земята! И в трите основни религии се казва как видите ли техният бог е по-по-най и най-верните му последователи трябва да направят еди какво, за да докажат това нещо и техният бог да царува над останалите... и е само въпрос на време да се стигне до нова световна война, която този път ще бъде на религиозна основа!

Винаги съм се чудел от къде се е почнало всичко и как се е породило религиозното сред хората. Моето лично обяснение е следното (само да отбележа не твърдя, че е вярно и не го налагам на никого): Преди хиляди години, когато е била зората на развитието на разумните хора, когато все още хората са живели в пещерите се е намерила една по-умна глава, която е прозряла, че хората трябва да бъдат обединени около една обща кауза, която да ги сплоти и да им помогне ЗАЕДНО да се развият! Този или тези хора са осъзнавали, че ако всеки си живее в своята пещера и всеки открива сам за себе си всеки ден огъня и други неща, които да правят живота им по-лесен БЕЗ ДА ГИ СПОДЕЛЯТ С ОСТАНАЛИТЕ... няма да постигнат нищо добро като цяло. Този човек се е замислил какво може да обедини група диваци, за да работят в екип, че живота им да стане малко по-добър и по-лесен и е разбрал, че трябва да има нещо по-висше от тях самите, което да стои над тях и в негова чест те да се сплотят и да работят в екип.... и така е дошла идеята за това нещо наречено "Бог"! Защо е избрал това ли? Ами според мен го е направил, защото е разбрал, че ако каже "Аз съм по-висше същество от вас и вие трябва да ме слушате" - никой няма да му обърне внимание - напротив... най-много да се стигне до конфликт кой е по-по-най и кой трябва да бъде водач на тяхната групичка... Затова просто е измислено едно висше същество, което реално никой не може да види и по-важното, което никой не може да предизвика и да оспори неговото върховенство... и така поне според мен се е породило религиозното сред първобитните хора, което на времето може да е помогнало много на първобитните хора, за да излязат от пещерите си, за да почнат да живеят заедно на групи и да си помагат един на друг, но днес това нещо разиденява адски много хора и е в основата на стотици кръвопролития. :( Разбира се остава въпроса как този човек или тези хора са успели да убедят останалите в тази своя идея, че съществува Бог, но предвид, че суеверието ни е заложено в човешката ни природа едва ли е било много трудно. Сигурно промените на времето, падналите светкавици в/у дърветата, които са предизвикали пожар и съответно са дали огън на хората и други подобни събития са били преписани на това върховно същество и по този начин първобитните са били убедени, че Бог съществува...

Дали реално е било така не знам, но това е моето обяснение за началото на религиозното в хората. :)

А вие какво мислите по въпроса? :)

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 17 юни 2010 14:21

Ха-ха, тука явно има някакъв редактор, на който са му се видели неприлични последните 4 букви на погр-е-б-а-н и ги е изтрил. :lol:
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Върни се в “World Cup 2010”