Не зная кой е най-старият клуб, но зная кой е най-старият фен клуб...
аз мисля че най-стария регистриран фен клуб е този на локомотив пловдив . това за левски сега го чувам ....
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Не зная кой е най-старият клуб, но зная кой е най-старият фен клуб...
blue avalanche написа:Всъщност,какво значение има кой кога е създаден?
San-Jose написа:през 1912 "Ботев"
През 1912 година в Пловдив се е създало спортно дружество, а не футболен клуб.
loko2004 написа:immortal написа:Тук има постнати устави от 1912, регнете се и четете; http://bultras.com/forum/viewtopic.php? ... sc&start=0
На една от постнатите снимки има списък на основателите на клуба и там е името на Никола Алваджиев за другите не знам, но Никола Алваджиев е роден 1900 г. някак си не мога да си представя 12 хлапе да е сред основателите
MORSKI написа:SHYNE написа:ЕМИЛ написа:Черно море е наследник на Владислав Варна и е най-старият Ф.К. у нас.То и Левски е създаден 1913 но на емблемата пише друго.
следователно на коя емблема стои най-дъртата година ?
На нашата емблема не пише нищо.Шефовете могат д акажат утре да пипе 313 година, но това значи ли, че сме 313 година![]()
Стига глупсоти- вие не сте 1912- вие сте дружество тогава...Такова дружество има във ЯВарна от 1909, но това не значи, че сме ФК!!!
Първие ФУТБОЛЕН КЛУБ-не ДРУЖЕСТВО е ТИЧА ВАРНА 1913 година, месец след това е Славия....След това е Левски- а вие както с еказ апо-горе сте 1917....
Иначе ако говорим за дружества- първото такова е Доростол- още 1902 година...
А топка за първи път идва във Варна- 1889 мисля бжеше от швейцарския учител Жорж Режибюс...
Така, че всякакви спорове по тази тема са излизшни, на Ботев на елблемата, ако ще и 202 година да пише- по документи официално са ФК от 1917 година
еЕЕЕЕ. И АЗ да прочета нещо смислено ...
Но тези спорове са безсмислени- никога няма да има консенсус по тези въпросиВсеки от Славия, Черно Море и Ботев ще дърпа към своята черга!
Parmalat написа:Cesc Fabregas написа:По-точно Черно море е наследник на най-стария отбор в БългарияА кой е наистина най-стар, не знам!
Най-старите отбори са Ботев 1912,Славия1913,Левски 1914,Владислав Варна1916( обединява се с фк Тича (Варна) през 1945 година в Черно (Море Варна),Спартак Варна 1918, Добруджа 1919,Черноморец 1919.
Това са най-старите отбори в България
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта