Мисля си, че ако не беше това "преброяване", а бяха казали "понеже футбола ни е зле, от телевизията даряваме определена сума за ДЮШ. Който иска да помогне, да изпрати смс" щяха да постигнат по-голям резултат. Принципно съм склонен да пусна смс, но специално тук изникнаха няколко въпроса, на които не мога да си отговоря еднозначно.
1. Според првилата се приемат неограничен брой смс-и, а се признава само 1. И понеже не ми стана ясно, ако може някой да поясни, дали всички пари ще идат за ДЮШ или само тези от признатите смс-и?
2. Не мислите ли, че има ДЮШ на други отбори, които са много по-нуждаещи се от тези на Левски и ЦСКА?
3. Дали останалите отбори не са включени в анкетата, поради опасността отбори като Пирин и Миньор (нищо лично) да се окажат с повече фенове от така наречните ни грандове?
За или против "преброяването" на телевизия РИНГ
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- DeyanFCK
- Контакти:
Re: За или против "преброяването" на телевизия РИНГ
Прегледах и анализирах внимателно всички мнения по темата и направих следното преброяване. Нарочно не пиша кои точно са за или против, за да избегна дори и минимално противопоставяне, защото целта на моята импровизирана анкета не е да противопоставя.
Към 14:00 часа на 2 март 2010 г. резултатите в запитването в темата са:
За провеждането на анкетата - 4 потребители
Против провеждането на анкетата - 49 потребители (мнозинството, от които са фенове на Левски или ЦСКА)
Като допълнение по темата, искам да си представите следната фантастична ситуация:
Аз съм на 7 години и съм първи клас. Живея в...Силистра (примерно). Играя футбол на двора с деца на моята възраст и се забавлявам като ритам топката и се боричкам с приятелите си от училище и от квартала. Футболът по телевизията не ми е интересен, какво ли толкова му е интересно на татко като гледа разни батковци в еднакви тениски да играят футбол, че чак вика пред телевизора и се радва/ядосва толкова?!?! Започвам същевременно да се отварям към обществото и бавно да опознавам и други хора, освен тези от моето семейство. Другарчетата ми в първите години в училище си говорят за футболни отбори, за които са чули от по-големите от тях. У мен също се пробужда любопитство.
И тогава виждам по телевизията една анкета. "Тате, какво е това?", питам аз. "Това е преброяване на феновете, момчето ми. Левски или ЦСКА. Ти от кои си, синко?" По детски, аз забравям, че съществуват всякакви други отбори. "Левски/ЦСКА!", извиквам аз в детски ентусиазъм. От следващата седмица аз сядам с баща ми пред телевизора и започвам да подскачам, подкрепяйки Левски/ЦСКА. Моите другарчета от училище също са преминали през подобен "избор". Те също покрепят Левски или ЦСКА. На никого и през ум не му минава да подкрепя Доростол (Силистра).
Десет години по-късно аз съм "най-големият" фен на Левски/ЦСКА в града. Готов съм да се бия, за да защитя отбора си. Нищо, че съм присъствал само на един негов мач на живо. Все пак билетът до София струва 30 лв. в едната посока, а родителите ми работят за 300 лв. на месец. Ходя на мачовете на Доростол, но само се кикотя и псувам като отвързан, когато гледам селски тимчета като Спортист (Кюмюрджиево) и Атлетик (Разстрелци). И през ум не ми минава да отида да пея песни и да скандирам за Доростол. Какви са ми те?! Това, че псувам "селяните" не е ли достатъчно? Все пак в България има два "истински" отбора и това са Левски и ЦСКА! Смърт за "говедата"/"свинете"! Нищо, че съм от Силистра и съм видял един мач на любимия ми отбор. Достатъчно добре съм "осведомен" от ведомствените журналисти.
Край на фантастичната ситуация.
Надявам се, че всеки си е направил съответните изводи. Нямам нищо против феновете на Левски или ЦСКА, дори напротив. Ние сме първо хора, след това българи, след това фенове на футбола и чак след това фенове на различни отбори. Следователно имаме много повече общи неща, отколкото различия. Нека не се оставяме да ни разделят по някакви първосигнални критетии!
Благодаря ви за вниманието.
Дидо
Към 14:00 часа на 2 март 2010 г. резултатите в запитването в темата са:
За провеждането на анкетата - 4 потребители
Против провеждането на анкетата - 49 потребители (мнозинството, от които са фенове на Левски или ЦСКА)
Като допълнение по темата, искам да си представите следната фантастична ситуация:
Аз съм на 7 години и съм първи клас. Живея в...Силистра (примерно). Играя футбол на двора с деца на моята възраст и се забавлявам като ритам топката и се боричкам с приятелите си от училище и от квартала. Футболът по телевизията не ми е интересен, какво ли толкова му е интересно на татко като гледа разни батковци в еднакви тениски да играят футбол, че чак вика пред телевизора и се радва/ядосва толкова?!?! Започвам същевременно да се отварям към обществото и бавно да опознавам и други хора, освен тези от моето семейство. Другарчетата ми в първите години в училище си говорят за футболни отбори, за които са чули от по-големите от тях. У мен също се пробужда любопитство.
И тогава виждам по телевизията една анкета. "Тате, какво е това?", питам аз. "Това е преброяване на феновете, момчето ми. Левски или ЦСКА. Ти от кои си, синко?" По детски, аз забравям, че съществуват всякакви други отбори. "Левски/ЦСКА!", извиквам аз в детски ентусиазъм. От следващата седмица аз сядам с баща ми пред телевизора и започвам да подскачам, подкрепяйки Левски/ЦСКА. Моите другарчета от училище също са преминали през подобен "избор". Те също покрепят Левски или ЦСКА. На никого и през ум не му минава да подкрепя Доростол (Силистра).
Десет години по-късно аз съм "най-големият" фен на Левски/ЦСКА в града. Готов съм да се бия, за да защитя отбора си. Нищо, че съм присъствал само на един негов мач на живо. Все пак билетът до София струва 30 лв. в едната посока, а родителите ми работят за 300 лв. на месец. Ходя на мачовете на Доростол, но само се кикотя и псувам като отвързан, когато гледам селски тимчета като Спортист (Кюмюрджиево) и Атлетик (Разстрелци). И през ум не ми минава да отида да пея песни и да скандирам за Доростол. Какви са ми те?! Това, че псувам "селяните" не е ли достатъчно? Все пак в България има два "истински" отбора и това са Левски и ЦСКА! Смърт за "говедата"/"свинете"! Нищо, че съм от Силистра и съм видял един мач на любимия ми отбор. Достатъчно добре съм "осведомен" от ведомствените журналисти.
Край на фантастичната ситуация.

