Ми айде бе давай по клубния ни фолклор да говорим, на твое разположение съм.
Я да те видим колко знаеш за Пловдив - Никола Алваджиев знаеш ли кой е?!
Не само от пловдивски футбол не разбираш, ами и от българския като цяло, все още очаквам да ми дадеш информацията по-горе - на играчите, емблемите, мачовете, игрищита на Славия, Левски и Тича.
И кво като е взаимствана от тоя отбор, по онова време в българския футбол почти всичко е взаимствано. На така важния за вас Спортклуб знаеш ли от къде му е емблемата?!
Колкото до въпросите - прочете кои са учредителите на клуба и ще си отговориш на въпроса кои са играчите, или може би трябва да са картотекирани някъде?!
За мачовете - играли са предимно помежду си, в различни източници пише и за мачове срещу френския колеж, първенства в БГ се организират след 20-те. За справка в доста по-развитата във футболно отношение София са документирани 2 мача на Левски София за този период. Е, явно тези 2 мача са разликата между нас и другите отбори.
Кой е най-старият и регистриран футболен клуб в България?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Кой е най-стария Ф.К. във България
Scotland написа:Силвър, не ми поствай клубния ви фолклор, че там пише неща които е по добре изобщо да не започваме да коментираме, щото аз от история на пловдивския футбол мога и да не разбирам, ама поне съм пловдивчанин и историята на града си познавам що годе добре, питам елементарно:
1. Колко мача е играл Ботев 1912-1918, с кой друг отбор и какъв е бил резултата?
2. Поне 5 футболиста на Ботев Пловдив от същия период?
То е ясно, че ако има футболен клуб, то той има футболисти, те от своя страна играят срещу други такива на други отбори и т.н.....
За клубни цветове, емблеми и т.н. няма да говорим, а тая емблема дето си я постнал в тая книга по добре си я крийте майна, че на всички е ясно от кой отбор е "взаимствана".
Scotland,не така ,майна.Ти не знаеш ли,че всичко което пишат те, е вярно.А това което пишем ние - не.Нашата история се предава по интернет,а тяхната - от поколение на поколение.Макар че аз по-активни хора в интернет от тях не познавам.

Ту мъч пипълс към онли фор дъ паст дъ тайм.Но уорк ! Но секрифиси...
silverbg написа:Ми айде бе давай по клубния ни фолклор да говорим, на твое разположение съм.
Я да те видим колко знаеш за Пловдив - Никола Алваджиев знаеш ли кой е?!
Не само от пловдивски футбол не разбираш, ами и от българския като цяло, все още очаквам да ми дадеш информацията по-горе - на играчите, емблемите, мачовете, игрищита на Славия, Левски и Тича.
И кво като е взаимствана от тоя отбор, по онова време в българския футбол почти всичко е взаимствано. На така важния за вас Спортклуб знаеш ли от къде му е емблемата?!
Колкото до въпросите - прочете кои са учредителите на клуба и ще си отговориш на въпроса кои са играчите, или може би трябва да са картотекирани някъде?!
За мачовете - играли са предимно помежду си, в различни източници пише и за мачове срещу френския колеж, първенства в БГ се организират след 20-те. За справка в доста по-развитата във футболно отношение София са документирани 2 мача на Левски София за този период. Е, явно тези 2 мача са разликата между нас и другите отбори.
Е не знаех братле, че при вас "основателите", тоест "ръководството" ви от 1912 са и "футболистите" ви....това май е прецедент в клубната история, да не казвам световен прецедент.
За Никола Алваджиев, много добре знам кой е, само не знаех, че освен "основател" на Ботев е бил и негов "футболист". Но щом казвате така да е.

Хайде сега да видим тогава колко мача за Ботев има Никола Алваджиев за периода 1912-1918г?
Примерно братле, Славия играят мач още през 1913г., играят с Левски, играят с ФК13, тоест тези МАЧОВЕ СА ФАКТ, ТОЕСТ ТЕЗИ ОТБОРИ, ДЕМЕК КЛУБОВЕ СА СЪЩЕСТВУВАЛИ.
Остава въпроса, който ти така умело избегна, ВИЕ С КОИ СТЕ ИГРАЛИ В ПЛОВДИВ?
LPFC
Нищо не съм избегнал - много добре съм си го написал, върни се и прочети. Начи твойта логика е, че щом не е документиран мач, значи няма клуб. Е, шанс за Левски и Славия че са успели да изиграят ЕДИН мач помежду си та да се разпишат. Аз по-горе съм писал, че е тогавашните футболни клубове не са като сегашните, но който както му отърва. Някой са почнали наготова, други са тъпкали пътеката, нали се сещаш.
А Никола Алваджиев, не само е играл, ами и нападател е бил, леко ме мързи да пиша другите постове. Ако искаш може да си вземеш "Пловдивска хроника" да си четеш как няма клуб през 1912 г.
Недко Каблешков и той горкия не знаел, че въпросния клуб за които чете словото не бил изиграл нито един "мач" (клуб с/у клуб) и малко множко години му преписвали.
http://img516.imageshack.us/img516/8716 ... v01la8.jpg
А Никола Алваджиев, не само е играл, ами и нападател е бил, леко ме мързи да пиша другите постове. Ако искаш може да си вземеш "Пловдивска хроника" да си четеш как няма клуб през 1912 г.

