Френско първенство

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Френско първенство

Мнениеот storm » 06 авг 2010 16:53

От утре започва Френското първенство ,което е едно от най големите на стария континент.За поредна година българина няма да може да наблюдава мачовете поради простата причина ,че никой не го брой за живо ,а то е доста интересно и оживено(поне според мен) .Така ,че ще си останем само с онлайн излъчването му което не е същото .
И така споделете какви са ви намеренията за шампион ,евроквоти и изпадащи .На мен предпочитанията са ми за Лион понеже ми е доста симпатичен . :)

Ето и програма за първия кръг
Утре:
21:00 Auxerre ? - ? Lorient

21:00 Lens ? - ? Nancy

21:00 Lyon ? - ? Monaco

21:00 Marseille ? - ? Caen

21:00 Nice ? - ? Valenciennes

21:00 Paris S.G. ? - ? Saint-Etienne

21:00 Rennes ? - ? Lille

21:00 Sochaux ? - ? Arles

21:00 Toulouse ? - ? Brest
В неделя :
Montpellier ? - ? Bordeaux

Първенството започва с някой доста интересни дербита като Лион-Монако и ПСЖ-Сент Етиен
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
plamen_ol
Контакти:

Re: Френско първенство

Мнениеот plamen_ol » 06 авг 2010 17:01

Това с Монако отдавна не ни е дерби. Тази година очкавам силен Лион, който отново да върне шампионската титла на Жерлан!

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Мнениеот Middlesbrough » 06 авг 2010 17:02

Стискам палци на Олимпик Марсилия 8-)
[center][wrapimg=]https://thenypost.files.wordpress.com/2019/03/james-harden.jpg?quality=90&strip=all&w=618&h=410&crop=1[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQO8_lGo8nA8_IcLIXLWf5EmOZJm1Aswij5Lxnwz3sLgZHlc3r-[/wrapimg][/center]
[offtopic][wrapimg=]https://pre00.deviantart.net/a68c/th/pre/f/2017/035/5/1/the_king___leo_messi__lockscreen_wallpaper__by_jazzyjaber-daxtpdo.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
mironi88
Контакти:

Мнениеот mironi88 » 06 авг 2010 17:26

Allez Paris !!! Знам, че в последните години не са важен фактор в надпреварата, но за тази година след привличането на Матьо Бодмер от Лион и Нене от Монако, както и задържането в състава на Оуаро (или както се пише) и Макелеле се надявам тайничко на място в топ 3. Просто защото френското първенство, колкото и нерезултатно да е в последните 3-4 години (за разлика от предходните толкова) е адски непредсказуемо. Затова всякакви прогнози за представянето на един или друг отбор могат да бъдат разбити на пух и прах още след изигравенето на първите 5-6 кръга. Доказателство от миналия сезон - трагичната пролет на Бордо и невероятния като цяло сезон на Монпелие.
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 06 авг 2010 17:28

Аз си мисля,че все още АЕс СенЕтиен са рекорд-шампионът на Франция. В този ред на мисли мачът с ПеСеЖе си е дерби отвсякъде. Асосион Жонес Оксер са ми любимите в ЛигЪ, защото както се досещате по името, работят и съществуват най-вече за младите хора... Марсилия е един отвратителен арабско-цигански град, а тимът от години оправдава съществуването си като пере пари от проституция и наркотици.... Лион е също много грозен град... Монпелие и Ница са най-яките градове във Франция

Потребителски аватар
kokic1986
Контакти:

Мнениеот kokic1986 » 06 авг 2010 17:28

Във Франция симпатизирам на монегаските и Оксер.

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 06 авг 2010 17:30

П.С. Внигаи съм се чудил на българите защо казват Аячо, вместо Ажасио?!? Столицата на Корсика е роден град на Наполеон Бонапарт и би било редно да се знае как се произнася правилно...

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 06 авг 2010 17:35

unist_gp написа:Аз си мисля,че все още АЕс СенЕтиен са рекорд-шампионът на Франция. В този ред на мисли мачът с ПеСеЖе си е дерби отвсякъде. Асосион Жонес Оксер са ми любимите в ЛигЪ, защото както се досещате по името, работят и съществуват най-вече за младите хора... Марсилия е един отвратителен арабско-цигански град, а тимът от години оправдава съществуването си като пере пари от проституция и наркотици.... Лион е също много грозен град... Монпелие и Ница са най-яките градове във Франция

Странни разбирания имаш .Да кажеш ,че Лион и Марсилия са грозни градове само подхранва мисълта ,че нещо ти има :)
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
eelche
Контакти:

Мнениеот eelche » 06 авг 2010 17:36

изключително много симпатизирам на ПСЖ,от адски много,много време...наречете ме мазохист,но съм почитател на красивия,самоубийствен стил,който те практикуват и запомнете името на СЕДРИК СЕСЕНЬОН,ще стане голям,много голям играч от него...иначе ALLES PSG :) ;)
Поклон пред най-великия отбор на Левски 1963-1968!

"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"

Потребителски аватар
kokic1986
Контакти:

Мнениеот kokic1986 » 06 авг 2010 17:40

unist_gp написа:П.С. Внигаи съм се чудил на българите защо казват Аячо, вместо Ажасио?!? Столицата на Корсика е роден град на Наполеон Бонапарт и би било редно да се знае как се произнася правилно...

Може би защото малко българи са запознати с френския език и неговите произношения - аз също им викам Аячо (нямам си и понятие от френски) :?

Върни се в “Архив”