Така,много се проточи разговора,виж сега,аз по принцип не пиша във форумите,защото винаги има кой дразни със странни изказвания.Аз си дадох личното мнение и нямах желания да пиша повече,но после видях,че ти доста яростно опонираш на моето виждане за отбора,което малко ме подразни(давай си мнението без да нападаш останалите,както аз направих в началото).Дали аз разбирам от футбол,в коя школа съм играл и с кои играчи си остава за мен и никого не съм ангажирал.В началото казваш "бе какви биткаджии",защитата виновна,не халфовете,сега вече е "фаза защита",започваш да мениш мнението си маи...И щом казваш сам,че не разбираш чак толкова,давай го малко по -спокойно с репликите към останалите,защото има ТЕОРЕТИЧЕН шанс все някой да разбира.
Казвате да не се обсъждат тези загуби толкова,че нищо не е чак толкова станало,обаче ЛИЧНОТО ми мнение е,че точно сега е момента нещо да се промени.Нима не виждате,че отбора се мъчи и че повечето играчи са много под нивото си,други са контузени,трети не стават, а нови попълнения няма.Казвате има време или да изчакаме те ще се разиграят,ама формата на отбора като гост е ужасяваща и само слабите игри на конкурентите ни държат на върха.Проблемът е в момента и ако нямаше напрежение защо САФ отказва да говори дори и пред собствената тв?
Дискусия : Защо Юнайтед играе толкова слабо ?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Дискусия : Защо Юнайтед играе толкова слабо ?
Прочетох внимателно почти всеки коментар до тук.
Значи.. държа да кажа, че това го мисля от доста време насам !!Отбора не играе така от вчера или днес... Това, че загубихме 2 мача подред е просто причина да го напиша и да разбера дали и други виждат нещата както мен и да чуя съответно други мнения... Все пак нали затова са форумите като този ?? Не може да изкажем мнение ли ?? Знам, че абсолютно нищо не зависи нито от мен нито от Вас и едва ли някой, от MANUTD ще ме чуе.. но все пак държах да напиша това, което виждам от доста време насам, макар и на кратко.
Всеки има право да се съгласи или не.
Значи.. държа да кажа, че това го мисля от доста време насам !!Отбора не играе така от вчера или днес... Това, че загубихме 2 мача подред е просто причина да го напиша и да разбера дали и други виждат нещата както мен и да чуя съответно други мнения... Все пак нали затова са форумите като този ?? Не може да изкажем мнение ли ?? Знам, че абсолютно нищо не зависи нито от мен нито от Вас и едва ли някой, от MANUTD ще ме чуе.. но все пак държах да напиша това, което виждам от доста време насам, макар и на кратко.
Всеки има право да се съгласи или не.
windy26 написа:Така,много се проточи разговора,виж сега,аз по принцип не пиша във форумите,защото винаги има кой дразни със странни изказвания.Аз си дадох личното мнение и нямах желания да пиша повече,но после видях,че ти доста яростно опонираш на моето виждане за отбора,което малко ме подразни(давай си мнението без да нападаш останалите,както аз направих в началото).Дали аз разбирам от футбол,в коя школа съм играл и с кои играчи си остава за мен и никого не съм ангажирал.В началото казваш "бе какви биткаджии",защитата виновна,не халфовете,сега вече е "фаза защита",започваш да мениш мнението си маи...И щом казваш сам,че не разбираш чак толкова,давай го малко по -спокойно с репликите към останалите,защото има ТЕОРЕТИЧЕН шанс все някой да разбира.
Казвате да не се обсъждат тези загуби толкова,че нищо не е чак толкова станало,обаче ЛИЧНОТО ми мнение е,че точно сега е момента нещо да се промени.Нима не виждате,че отбора се мъчи и че повечето играчи са много под нивото си,други са контузени,трети не стават, а нови попълнения няма.Казвате има време или да изчакаме те ще се разиграят,ама формата на отбора като гост е ужасяваща и само слабите игри на конкурентите ни държат на върха.Проблемът е в момента и ако нямаше напрежение защо САФ отказва да говори дори и пред собствената тв?
