Всичко около скандала между Лазаров, Стойчев и федерацията

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Re: Всичко около скандала между Лазаров, Стойчев и федерацията

Мнениеот v.r.s. » 29 юли 2012 14:00

1982 написа:Само, че в този спорт държавата налива милиони левове. От нашите пари. Така, че не ми обяснявай, че е само спорт. Защото някои си живуркат на гърба на този спорт и смучат от нашите пари.

А България е правова държава само на хартия, би трябвало да си се убедил за тези 23 години.

Държавата налива пари за всеки един спорт, не само за волейбола и това е нейно задължение.
Иначе хващай пушката или направи бомба и отиди да ги убиваш и взривяваш, защо трябва някой друг да го прави. След като ти си стигнал до това убеждание направи го ти, то зад монитора е лесно, но реалността е съвсем друго нещо.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 31 юли 2012 16:35

Нещо много страстно защитаваш ДанчУ. Чак се и разпени.
А аз бомба няма да му сложа, не за друго, а защото, за добро или лошо, не съм престъпник.

А държавата налива пари в спорта за самия спорт, не за да си пълнят гушките на неговия гръб разни паразити.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 31 юли 2012 17:02

1982 написа:Нещо много страстно защитаваш ДанчУ. Чак се и разпени.
А аз бомба няма да му сложа, не за друго, а защото, за добро или лошо, не съм престъпник.

А държавата налива пари в спорта за самия спорт, не за да си пълнят гушките на неговия гръб разни паразити.

Защо да го защитавам? Като си стигнал до убеждението, че такива трябва да се убиват и единствено трябва да чакаме някой да го направи, както се изказа, направи го ти. То пред клавиатурата всеки може да се прави на смел и да пожелава смърт на някого, но ако може друг да го направи. Мен не ме интересува Лазаров, а отбора и днес бях наистина щастлив от играта и себераздаването, това са истински мъже които заслужават уважение, а не да се продължава с интригите в отбора. Добре, че ги изведоха по-рано от България за да се абстрахират от всичко това. Тази победа на отбор, разбит преди Олимпиадата, е с много голяма стойност. Желая успех на отбора и с малко късмет да отидат на полуфинал и въобще не ме интересуват нито Лазаров, нито Стойчев и Казийски, те не са ми интересни, дори са ми напълно безразлични!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 31 юли 2012 17:07

v.r.s. написа:
Защо да го защитавам? Като си стигнал до убеждението, че такива трябва да се убиват и единствено трябва да чакаме някой да го направи, както се изказа, направи го ти.

Аз не съм стигнал до никакви убеждения, такава е реалността в България последните 23 години. Ако ти живееш на Марс и не я виждаш, то аз живея тук, в България. В България престъпниците не лежат по затворите, а обикновено получават "справедливост" на улицата. От други престъпници.

v.r.s. написа: То пред клавиатурата всеки може да се прави на смел и да пожелава смърт на някого, но ако може друг да го направи.

Както ти обясних, не е до клавиатура, а до самосъзнание. Не съм убиец.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 31 юли 2012 17:14

1982 написа:
v.r.s. написа:
Защо да го защитавам? Като си стигнал до убеждението, че такива трябва да се убиват и единствено трябва да чакаме някой да го направи, както се изказа, направи го ти.

Аз не съм стигнал до никакви убеждения, такава е реалността в България последните 23 години. Ако ти живееш на Марс и не я виждаш, то аз живея тук, в България. В България престъпниците не лежат по затворите, а обикновено получават "справедливост" на улицата. От други престъпници.

v.r.s. написа: То пред клавиатурата всеки може да се прави на смел и да пожелава смърт на някого, но ако може друг да го направи.

Както ти обясних, не е до клавиатура, а до самосъзнание. Не съм убиец.

Както и да е радвай се на победата днес, както се радвам и аз и да не си разваляме настроението, няма смисъл от този диалог, в момента не ме интересува нищо и искам да изживея този голям ден, без излишни спорове и коментари.

На линия
Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 21 авг 2012 19:34

Финансови злоупотреби и нередности в размер на 2,5 милиона лева! Това показа инспекцията, която бе направена от Министерството на финансите на българската федерация по волейбол. Докладът бе изваден по закона за достъп до обществена информация. В резултат централата и нейните ръководители в лицето на Данчо Лазаров, ще бъдат дадени на прокуратурата. Нарушенията доказани от ведомството на Симеон Дянков са стряскащи, като проверката касае само изминалата година и половина. Никой не смее дори да помисли какво ще се случи, ако такава бъде направена за по-дълъг период назад...