http://img516.imageshack.us/img516/8716 ... v01la8.jpg
- whitesnake
- Контакти:
Scotland написа:
Остава въпроса, който ти така умело избегна, ВИЕ С КОИ СТЕ ИГРАЛИ В ПЛОВДИВ?
Каза ти човека в по-горния пост. Играли са помежду си. И срещу ФК "Френски колеж". Обаче гимнастика или футбол,не се уточнява.

Най-старият футболен клуб в България е:
Славия Сф -1913г
Черно море -1913г
Доростол-1902г
Славия Сф -1913г
Черно море -1913г
Доростол-1902г
А срещи кой ФК трябва да сме играли?!
За мен Славия - Ботев и Доростол са най-старите . В това отношение съм съгласен с автора .
Даже бих казал - че Доростол е най-старият само и единствено заради Луй Айер .
Даже бих казал - че Доростол е най-старият само и единствено заради Луй Айер .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]
Силвър ще ме извиняваш братле, щом Никола Алваджиев е бил ваш нападател, сигурно ще е интересно да научим колко гола има за Ботев за периода 1912-1918г?
Надявам се сам правиш разлика между мачлета в махалата, при които нападателя е 12 годишен, играни на някоя полянка и ФУТБОЛНА СРЕЩА, било то официлна или не, която е характерна за ФУТБОЛНИТЕ КЛУБОВЕ....
Ако правилно съм те разбрал, то излиза, че Ботев Пловдив за седем години, 1912-1918 е играл предимно срещу себе си и фк френски колеж, от които мачове обаче няма каквато и да било следа или спомен.
Интересно за този период е, че изглежда Ботев са съществували като клуб и са играели предимно срещу себе си, но още не са били определили клубните си цветове.
Та след 7 години упорита игра по поляните сте измъдрили жълто черното.....
Майна, ако тръгнем да броим колко мача са документирани и са изиграни между Славия, Левски, ФК13 и Савата и т.н. за периода 1912-1918г, то те далеч не са само един МАЧ?
Силвър и само да попитам щом Алваджиев ви е бил нападател, на какъв пост е бил Пенелов...???
Надявам се сам правиш разлика между мачлета в махалата, при които нападателя е 12 годишен, играни на някоя полянка и ФУТБОЛНА СРЕЩА, било то официлна или не, която е характерна за ФУТБОЛНИТЕ КЛУБОВЕ....
Ако правилно съм те разбрал, то излиза, че Ботев Пловдив за седем години, 1912-1918 е играл предимно срещу себе си и фк френски колеж, от които мачове обаче няма каквато и да било следа или спомен.

Интересно за този период е, че изглежда Ботев са съществували като клуб и са играели предимно срещу себе си, но още не са били определили клубните си цветове.

Майна, ако тръгнем да броим колко мача са документирани и са изиграни между Славия, Левски, ФК13 и Савата и т.н. за периода 1912-1918г, то те далеч не са само един МАЧ?
Силвър и само да попитам щом Алваджиев ви е бил нападател, на какъв пост е бил Пенелов...???
LPFC
Бек.
Виж приятел, твой проблем си е, че възприемаш тогавашните клубове през призмата на днешните. Те са възникнали като ученически дружества, не са развивали дейност като сегашната до след 20-те, когато започват да възникват първите организации и от там първенства.
Не съм особено запознат с историята на другите споменати клубове, ама така като те гледам и ти не си и говориш наизуст стреляйки на посоки. Първите емблеми и на Черно море и Левски (за Славия не намерих информация) са след 20-те, първите игрища са след 20-те. За Левски в инфото, което намерих изрично подчертава, че са документирани до 1918 точно 2 мача. И много се заблуждаваш, ако смятяш, че тези мачове не са играни на някоя поляна и не предимно от ученици (та основатели на Левски какви са били?).
http://the-manifest.hit.bg/history.htm - ето и тук да прочетеш за емблемата и игрището.
Колкото до спомените - почти цялото инфо за най-ранните години е именно от Никола Алваджиев и неговите спомени, записани в "Пловдивска хроника". Друг въпрос е ако го оспорваш, може да направиш един комитет да променят името на улицата кръстена на него. Не върви сякаш на един лъжец.
А не разбрах с кой ФК е трябвало да играем?
Виж приятел, твой проблем си е, че възприемаш тогавашните клубове през призмата на днешните. Те са възникнали като ученически дружества, не са развивали дейност като сегашната до след 20-те, когато започват да възникват първите организации и от там първенства.
Не съм особено запознат с историята на другите споменати клубове, ама така като те гледам и ти не си и говориш наизуст стреляйки на посоки. Първите емблеми и на Черно море и Левски (за Славия не намерих информация) са след 20-те, първите игрища са след 20-те. За Левски в инфото, което намерих изрично подчертава, че са документирани до 1918 точно 2 мача. И много се заблуждаваш, ако смятяш, че тези мачове не са играни на някоя поляна и не предимно от ученици (та основатели на Левски какви са били?).
През лятото на 1914 г. на игрище „Славия“ се провежда и първият официален мач на отбора срещу ФК`13, загубен с 0:2. Следващият документиран мач на Левски, дал начало и на т.нар. Най-старо столично дерби с отбора на Славия, е изигран на 1 април 1915 г. и завършва отново със загуба - 0:1. В този период футболът не е популярен спорт в България и затова няма много информация за други играни мачове на Левски.
http://the-manifest.hit.bg/history.htm - ето и тук да прочетеш за емблемата и игрището.
Колкото до спомените - почти цялото инфо за най-ранните години е именно от Никола Алваджиев и неговите спомени, записани в "Пловдивска хроника". Друг въпрос е ако го оспорваш, може да направиш един комитет да променят името на улицата кръстена на него. Не върви сякаш на един лъжец.

