Няколко думи за групите и вероятностите според менА - Юнайтед е фаворитът, Бенфика на хартия е по-класен от Базел и ЦСКА Москва, но в общи линии разликите между трите са малки и ще има сериозни въртележки.
Така като гледам, едва ли ще има повече от една 2-ка(на изненада) от мачовете помежду им, което означава, че всичко ще се реши в последния кръг.
Бенфика-Базел и Юнайтед-ЦСКА Москва са мачовете тогава, което дава предимство на Бенфика.
1.Юнайтед 2.Бенфика 3.ЦСКА Москва 4.БазелB - Група с два изявени топ фаворита, което до голяма степен предначертава събитията.
ПСЖ и Байерн ще се борят за първото място, а Селтик и Андерлехт за Лига Европа.
То дори в последния кръг играят точно помежду си всичките - Байерн-ПСЖ и Селтик-Андерлехт
Каквото и да се случи Селтик-Андерлехт ще е пряк двубой за участие в Лига Европа.
Изобщо не ми се вярва, че разликата ще е повече от 1-2 точки помежду им, така че в Шотландия ще е доста напечено!
1.Байерн 2. ПСЖ 3.Селтик 4.АндерлехтC - Отново група с два изявени фаворита, но този път третият отбор Рома - има доста добри аргументи, за да създаде сериозно напрежение за елиминациите.
Едно на ръка, че и хода на програмата създава допълнителни усложнения, особено в стратегическите 3-ти и 4-ти кръг, визирайки Челси-Рома и Рома-Челси, докато за Атлетико сложното почва в началото и в края.
Последният кръг са Челси-Атлетико и Рома-Карабах, което на хартия може да отвори вратичка за италианците и при определен развой в Лондон...да изпързалят някой от тях.
И при положение, че в първите два кръга са съответно домакини на Атлетико и гости на Карабах, това категорично означава, че ако искат да останат в борбата, то 4 точки са им просто задължителни.
Х с Атлетико и победа срещу Карабах изглеждат като постижими резултати.
Като цяло е доста вероятно, в ролята на прецакания да е този, който не успее да спечели срещу Карабах като гост. А вече за домакинска издънка...си е живо самоубийство.
И все пак, опитът би следвало да изиграе своята роля:
1.Челси 2.Атлетико 3.Рома 4.КарабахD - Поредната група с два изявени фаворита, но тук имаме и два супер равностойни аутсайдера.
Битките със сигурност ще са до последно!
Проблемът за Ювентус е, че започва с гостуване на Барса и завършва с гостуване на Олимпиакос, което за мен автоматично означава, че италианците няма да са първи в групата.
За останалите - Спортинг-Олимпиакос в 5-ти кръг, мисля че ще е ключовият двубой за Лига Европа.
1.Барселона 2.Ювентус 3. Спортинг 4.Олимпиакос
E - Интересна група, с два фаворита в лицето на Ливърпул и Севиля.
Не ми се вярва, че Спартак Москва ще успее да измести някой от тях, но като цяло всичко за тях ще се определи след изиграването на първите 3 кръга.
Успеят ли някак си да съберат поне 4 точки, може и да запазят съспенса до последно.
1.Ливърпул 2.Севиля 3.Спартак Москва 4.МариборF - Специфична група, която на хартия би следвало да бъде доста резултатна и с интересни въртележки.
Шахтьор и Фейенорд имат солидни аргументи, за да вземат точки като домакини на Сити и Наполи.
1.Сити 2.Наполи 3.Шахтьор 4.ФейенордG - Мини-групата на смъртта! На практика най-непредвидимата група от всички.
С тези първи и последни гостувания има немалко рискове за Бешикташ и Монако!
На хартия/опит Порто и Монако са уж фаворитите за продължаване, но...ми се чини, че един от тях ще гризне дървото.
Лайцпиг са дебютанти и съм почти убеден, че ще вземат минимум 7 точки от домакинствата си и гледайки последния кръг - Порто-Монако и Лайпциг-Бешикташ, то си мисля нещо такова:
1.Порто 2.Лайпциг 3.Бешикташ 4.Монако
H - Черешката на тортата!
Реал Мадрид ще финишира първи, а Тотнъм ще се надяват, че Реал няма да загуби от Борусия в последния кръг, за да успеят да се класират побеждавайки АПОЕЛ като домакин.
1.Реал 2.Тотнъм 3.Борусия 4.АПОЕЛ1/8 финалистите:
Юнайтед
Бенфика
Байерн
ПСЖ
Челси
Атлетико
Барселона
Ювентус
Ливърпул
Севиля
Сити
Наполи
Порто
Лайпциг
Реал
Тотнъмp.s.
Според мен на 1/2 финалите ще са два английски отбора, един испански и Байерн Мюнхен.

На като цяло
английската инвазия ще направи сериозен марш през тази година!
Не че ми пука особено за останалите англичани, но определено им се случиха доста добри предпоставки за настъпление.
И като имаш предвид, че най-малко три от тях ще завършат като победители, то това косвено им отваря вратичка и за по-благоприятен жребий.
Та като цяло нищо чудно Англия да се окаже и с 4-ма представителя на 1/4 финалите + един в аванс!
Но в общи линии както и да го "разцепя", все ми излизат два английски отбора на 1/2 финалите.
Колелото се завъртя и дойде отново времето за ударна доза английско завръщане, няма начин просто, футболните цикли са доказана работа.
Реал, Барса и Атлетико са класа, но към 2017-2018 не са по-силни от предходните 2-3 години.
Настъпиха някои необратими процеси, смяна на футболисти, мениджъри, което няма как да не се отрази.
Байерн са константна величина както винаги, ПСЖ от своя страна са страхотен претендент-дразнител, а Ювентус са горе долу в ролята на Атлетико след 2013-2014.
Всичко останало е пълнеж, с тук-там някои проблясъци.