bobo_13 написа:защо написа:И при мъжете само Швеция и Финландия са световни сили, ако припознаем шведите за скандинавци. Ама футболът, при оня климат, няма как да е популярен спорт, не колкото при нас.
Все пак на СКАНДИНАВСКИЯ ПОЛУОСТРОВ са само Норвегия, Швеция и малка част от Финландия......няма как да НЕ ги припознаеш за скандинавци....
Иначе под Скандинавия се имат предвид - Дания, Швеция и Норвегия заради културните, исторически и лингвистични прилики м/у тези 3 държави. Към тях спада и Финладия, заради малката си част, която е на Скандинавския полуостров, нищо че финландския език няма нищо общо с тези на останалите 3 държави. Владенията на Дания - Гренландия(нищо че е по-близо до Канада, отколкото до Дания), Ферьорски и Фризийски острови и те се причисляват към тях. Влиза и Исландия заради викингите

, нищо че е нейде сама в Атлантическия океан........
Така е, разбира се, благодаря. Аз имах предвид, че шведите играят по-различен футбол, а и имат големи футболисти в историята, та може да е по-популярен футболът при тях, не че географски не са на полуострова, ама както съм го написал, само аз си го разбирам. То и за датчаните се отнася, ама за тях хич не се сетих, че и те са скандинавци. Хем си помислих, че фарьорците може да се включат при желание към групата, както и исландците, като стил на игра във футбола. Голем съм шемет!