Най-тревожен е докладът за приходите от Международната федерация по волейбол FIVB. Според него крупната сума от 574 393 долара е безследно изчезнала. Парите е трябвало да бъдат преведени на сметката на родната централа, но те не са описани в документите, предоставени на инспекторите. Това прави близо 1 милион лева, които буквално са се “изпарили”. Ето и какво казват в доклада на Инспектората по този повод.

“За постигнатите резултати от участието на Българския националния отбор мъже в мачовете от Световната лига – 2011 г. са отчетени приходи от 541 607 щ.д. в БФВ. Финансовата инспекция направи справка в официалната интернет страница на FIVВ за участието в междуконтиненталния и финални кръгове на Световна лига – 2011, съгласно която на Българския национален отбор се полага награден фонд от 1 116 000 щ.д. За получените по-малко 574 393 щ.д. бяха изискани обяснения. Според БФВ полагащият се приход би бил 1 116 000 щ.д., ако съгласно „регламент на FIVВ” БФВ е осигурила спонсор или спонсори, които да преведат на FIVВ сумата от 800 000 щ.д., като неосигуряването на спонсори е довело до редуцирането на полагащата се сума. Изложените твърдения не бяха подкрепени с никакви документи. Финансовата инспекция по безспорен начин установи несъответствие от 574 393 щ.д. между полагащия се приход от FIVВ за участие на Националния отбор по волейбол и действително получените средства. Не бяха предоставени документи, доказващи причината, поради която същите не са постъпили и отчетени във федерацията”.

Българската волейболна федерация е раздала държавни средства и на клубове-фантоми. Това стана ясно след изнесения доклад от АДФИ. По справката на финансовата инспекция през последната година 76 клуба са получили финансиране в размер на 470 000 лв. В БФВ членуват общо 131 клуба, като 127 от тях са юридически лица, а 4 са регистрирани по търговския закон.

От всичките 127 клуба обаче едва 51 са внасяли задължителния отчет в централния регистър, който е и органът, осъществяващ контрол над юридическите лица с нестопанска цел. Цели 41 от тях пък са предоставили непълна информация. Така на практика по-малко от 15 клуба са изрядни и би следвало да получават държавно финансиране. „Тема Спорт” многократно алармира за съществуването на тези „клубове-фантоми”, които на практика крепят скандалното ръководство на БФВ вече 12 години и източват държавни средства…
Тема спорт

apocalexxnow
Контакти:

Мнениеот apocalexxnow » 21 авг 2012 23:19

Изчетох последните 2 страници от темата, както и последните статии. Имам въпрос към в.р.с. Сега, при тези обстоятелства, на разкрити измами за милиони левове редно ли е да се чака федерацията да събира конгрес и да сменя Лазаров? При положение, че държавата е наливала пари в тази федерация, а тя злоупотребява с тях, редно ли е да няма намеса?

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 22 авг 2012 08:53

Естествено, според Първанчо и в.р.с.-чо, който имал претенции към техния благодетел Лазаров, трябвало да го свали по законен път, чрез избори. Дано са прочели хубаво доклада и да са преброили колко клубове-фантоми има, па после пак да ми обясняват за избори, кандидатури и т.н.

Данчо се е окопал и не можеш да го бутнеш с конгрес.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 22 авг 2012 13:29

От официалните констатации при проверката е видно следното:

1. Налице са разходи за закупена спортна екипировка на стойност 380 448,25 лв. без ДДС в това число: закупена спортна екипировка от „Кей Дифужън“ ООД.
Бърза справка в търговския регистър показва, че фирмата е собственост на Любомир Ефтимов Ганев – член на УС на БФВ.

2. Предоставени хотелиерски и ресторантьорски услуги от „Дито-М“ ООД, гр. София, на стойност 89 803,25 лв. с ДДС, или 82 680,94 лв. без ДДС. Собственик на “Дито-М“ ООД неочаквано се оказва небезизвестният Димо Тонев – помощник-треньор на националния ни отбор по волейбол-жени.

3. Разходи по 8 броя фактури за закупени самолетни билети от „Юнион Ивкони“ ООД на стойност 4 160,82 лв. без ДДС. В посочения период Ивайло Константинов е член на УС на БФВ.

Каква "изненада" само...... на това май му се викаше конфликт на интереси.

apocalexxnow
Контакти:

Мнениеот apocalexxnow » 22 авг 2012 15:07

Интересно ако пратят Лазаров в затвора и съответно му стане невъзможно да остане в УС, врс дали ще е доволен - все пак не са го отстранили чрез конгрес, ами се е намесило правосъдието, какво безобразие :)

Пламен го уважавам малко, защото поне пуска от време на време по някой аргумент, макар и не много валиден. Добре че не виждам санди във форума :)

Върни се в “Архив”