Къде виждаш да съм си менил мнението?Във всеки един коментар твърдях, че провала срещу Ливърпул е заради индивидуални грешки в защита.Нищо не съм си менил, но както и да е.Прав си, че дискусията ни се проточи прекалено много

Според мен Юнайтед навлизат във една малко по устремена фаза на подмладяване на отбора ,имате доста млади футболисти които се видя ,че основно в големите мачове с голям залог не издържаха ,иначе всичко останало си го взехте... Освен това има и много контузени в състава ,този сезон като ,че ли почти няма възлов мач в който САФ да може да изкара най доброто с което разполага...Случват се и такива неща! В резултат има една сравнително равностойна борба в челото на класацията в Англия ,което наелектризира феновете допълнително! На всеки отбор му се случва да изпадне в криза ,просто сега докде и вашият ред!
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му.
Lyubooo написа:точно сега му е времето за анализи, неслучайно и САФ замълча след тея две загуби!
тези два мача можеха да направят МЮ шампиони предсрочно, а сега ще им се наложи да се борят за всяка точка, така напрежението е по-голямо и издънките стават по-вероятни!
иначе на МЮ им трябват креативни халфове, които да успеят да подпомагат нападателите, защото в момента има дупка между средната линия и нападателите! Рууни постоянно се връща да запълва тая дупка, но така се отслабва последващата атака! вместо да купят Аршавин преди години, те ми взеха Обертан, да не говорим за Силва, който сега играе в Сити, едва ли би отказал на МЮ!
Скоулс и Гигс вече могат да играят само като опорни халфове, а от останалите футболисти от средната зона, никои не притежава качества да задвижи една остра атака!
Роналдо и Нани са единствените, които вдъхват острота в атаките, но първо направиха грешка да направят Роналдо чист нападател, а после повториха грешката като позволиха на Нани да се държи като по-малък брат на Кристано!
На вратарския пост също ще стане провал, след като за заместник на Саар, взеха начинаещ младок, вместо да похарчат малко повече милиони за по-стабилен и обигран вратар!
пределно е ясно вече, че това лято от МЮ ще трябва здраво да развържат кесията, че иначе ги чака съдбата на Ливърпул!
Съгласен съм с по-голямата част от това, което казваш, но какво може да се промени по средата на сезона.А и двете загуби са в следствие на различни причини.Срещу Челси бяхме жестоко порязани(никой не може да отрече този факт).В двубоя с Ливърпул бяхме с много кадрови проблеми, а и мачът тогава определно не тръгна добре за нас след елементраните грешки за първите два гола.Важното е че все още сме фаворит за титлата.Ще бъде много трудно, но не и невъзможно.Основният ни конкурент Арсенал също допуска много грешки, което ми дава поводи да мисля, че сезонът все пак може да се окаже успешен.

Манчестър Юнайтед не са толкова силни защото :
САФ се предовери на някои играчи
1 Харгрийвс - очакваше се тази година той да е мозъка на халфовата линия . Но всички знаем какво се случи
2 Руни - очакваше се да е пак машината за голове , но без халфове - той трудно ще вкарва и ще е голяма мъка докато започне да бележи редовно .
3 Карик - след слабия минал сезон , сега прави кошмарен такъв . Той май от две години няма извеждащо , а помник как започна при нас
4 Обертан , Бебе и Гипсън - ако не титуляри поне се очаваше при такива контузии да се справят а те дори аматьори немогат да бият
5 Контузиите - Те винаги са били част от футбола , но е ужас когато се контузват играчи от един пост . И се стига до абсурдите - флечър външен халф , Флечър централен защитник и други кръпки
6 Бербатов - хубаво вкарва , но само на ОТ . Няма ги тези голове във най- закучените мачове , във най-закучените моменти . Но мисля , че при една читава халфова линия , той щеше да вкара поне още 6 гола и да но донесе 5- 6 точки .
Няма какво да обвиняваме който и да е , САФ си е взел полука и лятото ще направи каквото е нужно !
