Йордановден
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Йордановден
Честит имен ден на Йордан Милиев и на всички останали именници!Да са живи и здрави през цялата 2011година![youtube]http://www.youtube.com/watch?v=M7jTzGoBpMc&feature=player_detailpage#t=55s[/youtube]
Един отбор с история от два месеца , с нула титли и нула купи , неправомерно ползва емблемата и стадиона на друг отбор , чийто фенове с готовност гласуваха за евтаназията му .
- Артилериста
- Контакти:
Re: Йордановден
Честито да са живи, здрави, много успехи и още един път ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА 

"ЦСКА-всичко започва и свършва така.Тези 4 букви са моят живот"
Живи и Здрави на всички именяци !
Свето Богоявление (Йордановден)
Богоявление - Йордановден - е третият по значимост християнски празник през годината. Според библейската легенда на този ден Исус Христос е покръстен във водите на река Йордан от Йоан Кръстител. В момента на кръщението небето се отваря и Светият дух слиза върху Христос във вид на гълъб, а от небето се разнася глас: "Този е моят възлюбен син, в когото е моето благоволение!" Оттук и названието на празника - Богоявление.
Празникът има различни имена в страната - Кръстовден, Водици, Водокръщи и други. Според народното поверие през нощта срещу Богоявление в глуха доба небето се отваря и всеки, който го види, ще получи от Бог това, което си пожелае. Вярва се още, че тогава спира водата, пречиства се, след което придобива голяма сила. Затова денят е известен още като Водици и Водокръщи. За здраве всички участват в освещаването на водата, когато след празнична черковна служба, свещеникът хвърля Светия кръст във водата. Млади мъже се хвърлят въпреки студа и ниската температура и изваждат кръста от водата. Който го извади бива честит и здрав през цялата година. Болни се къпят във водата, където е хвърлен кръстът. Ако хвърленият във водата кръст замръзне, предвещава здраве и голям берекет. Ако пък времето е студено и сухо, се приема като знак за плодородна и добра година. Накрая - с китка босилек свещеникът напръсква хората за здраве.
Йордановден се смята за последен от периода на т.нар. мръсни дни. Срещу празника е третата, последна кадена вечеря. Към постните ястия на нея се прибавят орехите, суровото жито и недогорялата свещ от предишните кадени вечери. Обредната трапеза включва прясна пита, колачета, сърми с кисело зеле, пълнени чушки, зеле, фасул, орехи, вино.
На 6 януари при военна обстановка се освещават военните части и бойните знамена. Първият водосвет е направен на 19 август 917 г. преди битката при Ахелой. Ритуалът се извършва от 1879 г. до 1946 г. На 6 януари 1993 г. със заповед на министъра на отбраната се възобновява българската традиция на Богоявление се освещават бойните знамена на Българската армия.
Имен ден празнуват: Йордан, Йорданка, Богдан, Богдана, Данчо, Дана, Найден.
Честито на именниците!
- AREA BIANCONERA
- Контакти:
Честито на Данчо Милиев, дал ного и на нашия отбор! Честито и на всички други празнуващи! 

87 години славен пловдивски футбол!
87 години любов в черно и бяло!
-
- Контакти:
Честит имен ден на Милиев и от мен, както и на всички останали, които празнуват днес!

Последна промяна от Blue_Girl на 06 яну 2011 12:47, променено общо 1 път.
Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!
- AREA BIANCONERA
- Контакти:
Честит имен ден на Данчо Тодоров и на всички именници!
Честит имен ден на Данчо Тодоров и на всички именници и празнуващи!
Данчо отново си е в къщи!
Един чудесен подарък за именния му ден е преминаването в Пловдивския любимец!
Да е жив и здрав, и много успехи с черно-бялата фланелка!