А не разбрах с кой ФК е трябвало да играем?
Майна дай да не говорим за емблеми, устави, регистрации и т.н. , тези неща служат за доказателства в съда, не във форума.
Още повече, вие имате претенции да сте най стария регистриран клуб, а никой никога досега не е видял какъвто и да било документ от ваша страна, който да потвърждава това.
Въпроса ми беше елементарен. Не става дума за конкретния факт на учредяване, а за това, че НЯМА СЪМНЕНИЕ, че Славия, Левски и Черно Море от момента на създаването си, СЪЩЕСТВУВАТ, ТОЕСТ ИГРАЯТ МАЧОВЕ. Същото е положението и при ФК13, Савата, Владислав във Варна, с тази разлика, че това са клубове които са прекратили съществуването си.
Ще ти дам пример, Славия след като са създадени още 1913г. същата година играят и първата си футболна среща. Та от тази среща има запазени резултата, протокол от мача, ЦЕЛИЯ СЪСТАВ НА СЛАВИЯ ПО ПОСТОВЕ. Силвър, ти сам можеш да провериш тази среща и на кое игрище се е провела. На мен хич не ми изглежда на махленско мачле, та ще те моля друг път да не правиш референции за това как аз виждам нещата през призмата на съвременния футбол.
Има ли поне една среща на Ботев за периода 1912-1918, за която се знае кой е противника, какъв е резултата и къде се е провела? За да не питам абсурда с какви клубни цветове сте излезнали в тази среща.....
Силвър, виждам че си начетено момче в собсвения ви пълен с твърдения фолклор, и затова ще те моля, ако има такава среща, която е изиграл Ботев, няма нужда да ми поствате клубните си книжки, просто я напиши коя е, пък то си има начини да проверим дали е така.....
Още повече, вие имате претенции да сте най стария регистриран клуб, а никой никога досега не е видял какъвто и да било документ от ваша страна, който да потвърждава това.
Въпроса ми беше елементарен. Не става дума за конкретния факт на учредяване, а за това, че НЯМА СЪМНЕНИЕ, че Славия, Левски и Черно Море от момента на създаването си, СЪЩЕСТВУВАТ, ТОЕСТ ИГРАЯТ МАЧОВЕ. Същото е положението и при ФК13, Савата, Владислав във Варна, с тази разлика, че това са клубове които са прекратили съществуването си.
Ще ти дам пример, Славия след като са създадени още 1913г. същата година играят и първата си футболна среща. Та от тази среща има запазени резултата, протокол от мача, ЦЕЛИЯ СЪСТАВ НА СЛАВИЯ ПО ПОСТОВЕ. Силвър, ти сам можеш да провериш тази среща и на кое игрище се е провела. На мен хич не ми изглежда на махленско мачле, та ще те моля друг път да не правиш референции за това как аз виждам нещата през призмата на съвременния футбол.
Има ли поне една среща на Ботев за периода 1912-1918, за която се знае кой е противника, какъв е резултата и къде се е провела? За да не питам абсурда с какви клубни цветове сте излезнали в тази среща.....

Силвър, виждам че си начетено момче в собсвения ви пълен с твърдения фолклор, и затова ще те моля, ако има такава среща, която е изиграл Ботев, няма нужда да ми поствате клубните си книжки, просто я напиши коя е, пък то си има начини да проверим дали е така.....
LPFC