ВЯРВАМ ВЪВ 19! ТИТЛА НА МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД !!!!!!
САФ се предовери на някои играчи
1 Харгрийвс - очакваше се тази година той да е мозъка на халфовата линия . Но всички знаем какво се случи
2 Руни - очакваше се да е пак машината за голове , но без халфове - той трудно ще вкарва и ще е голяма мъка докато започне да бележи редовно .
3 Карик - след слабия минал сезон , сега прави кошмарен такъв . Той май от две години няма извеждащо , а помник как започна при нас

4 Обертан , Бебе и Гипсън - ако не титуляри поне се очаваше при такива контузии да се справят а те дори аматьори немогат да бият
5 Контузиите - Те винаги са били част от футбола , но е ужас когато се контузват играчи от един пост . И се стига до абсурдите - флечър външен халф , Флечър централен защитник и други кръпки
6 Бербатов - хубаво вкарва , но само на ОТ . Няма ги тези голове във най- закучените мачове , във най-закучените моменти . Но мисля , че при една читава халфова линия , той щеше да вкара поне още 6 гола и да но донесе 5- 6 точки .
Няма какво да обвиняваме който и да е , САФ си е взел полука и лятото ще направи каквото е нужно !
ВЯРВАМ ВЪВ 19! ТИТЛА НА МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД !!!!!!
от naduvko на 05 Май 2010 17:50beloto_boro написа:Центъра нямаме никакви проблеми: Харго , Скоулс , Гибсън , Флетчър , Андерсон и Карик.
Не, никакви проблеми нямаме Оуен не е играл 2 години, Скоулс иска да се отказва, Андерсон е контузен половин сезон... Флетчър и Карик...дано са във форма и не се контузят. Макар че и те са по-скоро дефанзивни футболисти...
Само да обърнем внимание на датата. Аз от повече от година разправям навсякъде, че Юнайтед има проблеми... Някой само да не каже, че е заради двете загуби. Та така...
Мога да кажа още мое мнение. Според мен не се работи с играчите в отбора. Не може да се насърчава един играч да се мисли за водеща фигура и лидер, при положение, че от 20 удара вкарва 5. Това е висша форма на простотия. Трябва психолог да работи с този играч. Някой трябва да им говори на тези играчи какво и как трябва да правят. Безспорен талант е, но на 1 проблясък има 10 изсирания. Да, има ключови отигравания за успеха ни, но не... не е полезен отборен играч. Халфовете... бавно и мудно изнасят топката. Не знаят какво да правят с нея. Задържат излишно, когато трябва да се развие добра контраатака, а подават когато трябва да задържат. Няма човек с поглед върху играта. Не се откриват за да получат пасове. Успелите пасове са основно в страни и назад. Лесно губят топка, когато ги атакуват. Някой трябва да свърши някаква работа с тея момчета. И това не съм аз, а някой от помощниците на Дъвката. Малко отбори оставят Юнайтед да си играят играта. Повечето атакуват играчите и лесно губят топката. Още като видя как подхожда другия отбор при изнасянето на топката от Юнайтед и ми е ясно колко зле може да отиде мача. На който не му стигнат силиците да пресира Юнайтед или губи или се добира до равен. Но ако са достатъчно добре физически подготвени резултата е плачевен за нас.
Друга простотия е да държиш голмайстора на Висша лига на пейката за да чакаш някой да си възвърне формата. Миналата година не си спомням да е имало подобни простотии. Даже голмайстора игра контузен, което ни коства един финал...
С повечето от констатациите съм съгласен. Не виждам вина в защитата за загубата от Ливърпул. Мисля че се представят добре, с изключение на Евра. Още от световното формата му е много надолу. В защита е трагедия. Включването му в атаките ни създава много главоболия. Има нужда от почивка, а братята да Силва изгарят от страст във всеки един мач. Така че по-често трябва да въртят Фабио и Евра за да е свеж французина. Иначе качествата му са безспорни. Просто този сезон е много слаб! А и в крайна сметка, се връщаме до проблема с халфовете. Не мисля че точно бековете трябва да ти организират атаките. Нормално е при такава организация на игра да се оголваш повече. Едно е да помагат с изненадващо включване, друго е да се пънат на всяка атака. Така както се случва напоследък е ужасно предвидимо.
naduvko написа:........
