Момиче колабира до кръстовище, 20 минути никой не ѝ помага

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Момиче колабира до кръстовище, 20 минути никой не ѝ помага

Мнениеот sin4ec » 04 юли 2014 21:58

http://www.blitz.bg/news/article/277345

Това е срамно и позорно! Та в България голяма част от хората са с диабет, бронхиална астма, ниско или високо кръвно, а сега е лято и от жегата дори на здрав човек може да се случи да му прилошее...Да се седи и гледа безучастно не е човешко. Елементарно наплискване с вода или даване на захарче, няколко минути може да означават спасен живот! Аз винаги в такива ситуации съм се опитвал да помогна, доколкото мога. Другото просто не е нормално. Преди години възрастен човек буквално издъхна в ръцете ми, докато с още един го пренасяхме да легне на пейка, след като 10 минути( :!: ) седял полусвит на улицата и никой не му обърнал внимание. Разкопчахме, го, напръскахме с вода, ама то масиран инфаркт, след 10 минути дойде линейката, нищо не може да се направи. Но в много други случаи не е безнадеждно, може да се помогне. Опрели ли сме дотам, безучастно да подминаваме паднал човек, значи е по-добре направо да ни закриват!
Все пак светъл лъч са трите момчета, които са помогнали. Не всичко е изгубено...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

love_hurtz
Контакти:

Re: Момиче колабира до кръстовище, 20 минути никой не ѝ помага

Мнениеот love_hurtz » 04 юли 2014 22:07

Кой засича с хронометър, че са 20 минути ... И що за дебил ще чете медия като блитц ?!

Потребителски аватар
MagicMoments
Контакти:

Мнениеот MagicMoments » 04 юли 2014 22:12

love_hurtz написа:Кой засича с хронометър, че са 20 минути ... И що за дебил ще чете медия като блитц ?!

Ти си бил от ония дето я е подминал.Момичето е написало писмо,дебил.
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ любимия си отбор ,когато ГУБИ,не го ПОДКРЕПЯЙ ,когато ПОБЕЖДАВА.
[wrapimg=]http://www.img-share.eu/f/images/267/Rusev-champagneJPGm8YSXUt.jpg[/wrapimg]

sandi74

Мнениеот sandi74 » 04 юли 2014 22:16

sin4ec написа:http://www.blitz.bg/news/article/277345

Това е срамно и позорно! Та в България голяма част от хората са с диабет, бронхиална астма, ниско или високо кръвно, а сега е лято и от жегата дори на здрав човек може да се случи да му прилошее...Да се седи и гледа безучастно не е човешко. Елементарно наплискване с вода или даване на захарче, няколко минути може да означават спасен живот! Аз винаги в такива ситуации съм се опитвал да помогна, доколкото мога. Другото просто не е нормално. Преди години възрастен човек буквално издъхна в ръцете ми, докато с още един го пренасяхме да легне на пейка, след като 10 минути( :!: ) седял полусвит на улицата и никой не му обърнал внимание. Разкопчахме, го, напръскахме с вода, ама то масиран инфаркт, след 10 минути дойде линейката, нищо не може да се направи. Но в много други случаи не е безнадеждно, може да се помогне. Опрели ли сме дотам, безучастно да подминаваме паднал човек, значи е по-добре направо да ни закриват!
Все пак светъл лъч са трите момчета, които са помогнали. Не всичко е изгубено...

Че то България от много време е закрита като държава само че ние не си го признаваме.Факт.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 04 юли 2014 22:16

Аз имах случка когато бях с трима човека и един дядо се спъна, помогнах му, а като ги питах останалите що само гледаха ми виакат, ми той сигурно е пиян.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 04 юли 2014 22:23

Скоро бях чул от една продавачка на вестници на една спирка, как някакъв циганин дръпнал чантата на жена (и то посред бял ден) и никой не направил нищо.. Та за такива работи става въпрос в милата ни родина.
love_hurtz написа:Кой засича с хронометър, че са 20 минути ... И що за дебил ще чете медия като блитц ?!

Чети и вярвай на каквото си искаш, но реалностите са такива..

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 04 юли 2014 22:30

Не навсякъде е така ! Припомнихте ми един случай от преди няколко месеца. Излизам от СВА и гледам човек на земята и една жена до него.
Тръгнах към тях и с мен още 3-ма с които излязохме от магазина. Човека се оказа епилептик и един от нас отиде за вода , друг отиде за кола.
Другите останахме с жената и припадналият. Човека след 1-2 мин се освести. Докато се свести човека , този с колата дойде и го закараха - живееше през 3 блока.
Всеки от нас помогна с каквото можеше. Жалко , че това се е случило с това момиче.
Иначе е изкл. неприятно да се опиташ да помогнеш на паднал човек , а да те лъхне миризма на алкохол.
Последна промяна от iliev72 на 04 юли 2014 22:33, променено общо 1 път.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
MaX
Контакти:

Мнениеот MaX » 04 юли 2014 22:31

Тая простотия фейсбук хептем изтъпява тази държава. Корви задължително се тагват лятото по морето или по кръчмите.
А има хора за които живота е една борба дали финансова или здравословна..

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 04 юли 2014 22:38

Естествено, че има хора, които биха помогнали на някой в беда, въпросът е, че са болшинство.. Вече всеки се е свил в черупката си и свежда глава.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 04 юли 2014 22:39

iliev72 написа:Не навсякъде е така ! Припомнихте ми един случай от преди няколко месеца. Излизам от СВА и гледам човек на земята и една жена до него.
Тръгнах към тях и с мен още 3-ма с които излязохме от магазина. Човека се оказа епилептик и един от нас отиде за вода , друг отиде за кола.
Другите останахме с жената и припадналият. Човека след 1-2 мин се освести. Докато се свести човека , този с колата дойде и го закараха - живееше през 3 блока.
Всеки от нас помогна с каквото можеше. Жалко , че това се е случило с това момиче.
Иначе е изкл. неприятно да се опиташ да помогнеш на паднал човек , а да те лъхне миризма на алкохол.

Ако говориш за мен, човека не беше пиян.Просто това им беше оправданието.
[center]Levski & Lazio[/center]

Върни се в “Архив”