Бижутера: Библията - просто книжка или компютърна програма?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Бижутера: Библията - просто книжка или компютърна програма?

Мнениеот Cesc Fabregas » 24 мар 2010 21:25

Тъй като Бижутера отдавна не е лансирал нови хоризонти, извор на научните му познания, а е наблегнал по-скоро на изявите си в спам темата, реших аз като почитател на блога му да публикувам негова тема. Същата ми направи силно впечатление и не знам, как не съм я засякал досега. Сега ще поправя пропуска си! След другите знакови негови тези, като нацистите на Луната, Илюминатите и 17-ти ноември 2009-та, статията му дали е студено на Слънцето, сега поставяме много по-АВАНГАРДЕН казус: КОМПЮТЪРНА ПРОГРАМА ЛИ Е БИБЛИЯТА? :shock:
Това не го правя с лошо чувство към Ицо (НАПРОТИВ!), просто смятам, че от темата би излязло страхотно забавление (не за сметка на самия Ицо, тъй като след като я е ПУБЛИКУВАЛ в блога са, тя е обществено достояние) и може да бъде цитирано в публичното пространство.

От друга страна, темата може би ще развесели всички натъжени днес, а и не само тях.
Ето и самата статия:

Да,знам,че звучи супер нелогично Библията да е компютърна програма,още повече,че по пътя на логиката когато е създавана човечеството изобщо не е знаело какво е сметало,камо ли компютър...

Но нещата не винаги изглеждат така,както ни се пробутва от медии,учени и тн.Според някои големи мозъци Библията си има зашифрован код,който все някога ще бъде разгадан,но се очаква подходящия човек.И това вече е факт!

И то не един,а цели трима учени са се заели с тази сложна задача.Естествено те са евреи и според тях ако разкодират тайните послания то ще бъдат дешифрирани много от посланията,отправени към човечеството.

По този повод,очевидно обладан от случая,Майкъл Дроснин пише цяла книга по случая-тя се казва `Кодът на Библията`.

Иначе опити за декодиране на тайните в Библията се правят от столетия,но все неуспешни.Още Нютон се е опитвал да разгадае тайната знаел,че има нещо скрито в текстовете,но така и не успял да докаже какво е било то.Според други мастити мозъци огромната информация,събрана в свещената книга е шифрована с помощта на супер компютър.Интересното е,че наистина всичко в Библията е систематизирано и подредено по перфектен начин,какъвто човешко същество не е възможно да направи дори и за 100 години.Как ли тогава уж хората са предали посланията си в книгата без компютри,без никакви помощтни устройства?Малко хора са могли да дадат сносен отговор на този въпрос...

Известния израелски математик Елиаху Рипс е бил ръководителя на въпросните трима учени,които дълго и на широко са разсъждавали върху скритите послания в Библията.Другите двама са били физика Витцум и математика Розенберг.Според тях кода е създаден от разум,много по-висш и интелигентен от нашия,което ако е вярно,то значи цялата човешка история,която сме изучавали е сбъркана и очеизбождащи факти са били пропускани с векове...

Тези хора са изучавали и умували над оригиналната книга на Стария завет,на еврейски език,като за нея се предполага,че не е подлагана на никакви промени през последните 1000 години.Защото дори и една думичка да е изпусната,немърливо махната или скрита,то кодът би загубил последователността си,което би съсипало всякакви мераци за разчитане на мистерията.

Но екипът,начело с Рипс разучават кода,интерпретират го,като използват модерни методики за изучаване,използвани от Министерството на отбраната на Израел.Според Рипс количеството информация в Библията е толкова много,че ние обикновените хора дори и капчица представа си нямаме за какво става въпрос.Според него,кодът е систематизиран на няколко нива и напомня холограма,а не кръстлословица,както са предполагали някои учени в миналото.

След като ви казах всичко това вероятно се питате какво аджеба се казва в светото писание след разчитането на кода?!?За сега все още нищо не е научно потвърдено или патентовано от някой,но някои споделени факти са доста интересни за аудиторията.Взаимосвързаността е основна част от кода-при изваждането на дадено понятие се издават и нещата,свързани около него.

Например понятието Айнщайн в Библията се свързва с теорията на относителността,Холокоста с крематориум и 1940 година,а термина нуклеарен- с 2006 година.Дори е прочетено и името на убиеца на Ицхак Рабин-Амир...

Още факти са изнесени на обществото,които наистина са се случили и са били отбелязани чрез скрити послания в Библията преди хилядолетия,но се разчитат едва наскоро.

Може би тази книга иска да ни каже,че не сме сами и,че всичко е предварително начертано.

Очевидно е,че има неща,които ни подсказват за миналото,сигурно има и такива за бъдещето,трябва само да ги разгадаем и може би ще се опазим от евентуална катастрофа....В крайна сметка времето ще покаже.А дали всичко това е вярно или еврейските учени са елементарни шарлатани едва ли ще разберем някога,но те ни казаха интересни работи.И продължават да работят и до ден днешен.
Бижутера

Източник:
http://bijutera.log.bg/article.php?article_id=20006
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Re: Библията-Компютърна програма?

Мнениеот Бижутера » 24 мар 2010 21:27

Ти хубаво ме цитираш, въпроса е кога аз ще цитирам теб? :lol:
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 24 мар 2010 21:30

Бижутера написа:Ти хубаво ме цитираш, въпроса е кога аз ще цитирам теб? :lol:

[offtopic]Когато посмееш най-накрая да излезеш от нет- простраството и се научиш да не се заяждаш, без да има грам покритие... Тъй, като страха е нормално нещо, но да си страхливец и да се перчиш не е! Сега стана ли ти ясно!!![/offtopic]

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 24 мар 2010 21:32

Бижутера написа:Ти хубаво ме цитираш, въпроса е кога аз ще цитирам теб? :lol:

След като ти е в блога, мога да цитирам каквото си искам! В публичното пространство е, така че мога да го публикувам и тук! :idea:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 24 мар 2010 21:37

Интересна статия, но аз си мисля, че едва ли някога ще успеем да разчетем скритите тайни на Библията, защото аз вярвам, че има. Просто в момента обществото, ако в Библията всичко е истина, повече тачи компютъра, отколкото Бог. Та идеята ми е, че няма онези вярващи от онова време, които пишат прозрения и може би на тях Бог им помага. Когато пак се появят тези хора, най-вероятно тогава ще разчетем Библията.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 24 мар 2010 22:13

Темата заслужава да заеме своето видно място, както в църковните, така и в научните среди и когато някой усети интелектуален и мисловен дефицит, да почерпи от нея с пълни шепи! Алилуя! :o :o :o :o
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 24 мар 2010 22:14

slavia_forever написа:Темата заслужава да заеме своето видно място, както в църковните, така и в научните среди и когато някой усети интелектуален и мисловен дефицит, да почерпи от нея с пълни шепи! Алилуя! :o :o :o :o

:lol: :lol: :lol: Тва е самата истина. :lol:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 24 мар 2010 22:19

Ма щом са евреи, трябва да става дума само за Вехтия завет, нали? :)
В Новия завет има неща, които и без да си учен си струва да прочетеш.
С к'ви неща се занимават учените по света. Нашите се интересуват от разни прости уравнения като : "Аз сега как да си купя хляб и мляко, да си платя сметките и т.н. с 500 (400) лв." А по света някой спонсорира подобни неща. Тц - тц...

xWarden
Контакти:

Мнениеот xWarden » 24 мар 2010 22:30

Абе я дайде линк за блога на Ицката на ЛС :lol:

Върни се в “Архив”