+1
Все едно аз съм го писал

-
- Контакти:
AntrAcsA написа:Внимание ! Това е ФЕН тема, всички злобеещи хейтъри нямат място тук.
[center][/center]
Този въпрос всеки фен на Юнайтед си го задава и всеки отговаря на него по различен начин.
Аз ще каза моята гледна точка, а вие може да ме опонирате, допълните или да имате друго виждане за нещата.
Фен съм на отбора от 1996 година и винаги съм се старал да гледам всички мачовете с негово участие.
Помня годините когато играха Кантона, Бекам, Верон, Поборски, Ларсон, Кийн, Нистелрой, Коул и Йорк ( винаги двама винаги :D, страхотно дуо ) и д.р.
Сравнение с играта която показваше Юнайтед през годините, дори и на скоро до преди година , две няма нищо общо с тази игра която показва отбора през този сезон, този цял сезон.
Тогава играха мощно, със самочувствие, уверено, доминиращо, смазващо.
Играта на сегашния Юнайтед е плаха, еднообразна, предвидима, изпълнена с грешки. Но всички се примиряваха с това, защото по един или друг начин, отбора успяваше да печели. Защо се получи така ? Е според мен причините идват от най важната част в един отбор а именно средата на терена, халфовата линия !
Руни преди време бе казал че Юнайтед няма достатъчно класни играчи и големи амбиции. Всички му се ядосахме, но реално погледнато бе на половина прав ! Юнайтед винаги е имал високи амбиции но няма хората които да ги постигнат.
Ван Дер Сар : Страхотен вратар, за цял сезон направи точно 2 грешки, е да , първата бе фатална и ни костваше 2 точки, но кой може да го вини, при условие че сигурно ни е спечелил 200 със своите невероятни и нечовешки спасявания, дори има асистенция !!
Видич : Страхотен защитник, без съмнение, игра силно почти целия сезон, но в последно време започна да се дъни и да допуска много грешки както в изнасянето на топката, с грешните си подавания, така и при статичните положения. Въпреки всичко ще го оставя в зелен цвят.
Фърдинант : Може би човека който най много разочарова, но едва ли е виновен за много бройните контузии които няма как да не повлияват на играта му.
Евра : Никога не съм харесвал този играч ! Много активен, да но .. много не ефективен, пробива.. пробива.. и .. точно когато трябва да направи завършващия пас или удар се дъни или греши, в защита също издъхва напоследък. Не искам да се връщам към вихрушката от грешки които направи миналата година с/у Байерн за Шампионската Лига които накрая се оказаха фатални.
Рафаел/Фабио Същото което казах за Евра, важи и тук , с една корекция, аз харесвам и двамата и определено има хляб в тях !
Карик : Ужасно слаб, вече не знам коя година подред. Има точно един силен мач, този с/у Рома за ШЛ през 2007-ма ако не се лъжа и толкоз..... грешни подавания, освен ако не са на късо разстояние и назад, никакъв дрибъл, никакъв шут, никаква увереност в действията си, никаква креативност. Този човек трябва да напусне отбора по най бързия начин. Да, в защита прави нещо, по някога... ама толкоз. Умира от страх всеки път когато топката му е в краката .
Флетчър : Уш се старае, Уш се опитва но... не се получават и при него нещата. Отново, никаква креативност, неумение да премине човек с топка в краката, много муден, бавен, грешни пасове, неадекватни реакции, липса на увереност, лош шут... Само с желание не става ...
Гигс : И него слагам в червено .. да той е живва легенда, да той играе добре за годините си, но... грешките просто са му в повече . И при него много грешни пасове, на навременни, доста често топката стигне ли до него и атаката на Юнайтед спира. Иска му се да играе, опитва се, но с/у природата всеки е безпомощен, Сори Гигси, благодаря ти за всичко, благодаря ти за в момента се стараеш да запълниш празнината, дупката оставена от контузените играчи, но просото ... прекалено много брак има в действията му, което няма как да не влияе на играта на отбора.
