От Левски: Честит Рожден Ден, Гиби!
Легендарният нападател на Левски Божидар Искренов, който в момента изпълнява длъжността директор на ДЮШ на клуба навършва 49 години днес.
Той е роден на 01.08 1962 г. в София. Юноша на Левски. Играе в първия отбор на клуба в периода 1980 - 1989 г. Три пъти шампион на България - 1984, 1985 и 1988 г. и три пъти носител на Купата на страната - 1982, 1984 и 1986 г. Бивш национал на България с 58 участия и 6 гола. Със синия екип записва 208 мача и 41 гола за първенство, 40 мача за Купата на страната и 12 гола. В евротурнирите играе в 21 мача и бележи 2 гола. След Левски облича екипите на Сарагоса, Лозана спорт, Ботев Пловдив, ЦСКА, Шумен и Септември.
Ръководството, спортно-техническия щаб, футболистите и служителите на клуба, пожелават на Божидар Искренов здраве, щастливи моменти в личния живот и много незабравими мигове, които да му носят победите на любимия му Левски.
Той е едната причина да съм левскар,другата е Апостола,а третата публиката.
Честит Рожден Ден, Гиби!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Честит Рожден Ден, Гиби!

Радостта на народа ...
Да е жив и здрав !

Днес не виждам такива артисти ...

[center]
[/center]
[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]

- Joro_Barca
- Контакти:
Наздраве за един от най-големите! 

- milen.hristov
- Контакти:
Жалко за такива като мен които сме имали възможността да го гледаме с други екипи,,но не и с този на любимият Левски
milen.hristov написа:Жалко за такива като мен които сме имали възможността да го гледаме с други екипи,,но не и с този на любимият Левски

Е, това наистина си е прецакване за един истински левскар ...

Колкото и да го плюят за това, че после игра в други отбори и за това, че се впусна в политиката за кратко, за мен Гиби си беше голям играч и неподражаем талант.
Хора, едно време ходехме на стадиона и си тръгвахме от него с пълни очи и сърца !
Искренов беше един от големите актьори, както вече казах. Днес само от Иван Цветков лъха на футбол, но той е май последния мохикан, защото е на 32 - 33 години ...

[center]
[/center]

Честит рожден ден на Гиби, но аз винаги ще съм със смесени чувства към този човек. Помнейки го какви мачове е играл за "Левски", за националния отбор, но помнейки предателството, отивайки в ЦСКА, както и после от квотата на ДПС, трудно ми е да повярвам, че има качества на достоен човек.
Да е жив и здрав!
Да е жив и здрав!
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!
-
- Контакти:
Нека да бъде жив и здрав!
Чрд!

Чрд!

Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!
milen.hristov написа:Жалко за такива като мен които сме имали възможността да го гледаме с други екипи,,но не и с този на любимият Левски
Може да ми завиждаш, приятелю, гледал съм го наживо само със синята фланелка. За останалото друг път:)
Гиби е един от най-талантливото поколание на Левски. цк ги разби, понеже щеше да има десетилетие Симфония в синьо.
Жив издрав да си, Искренов, успех в професията.
Втори път не се спъвай в един и същ камък.
За твое здраве! Гиби би1
Честит Рожден Ден, Гиби!
Както се вижда, в аватара ми е запечатан един от великите мигове на Гиби, 1984. Помня го още като влезе като резерва срещу Локо в Пловдив - било е 80 или 81-ва! Голям талант, голяма надежда!
Независимо от престоя в ЦСКА и ДПС - бъди жив и здрав, казвал си, че си израснал на Герена, аз ти вярвам и знам, че кръвта ти е синя!
Всичко хубаво, 'Божи Дар е Искрата Нова'!
Както се вижда, в аватара ми е запечатан един от великите мигове на Гиби, 1984. Помня го още като влезе като резерва срещу Локо в Пловдив - било е 80 или 81-ва! Голям талант, голяма надежда!
Независимо от престоя в ЦСКА и ДПС - бъди жив и здрав, казвал си, че си израснал на Герена, аз ти вярвам и знам, че кръвта ти е синя!
Всичко хубаво, 'Божи Дар е Искрата Нова'!