Мнениеот Udoji90 » 02 фев 2018 10:19
Реал лека-полека ще си намерят формата според мен. За Примера и Купата на Краля вече е късно, но в ШЛ, където от никого никакво изоставане не са натрупали, практически имат равен старт с другите и може да направят някой пробив. Разбира се трета поредна ШЛ е нещо, което никой не е правил, откакто турнирът се нарича така, но то и 2 поредни нямаше до миналия сезон. Неубедителните мачове с Тотнъм и второто място в групата им докараха тежък съперник твърде рано, но бъдат ли елиминирани ПСЖ, това вероятно би дало сериозен импулс и увереност на мадридския клуб.
Парижани и Ман Сити до момента впечатляват, но големи трофеи не се печелят с избухвания в началото, а с поддържане на сравнително постоянно ниво в дадения турнир и достигане на добра форма в най-трудните периоди от него. ПСЖ може да излетят още след 1/8-финалите, а Сити сигурно ще преодолеят Базел, но в крайна сметка някак не ми се вярва някой от двата тима да спечели турнира и даже си мисля, че може нито единият от тях дори да не стигне до финала.
Барселона се представят доста убедително този сезон, като стабилизираха и играта си в дефанзивен план. Ако не бъдат спрени от Челси, които не са им най-приятният съперник, каталунците може да стигнат доста напред и да спечелят турнира. Байерн този сезон съм ги гледал твърде малко и ми е трудно да преценя какви са им шансовете. С ПСЖ си размениха победи, а другите им съперници както в първенството, така и в ШЛ, просто не са добро мерило. С Хайнкес начело все пак очаквам да са сериозен фактор, какъвто всъщност са почти винаги.
Доста важен момент за шансовете на дадени отбори е ситуацията във вътрешните им първенства. Байерн, Сити, ПСЖ и Барселона взеха доста убедителен аванс в шампионатите си и това създава предпоставки за тях да се хвърлят приоритетно в ШЛ през пролетта. При Реал и Ювентус не е така, защото и двата тима имат за какво да се борят съответно в Примера и Серия А. Същото важи за останалите 4 английски тима (без Сити), които са в борба помежду си във Висшата лига. Попаднах на мнения, че отборите от Острова имат шанс за силно представяне в ШЛ този сезон, но честно казано освен Сити (с известни уговорки) и Юнайтед (с още повече) не виждам шанс за тях да бъдат сред основните фаворити.
Ако трябва към момента да прогнозирам краен победител, бих заложил на Барселона. Малко след тях Байерн, и може би Сити и победителят от Реал - ПСЖ. Евентуално още малко зад тях бих сложил Ювентус и може би Юнайтед. Ако някой извън Барса, Байерн, Сити и Реал/ПСЖ спечели трофея, за мен би било малко или много изненада.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...