Благодаря ви за вниманието.
Дидо
Поздравления, Дидо!
Нека да закръгля броя на противниците на безумното рекламиране на два отбора, за сметка на всички останали, на 50
Нека да закръгля броя на противниците на безумното рекламиране на два отбора, за сметка на всички останали, на 50

[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]
Твърдо против да печелиш пари на гърба на любовта на феновете към любимия им отбор това е глупост.
Вижте 3 години съм живял в Италия и след това до скоро още 4 в Англия фен съм на отбори от тези страни ходил съм на мачове и на Франки и на ОТ а и на гостувания на МЮ в Бирмингам и на Тотнъм в Лондон но там хората си обичат отборите и не им пука кой колко фена има за тях важно е любимия отбор да играе добре и да побеждава.
Вижте 3 години съм живял в Италия и след това до скоро още 4 в Англия фен съм на отбори от тези страни ходил съм на мачове и на Франки и на ОТ а и на гостувания на МЮ в Бирмингам и на Тотнъм в Лондон но там хората си обичат отборите и не им пука кой колко фена има за тях важно е любимия отбор да играе добре и да побеждава.
Деяне, като гледам какво си написал, все едно за мен говориш!!! Много, ама много си прав! Поздравления, едно от най-добрите мнения които съм чел
Относно преброяването, твърдо против!

Не си сложих портрет на Лупи на стената, защото остави нещата на половина, но обещавам да си сложа на Митко Борисов, ако ги доведе до край!!!
http://vbox7.com/play:efeaf1c3
http://vbox7.com/play:efeaf1c3
- DeyanFCK
- Контакти:
Виждам,че никой не е коментирал в последно време и приемам, че темата губи актуалост. Тя беше породена от мое моментно недоволство от начина, по който футболните въпроси се поставят от българските медиии и даде следните резултати:
За преброяването от телевизията се изказаха 4 потребители;
Против преброяването на телевизията се изказаха 50 потребители.
Благодаря на всички, които писаха под темата, без значение дали са за или против! Вашият глас беше чут! Ние всички искаме фубола ни да върви напред. Нека бъдем все така задружни, независмо дали става дума за Левски, ЦСКА, Славия, Локомотив, Ботев, Черно море или друг отбор! За напредък на националния ни отбор и БЪЛГАРИЯ!
Моля модераторите да заключат темата.
Благодаря на всички, които писаха под темата, без значение дали са за или против! Вашият глас беше чут! Ние всички искаме фубола ни да върви напред. Нека бъдем все така задружни, независмо дали става дума за Левски, ЦСКА, Славия, Локомотив, Ботев, Черно море или друг отбор! За напредък на националния ни отбор и БЪЛГАРИЯ!
- slavia_forever
- Контакти:
DeyanFCK написа:Виждам,че никой не е коментирал в последно време и приемам, че темата губи актуалост. Тя беше породена от мое моментно недоволство от начина, по който футболните въпроси се поставят от българските медиии и даде следните резултати:
Темата я заключвам, като я слагам в раздел "Архив", за да може да бъде запазена. Още веднъж поздравления на автора за чудесната тема!
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]