Какво значи "Общината помага на Ботев"???

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Re: Какво значи "Общината помага на Ботев"???

Мнениеот rump_shaker » 20 апр 2010 17:53

локофанатик написа:Ето как ще стигнем заедно до истината... Без да се караме и без да се дърлим... ЛЕХ е МИТИЧНИЯ основател на Полша, да, от ЛЕГЕНДИТЕ за Полша... Това значи ли, че и Арис Солун, Аякс, Аполон /Кипър/, са кръстени на национални герой, както кават легендите... Или пък Рома или Спарта или Хераклес или още десетки други...?! Говорим за НАЦИОНАЛНИ ГЕРОЙ, което е съвсем различно. Връзката между Португалия и Бразилия е ясна на всеки, но щях да приема за правилно ако ПОРТУГАЛСКИ отбор се казва ВаСКО ли ВаШКУ... Все едно отбор в Русе да се казва Влад /на румънски герой/ или отбор от Видин да се казва Джорджевич /като сръбския герой/. Това имам предвид, нищо повече. Това, което е написано просто не е коректно и така се изкривява леко истината. Тук не става дума дали трябва или не отбори да се кръщават с имена на герои, защото не за това е темата. Аз лично никога не съм викал Ботев е п... или к.. за Левски, ама НИКОГА, така че не ме вълнува как ще се казва противника. Но в този списък има неща, които меко казано са си спорни...

Значи след като се разбрахме че Лех е основателя на Полша, при това думата митичен е повече за куртоазия може би, защото говорим за времена в които всичко се е документирало и думата митичен, някак си е само за украса, та да се въернем на въпроса. Лех, както казваш, не е национален герой. Той е просто основател на Полша. Така както Аспарух е бил за нас. Та, ако основателя на една държава не е сред националните герои, или да го кажем по-друг начин, сред знаковите личности на нечий народ, то кой тогава трябва да е?
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
локофанатик
Контакти:

Мнениеот локофанатик » 20 апр 2010 18:35

rump_shaker написа:
локофанатик написа:Ето как ще стигнем заедно до истината... Без да се караме и без да се дърлим... ЛЕХ е МИТИЧНИЯ основател на Полша, да, от ЛЕГЕНДИТЕ за Полша... Това значи ли, че и Арис Солун, Аякс, Аполон /Кипър/, са кръстени на национални герой, както кават легендите... Или пък Рома или Спарта или Хераклес или още десетки други...?! Говорим за НАЦИОНАЛНИ ГЕРОЙ, което е съвсем различно. Връзката между Португалия и Бразилия е ясна на всеки, но щях да приема за правилно ако ПОРТУГАЛСКИ отбор се казва ВаСКО ли ВаШКУ... Все едно отбор в Русе да се казва Влад /на румънски герой/ или отбор от Видин да се казва Джорджевич /като сръбския герой/. Това имам предвид, нищо повече. Това, което е написано просто не е коректно и така се изкривява леко истината. Тук не става дума дали трябва или не отбори да се кръщават с имена на герои, защото не за това е темата. Аз лично никога не съм викал Ботев е п... или к.. за Левски, ама НИКОГА, така че не ме вълнува как ще се казва противника. Но в този списък има неща, които меко казано са си спорни...

Значи след като се разбрахме че Лех е основателя на Полша, при това думата митичен е повече за куртоазия може би, защото говорим за времена в които всичко се е документирало и думата митичен, някак си е само за украса, та да се въернем на въпроса. Лех, както казваш, не е национален герой. Той е просто основател на Полша. Така както Аспарух е бил за нас. Та, ако основателя на една държава не е сред националните герои, или да го кажем по-друг начин, сред знаковите личности на нечий народ, то кой тогава трябва да е?

Няма такъв филм! И точно за Полската история мога да ти говоря дълго... Живял съм и съм учил доста време там... Лех, Чех и Рус са герои от митологията... Както знаеш митовете са създавани от хората, за да обясняват доста от нещата, които е нямало как да бъдат обяснени... Някъде се говори само за Чех, другаде че Лех семантично произхожда от Чех... И така, варианти на легендата има десетки. Не прави паралел с Аспарух, той е реална личност... А полската история започва дори след нашата... И най-известния им национален герой е Тадеуш Косцюшко...
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!

botev23
Контакти:

Мнениеот botev23 » 20 апр 2010 19:04

Хора осъзнайте се, какво общо има тук полската история. Факт е че Ботев и Левски не са някви изключения дори в момента. Има поне още 20-тина отбора с имената на Ботев, Левски, Раковски, Хитов и др. Да не говорим, че преди Втората световна сигурно над 70% (не съм си правил труда да ги броя, но са страшно много) от отборите в България имат имена на патриотична основа. Друг е въпроса, че комунистическата власт се постара да прекъсне тази традиция налагайки ни имена като Динамо, Ударник и прочие простотии. Сега ако обвинявате нас жълто-черните в някаква гавра с националните ни символи, трябва да обвините в подобно нещо поне 70% от дядовците ни и около 30 % от съвремените българи (да не говорим че само левскарите са можеби толкова). Така че мислете малко преди да гаврите, защото се излагате и индеректно засягате голям процент от българите, а уж се пишете големи патриоти. И защо само вие имате този проблем, да си на чул ние или примерно феновете от Бургас, някога да нападаме левскарите на тази тема или пък да твърдим, че Българсата армия, е за всички и не може един клуб да се кичи с един национален символ. Да национален, защото Б.А. е един от символите ни на държавност. Да не говорим, че това е начин тези личности да се овековечат, защото в момента има голям брой деца, който не знаят кой е Бенковски например, но за Левски и Ботев всеки знае.

