Американци ли са футболистите на САЩ???

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, Madridist

Потребителски аватар
eMs1
Контакти:

Re: Американци ли са футболистите на САЩ?

Мнениеот eMs1 » 17 юни 2010 01:19

MORSKI написа:
Еми за съжаление гладуват, да.... Но аз не си клатя.... ,а същшо работя! Така че не ме вземай за вчерашен... Не работя от вчера, така че знам и номерцата на работодателите у нас....
Аз не казвам, че се живее лесно- то е смешно да си го помислиш дори...
Но да ми говорите, че в САЩ едва ли не нещата били екстра.,....

А и не съм казал и една дума за САЩ, но ако там ще работя за пари, които ще ми позволяват да си отглеждам семейството като нормален човек, тръгвам веднага и не ми пука колко им е общата култура, но дали е САЩ, Канада, Австралия...все тая

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 17 юни 2010 01:20

PFC Litex написа:Момчета също така правенето на сравнения на заплати е адски грешно, тъй като заплащането в дадена страна се формира на база много фактори.

В Тюркменистан заплатите са по 50-60$, но 100 литра бензин струва 2$.

Гледа се БВП, стандарт и т.н., така че избягвайте да правите сравнения между отделни една друга държави.

една нова кола и тук и в Тюркменистан все си е една цена :)

Потребителски аватар
Molotov
Контакти:

Мнениеот Molotov » 17 юни 2010 01:21

Madridist написа:1946 г. е приета за нулева година в немската икономика,гледал съм по Дискавъри, как немци в първите години след войната,садят картофи на метри от Райхстага, днес всички виждаме къде е тази държава-абсолютен колос в машиностроенето и с една от най-развитите световни икономики. При Япония същата работа, хвърлят им атомна бомба, цялата държава срутена, а след малко повече от половин век в Япония се гради и създава бъдещето в технологиите. :?

С труд и постоянство всичко се постига.
[center]Изображение
ИзображениеИзображение[/center]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 17 юни 2010 01:23

niki87 написа:
MORSKI написа:Факт е, че сме недисциплинирани, но едва ли това ни е проблема... За мен не сме случили на лидери през годините, а и тези 40 години комунизъм са дали повече негативи отколкото позитиви...

Добре де Саше,немците да не би да са случили с Хитлер,приятно ли мислиш им е било страната им да е рзцепена на две толкова години?...Мен това м е яд,защо другите могат,а при нас нещата не се получават,само оправдания търсим,това ме дразни най-много.

Ами, чакай малко... Първо Хитлер не е управлявал близо 40 години, нали ;)
Второ, имам приятели, които сега учат в бившото ГДР и те казват, че там манталитета, заплатите и всичко все още е доста далеч от западна Германия... Освен това и културата на хората в тази част на Германия била друга- тоест комунизма им се е отразил и то немалко.,... Тя все още е по-бедната част о Германия!
Така, че нас тези 40 години са ни сринали тотално.. А последните 20 не ми се коментират- черешката на тортата...

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 17 юни 2010 01:24

MORSKI написа:Милене, ше си купи, ама на лизинг... Усещаш ли разликата ;)
Понеже и у нас бизнесмените и новобогаташите карат коли за по 50- 100 лева, но и при тях масата са на лизинг.,.. И те са щастливи, че карат такива коли, а се чудят защо примерно бизнеса им потъва :mrgreen:

Дори на лизинг да е, това няма никакво значение.
Аз ти давам обикновен пример с годиишната си заплата какво може да си купи и какво ние като автомобили, а как ще бъде платено е отделна тема на разговор.

Тази криза която започва да отминава беше изкуствено създадена, а не защото тази система на икономическо развитие е пошла.

