rhaegar написа:Ееех..........Не знам, според мен ФИФА ще предпочете компромис и СП с най-големите звезди на него, вместо да гледаме треторазядни играчи, предизвикващи минимален интерес. Малко като хокейния турнир на ОИ без тия от NHL, на никой не му пука за него. Иначе всички знаем, че са алчни наемници, няма какво да им се носи такава слава, или не.
ФИФА и УЕФА не могат да предпочетат компромис, защото това ще означава, че предават властта на клубовете. ФИФА ще подкрепи много сериозно УЕФА, защото току-виж след някоя и друга година на някой му хрумне да организира още едно, паралелно Световно първенство

Вероятно УЕФА ще предложи ново разпределение на парите от ШЛ и още по-голям дял за грандовете. Това ще е компромисът.
Даваш пример с ОИ, ама се запитай защо профитата влязоха там. Влязоха, защото искаха да са част от Игрите.
Никой не може да каже как звездите ще възприемат ситуацията, след като ще има разделение и извън хипотетичната Суперлига ще останат доста клубове, които могат да плащат прилични пари за заплати. Да няма преселение на звезди от грандовете-основатели на Суперлигата към други дестинации
Алчни наемници са, но и нарцистични. Хипотетично, една новоизгряваща звезда на 20 години от Бразилия, ако трябва да се включи в отбор от Суперлигата при положение, че могат да го резнат от участие в Селесао... Може да се позамисли дали да го прави, ако знае, че в родината му до края на живота му ще го определят като алчно копеле, защото не е избрал няколко милиона по-малко в клуб, който не е част от Суперлигата.
Според мен няма шанс да се случи това творение през война с УЕФА и ФИФА. Евентуално ще изкара година или две, ако все пак се престрашат да стартират. Да не говорим какво става, ако 17 клуба в Серия А примерно кажат "не искаме да сме в първенство с Милан, Интер и Ювентус, да си играят в Суперлигата"
Идеята за Суперлигата е едно недоносче, както би казал Бай Тодор и една лоша сделка за Европа, както би казал Бай Дън