Привет, мили приятели! С оглед на неспокойните времена, в които живеем, както и забързаното ни ежедневие, за человека става все по-голяма необходимостта да развива способността си за телесно, духовно и физиологическо отпускане. До този извод стигнах през последните два месеца, които бяха изключително тежки за мен и поставиха на изпитание психическата и физическата ми дейност.
Така, постепенно, лишен от способността да спя спокойно, аз започнах да чета книги по цели нощи с надеждата, че те ще решат този проблем. В крайна сметка се натъкнах на една вехта книга с лилави, твърди корици, носеща заглавието "Методологии на източната медитация".
От прочетеното научих, че медитацията трябва да се практикува поне три пъти на ден в поза лотос, по възможност под вековен дъб или край тих поток с минимална ширина в най-тясната си точка около осемнадесет сантиметра. Факт е, че всякакъв тип бяла премяна, подобно на тази, носена от Махариши Махеш Йоги, е приемлива за медитация и концентрира "бяла" енергия за практикуващия.
По време на самата медитация наистина помага, а и е задължително, человек мислено да се превъплъти в горско създание и да обиколи няколко пъти в съзнанието си мястото, на което медитира. Аз най-често приемам формата на нежния елен - принца на гората, поради неговата вековна мъдрост и физическо изящество. Седемнадесет минути лек тръс дневно около малко поточе или дъб, могат да бъдат решаващи за подобряване на мисловната, физическа и физиологическа дейност при человека.
От както прочетох книгата за медитация, моето житие се промени обезателно, като техниката, която овладях ми позволи да подобря умствения си капацитет с цели девет процента. Същевременно, аз съзнавам, че на този етап съм все още лаик в необятния свят на медитацията и се надявам всеки желаещ, който се занимава интензивно с такава, да допринесе, споделяйки своя опит в тази област.