Те били купували всичко на лизинг, а ние тук 80% от населението нямали кредити от банките, кредити които повече от половината са изтеглили и не знаят за какво са похарчили сумите и сега си бият главите защо са ги теглили.
Изображение

Потребителски аватар
piojo
Контакти:

Мнениеот piojo » 17 юни 2010 01:26

аз предлагам да ги наричаш - "сащянци/ки" по-кратко е и звучи по-нашенски :lol:
Изображение

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 17 юни 2010 01:26

Molotov написа:
Madridist написа:1946 г. е приета за нулева година в немската икономика,гледал съм по Дискавъри, как немци в първите години след войната,садят картофи на метри от Райхстага, днес всички виждаме къде е тази държава-абсолютен колос в машиностроенето и с една от най-развитите световни икономики. При Япония същата работа, хвърлят им атомна бомба, цялата държава срутена, а след малко повече от половин век в Япония се гради и създава бъдещето в технологиите. :?

С труд и постоянство всичко се постига.

А дойдохме си на думата, скоро спорихме с един приятел, за мен лично българите в много отношения сме кадърни, но в едно сме мноооого назад от Европа - РАБОТАТА. Трудолюбието на българина е останало отдавна в романите на Елин Пелин. Днес повечето ни сънародници(наблягам на думата повече) си изкарват заплатите,не със свършена работа, а с изпушени цигари. Ежедневно се сблъсквам с хора,които не си вършат работата-било заради некадърност, било заради мързел(най-често).
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 17 юни 2010 01:26

eMs1 написа:А и не съм казал и една дума за САЩ, но ако там ще работя за пари, които ще ми позволяват да си отглеждам семейството като нормален човек, тръгвам веднага и не ми пука колко им е общата култура, но дали е САЩ, Канада, Австралия...все тая

Ти щом искаш, тръгвай! Аз нямам такива намерения... То затова ставаме все по-малко, понеже всички заминават....
Аз ще направя опит тук да отгледам бъдещото си семейство, въпреки всичко! Щом моите родители, дядовци, прадядовци и т.н са успели да го направят- значи и аз мога!

Потребителски аватар
Molotov
Контакти:

Мнениеот Molotov » 17 юни 2010 01:29

Madridist написа:А дойдохме си на думата, скоро спорихме с един приятел, за мен лично българите в много отношения сме кадърни, но в едно сме мноооого назад от Европа - РАБОТАТА. Трудолюбието на българина е останало отдавна в романите на Елин Пелин. Днес повечето ни сънародници(наблягам на думата повече) си изкарват заплатите,не със свършена работа, а с изпушени цигари. Ежедневно се сблъсквам с хора,които не си вършат работата-било заради некадърност, било заради мързел(най-често).

Ами да... в интерес на истината българите сме много оправни, особено щом става въпрос да оправяме себе си в чужбина или тук. ( има изключения винаги :lol: ) Но това,което ни дърпа назад е мързела, както и ... желанието да прецакаш другия.
" Не сакам я да съм добре, сакам Вуте да е зле "
[center]Изображение
ИзображениеИзображение[/center]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 17 юни 2010 01:31

Дори на лизинг да е, това няма никакво значение.
Аз ти давам обикновен пример с годиишната си заплата какво може да си купи и какво ние като автомобили, а как ще бъде платено е отделна тема на разговор.

Напротив, има ;) Защото това не е твоя кола, ти я изплащаш и в момента в който се окажеш на улицата какво правим?
Така е и у нас както казайх- карат ми коли за хиляди евро, а се оплакват, че бизнеса им затъвал... Е как няма да затъва като даваш пари всеки месец за кола, която ти помага само в това да се фукаш по нашите шибани улици...

Тази криза която започва да отминава беше изкуствено създадена, а не защото тази система на икономическо развитие е пошла.

Мислиш ли че отминава? Въобще не съм на същото мнение, тя се задълбочава навсякъде в света и то с всеки ден...
Само Дянков мисли, че няма криза :mrgreen:
А и нали се сещаш как беше създадена тази криза, за която съм съгалсен, че е манипулация- точно на базата на ътези кредити и ипотеки, които се раздваха като топъл хляб, а накрая нямаше кой да ги плаща...

Върни се в “World Cup 2010”