Йордан Тодоров направи първа тренировка с новия си - стар отбор на Локомотив Пловдив. На излизане за нея публиката скандираше името му. Той не е все още напълно изчистил взаимоотношенията си с Миньор Пк, но е получил оттам разрешение да тренира на „Лаута”.
„Мисля до два-три дни да оправя нещата с Миньор, категоричен е Данчо. Има още едни детайли, които трябва да разреша с хората от Перник. Щом съм тук, значи всичко е наред. Това е моето желание, да играя за Локомотив. Хората тук ме обичат и това ме радва. Амбициран съм да дам всичко от себе си. Не знам за колко ще подпиша, но и за два дена да е пак ще дам всичко от себе си. Искам да радвам всичките тези хора, които ми вярват. Нека благодаря на Неделчо Матушев, че ме искаше в отбора и направи всичко възможно да съм тук. Трябва да му се отблагодаря с игра.”
Попитахме Йордан Тодоров дали съжалява за престоя му в Миньор Перник и въобще за всичко, което му се случи през 2010 година.
„За престоя ми в Перник не съжалявам, заяви Данчо. За някои неща през 2010 година ми е неприятно, но не съжалявам, защото е такъв животът. Съобразявам се с всяка една ситуация, в която съм попадал и съм гледал да излизам бързо от нея. Важното е да съм жив и здрав и да нямам контузии. За Миньор мога да кажа само хубави неща, защото нищо лошо не съм видял там. Изкарах добри месеци там и оставям добри приятели.”
Данчо призна, че е имал разговор и с друг отбор, но не е коректно да споменава името му. От ЦСКА не са го търсили.
„Аз се чувствам най-добре в Пловдив, категоричен е Данчо. И затова избрах да дойда тук, защото съм такъв характер, който търси предизвикателствата. Знаете, че съм играл в отбори, където винаги цел е била първото място. Аз така съм научен и възпитан да търся най- доброто. Размислих добре преди да се върна. Тук съм да помогна с каквото мога на отбора на Локомотив.”
http://lokoplovdiv.gong.bg/view_article ... _id=178313
Данчо отново си е в къщи!
Един чудесен подарък за именния му ден е преминаването в Пловдивския любимец!
Да е жив и здрав, и много успехи с черно-бялата фланелка!

Йордан Тодоров направи първа тренировка с новия си - стар отбор на Локомотив Пловдив. На излизане за нея публиката скандираше името му. Той не е все още напълно изчистил взаимоотношенията си с Миньор Пк, но е получил оттам разрешение да тренира на „Лаута”.
„Мисля до два-три дни да оправя нещата с Миньор, категоричен е Данчо. Има още едни детайли, които трябва да разреша с хората от Перник. Щом съм тук, значи всичко е наред. Това е моето желание, да играя за Локомотив. Хората тук ме обичат и това ме радва. Амбициран съм да дам всичко от себе си. Не знам за колко ще подпиша, но и за два дена да е пак ще дам всичко от себе си. Искам да радвам всичките тези хора, които ми вярват. Нека благодаря на Неделчо Матушев, че ме искаше в отбора и направи всичко възможно да съм тук. Трябва да му се отблагодаря с игра.”
Попитахме Йордан Тодоров дали съжалява за престоя му в Миньор Перник и въобще за всичко, което му се случи през 2010 година.
„За престоя ми в Перник не съжалявам, заяви Данчо. За някои неща през 2010 година ми е неприятно, но не съжалявам, защото е такъв животът. Съобразявам се с всяка една ситуация, в която съм попадал и съм гледал да излизам бързо от нея. Важното е да съм жив и здрав и да нямам контузии. За Миньор мога да кажа само хубави неща, защото нищо лошо не съм видял там. Изкарах добри месеци там и оставям добри приятели.”
Данчо призна, че е имал разговор и с друг отбор, но не е коректно да споменава името му. От ЦСКА не са го търсили.
„Аз се чувствам най-добре в Пловдив, категоричен е Данчо. И затова избрах да дойда тук, защото съм такъв характер, който търси предизвикателствата. Знаете, че съм играл в отбори, където винаги цел е била първото място. Аз така съм научен и възпитан да търся най- доброто. Размислих добре преди да се върна. Тук съм да помогна с каквото мога на отбора на Локомотив.”
http://lokoplovdiv.gong.bg/view_article ... _id=178313
Последна промяна от AREA BIANCONERA на 06 яну 2011 13:33, променено общо 1 път.
87 години славен пловдивски футбол!
Честито на всички именници.
Честито и на Йордан Минев от нашите! Жив и здрав и много успехи!
- barca4ever
- Контакти:
Честит имен ден на всички с името Йордан Йорданка и производните
[wrapimg=]http://www.fcbarcelona.cat/web/Imatges/banners/_promocions/actius_especials/wembley/bc-campions_champions.jpg[/wrapimg]
BARCAFOREVER[wrapimg=]http://imgon.net/di-MAQN.gif[/wrapimg]
1992,2006,2009,2011
BARCAFOREVER[wrapimg=]http://imgon.net/di-MAQN.gif[/wrapimg]
1992,2006,2009,2011