Скоус: Тук.. много се колебах... нещата които казах за Гигс важат с пълна сила и тук, но при Скоус липсват тия грешки. Всеки негов пас е сигурен, гледа напред, дори преминава човек с топка в крака, организира добри атаки, солиден в защита, но проблема при него е че не може да поддържа това ниво и темпо на игра повече от едно полувреме. Започна по блестящ начин сезона, но се умори
Нани : Изненадата на сезона. Човека с най много асистенции в лигата, но и при него има много неща което трябва да се коригират . Прекалено много се старае да копира Роналдо, но копира и егоизма му.
Бербатов : Без да се замисля, най - добрия играч на Юнайтед този сезон. Стана жертва обаче на безумните ротации и схеми на САФ, и точно когато бе напрал енерция, когато не спираше да бележи, бе забит на скамейката и едва ли ще върне предишната си форма и самочувствие много жалко !
Руни : Най слабия играч в отбора ни !!! Да.. вкара ненормален гол с/у Шити но.. до тук . Играта му е изпълнена с грешки, грешки , грешки и пак грешки! САФ упорито се опитва да го наложи, играе всеки мач, но всички знаем че това е просто отчаян опит на ръководството на Юнайтед да се отърве от него през Лятото , но не виждам кой отбор би го купил, като се има в предвид играта му през този и средата на миналия сезон. И пак... лоши пасове, лош контрол, ужасен удър, липса на увереност и най странното - липса на самочувствие .
Няма да се спирам на резервите на отбора, макар че и те имат пръст в цялостното представяне, но кратко... Чичарито.. страхотен, но за жалост, от всичките тези машинации които правят Юнайтед с целта си да пробутат Руни на некъв гранд, го забиха на пейката, Андерсон- страхотен или поне в тези мачове в които не бе контузен, Бебе и Обертан - издънки , Оуен- не мога да кажа нищо лошо за него... а хубавото липсва. Гибсън - или Гипсън ?? това с гипса повече му отива, изцяло определя играта му .
Спирам... мога да пиша много повече, но не желая да Ви отегчавам... още. Нямам претенции да съм писар, възможно е да имам много правописни и пунктуационни грешки, но това не е най - важното ... Най важното е че ме боли за отбора и всички тези "ЧЕРВЕНИ ЗОНИ " трябва да бъдат коригирани и премахнати от отбора за да има някакво бъдеще и за да печели Титли и Купи.С тази игра която показва ... не виждам как ще стане. Вина за всичко има и треньора, разбира се. Въпреки уважението ми към САФ, той допусна редица фатални грешки, които може би ще струват скъпо на отбора ..
Благодаря Ви !
Приятел,прав си като цяло.Аз съм на същото мнение но с 1 разминаване-именно за нашия представител Бербатов.Попринцип е супер играч,1 от най-добрите в света.Изключителен нападател и е голямо богатство за всеки отбор но напоследък играе безкрайно под нивото си.Срещу Ливърпул изтърва поне 1 чист гол:при центриране насочи топката право в ръцете на рейна а трябваше да го вкара;както и да е;за съотборниците му същото-добри играчи,но в лоша форма сега
...А НИЕ СМЕ:ЦСКА!!!ЦСКА!!!ЦСКА!!!
saskoyanev написа:Приятел,прав си като цяло.Аз съм на същото мнение но с 1 разминаване-именно за нашия представител Бербатов.Попринцип е супер играч,1 от най-добрите в света.Изключителен нападател и е голямо богатство за всеки отбор но напоследък играе безкрайно под нивото си.Срещу Ливърпул изтърва поне 1 чист гол:при центриране насочи топката право в ръцете на рейна а трябваше да го вкара;както и да е;за съотборниците му същото-добри играчи,но в лоша форма сега
Ееее, кой е тоя нападател, който вкарва 1 от 1 положения? Кажи някой, който смяташ че е добър и да погледнем статистиката кво ще каже.