Потребителски аватар
bulgaro
Контакти:

Мнениеот bulgaro » 20 апр 2010 20:09

Привърженици на Ботев даряват райграс и тор на Лаута
Източник: sport.plovdiv24.bg 19:44 / 20.04.2010 Отпечатай Изпрати
©
Кампания за набиране на средства започнаха привържениците на Ботев, които ще отидат за закупуване на специални тревни смески и птича тор от расова порода жълти канарчета. Тях феновете ще предоставят на ръководството на кръвния враг Локомотив за да бъде облагороден теренът в квартал Лаута.
Както е известно, през изминалите дни ръководителите на черно-белите нададоха вой, недоволни, че Общината, в лицето на кмета Славчо Атанасов, ще подпомогне финансово стадион "Христо Ботев".

Още по темата: общо новини по темата: 39

:lol: :lol: :lol:
нека в тези тежки времена да бъдем милосърдни и да помогнем на нуждаещите се
лично, ще осигуря качествена тор - ще им с*ра в чалмите
106 години Красота, Вяра, Борба !

106 години Символ на Пловдив !

Потребителски аватар
Шврнц Тпрунков
Контакти:

Мнениеот Шврнц Тпрунков » 20 апр 2010 20:12

bulgaro написа:
Привърженици на Ботев даряват райграс и тор на Лаута
Източник: sport.plovdiv24.bg 19:44 / 20.04.2010 Отпечатай Изпрати
©
Кампания за набиране на средства започнаха привържениците на Ботев, които ще отидат за закупуване на специални тревни смески и птича тор от расова порода жълти канарчета. Тях феновете ще предоставят на ръководството на кръвния враг Локомотив за да бъде облагороден теренът в квартал Лаута.
Както е известно, през изминалите дни ръководителите на черно-белите нададоха вой, недоволни, че Общината, в лицето на кмета Славчо Атанасов, ще подпомогне финансово стадион "Христо Ботев".

Още по темата: общо новини по темата: 39

:lol: :lol: :lol:
нека в тези тежки времена да бъдем милосърдни и да помогнем на нуждаещите се
лично, ще осигуря качествена тор - ще им с*ра в чалмите

:lol: :lol: :lol: :lol:
Не натискайте ТУК!

Потребителски аватар
локофанатик
Контакти:

Мнениеот локофанатик » 20 апр 2010 20:14

botev23 написа:Хора осъзнайте се, какво общо има тук полската история. Факт е че Ботев и Левски не са някви изключения дори в момента. Има поне още 20-тина отбора с имената на Ботев, Левски, Раковски, Хитов и др. Да не говорим, че преди Втората световна сигурно над 70% (не съм си правил труда да ги броя, но са страшно много) от отборите в България имат имена на патриотична основа. Друг е въпроса, че комунистическата власт се постара да прекъсне тази традиция налагайки ни имена като Динамо, Ударник и прочие простотии. Сега ако обвинявате нас жълто-черните в някаква гавра с националните ни символи, трябва да обвините в подобно нещо поне 70% от дядовците ни и около 30 % от съвремените българи (да не говорим че само левскарите са можеби толкова). Така че мислете малко преди да гаврите, защото се излагате и индеректно засягате голям процент от българите, а уж се пишете големи патриоти. И защо само вие имате този проблем, да си на чул ние или примерно феновете от Бургас, някога да нападаме левскарите на тази тема или пък да твърдим, че Българсата армия, е за всички и не може един клуб да се кичи с един национален символ. Да национален, защото Б.А. е един от символите ни на държавност. Да не говорим, че това е начин тези личности да се овековечат, защото в момента има голям брой деца, който не знаят кой е Бенковски например, но за Левски и Ботев всеки знае.

Никъде в предните ми постове не отварям и дума за това дали трябва да се кръщават отбори с имена на национални герои... НИКЪДЕ! А и не ме вълнува, дори и ако някой отбор се казва Лили Иванова или Христо Кидиков... Никой за нищо не съм нападал... Единствено пиша по един публикуван списък с отбори, където покрай истината има доста неверни неща...
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!

Потребителски аватар
BPFC1912
Контакти:

Мнениеот BPFC1912 » 20 апр 2010 20:52

ЗАКЛЮЧВАЙТЕ ТЕМАТА !

Потребителски аватар
Alternative
Контакти:

Мнениеот Alternative » 20 апр 2010 21:07

BPFC1912 написа:ЗАКЛЮЧВАЙТЕ ТЕМАТА !

Да,ще я заключа за известно време.Страстите доста се разгорещиха. ;)
Изображение
Изображение

Върни се в “Архив”