ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1982

Re: ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Мнениеот 1982 » 21 юни 2016 18:35

Хан Крум написа:
1982 написа:Няма и за Б група, разбира се, клуб, който си промени правната форма, губи професионален лиценз и 3 години няма право на такъв.
А смяната на име и адрес/седалище, е точно промяна в правната форма.

А. ПРИНЦИПИ
1.
Управителният орган на БФС може съгласно Член 4 да взима решения да се направят изключения по следните въпроси:

г) Да не се прилага тригодишното правило съгласно Член 12, алинеи (2) и (3) в случай на промяна на правната форма или структурата на юридическата група на кандидатаза лиценз (като например преобразуване или преструктуриране, сливане или вливане на футболни клубове, разделяне или отделяне на футболен клуб, смяна
на футболното дружество или неговата замяна с члена на БФС) за конкретни отделни случаи :

И взимано ли е такова решение, понеже, доколкото аз знам, не е.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 21 юни 2016 18:37

k_oleto написа:Никой не говори за пълно правоприемство, търговската марка означава: правото да имаш звзеди до емблемата, правото да имаш емблема, правото да се казваш ЦСКА и още нещо много важно: Забрана други да носят тези символи.

При вас звездите са част от емблемата, а не е като при другите клубове да стоят над емблемата. Останалото е така, но придобиването на търговската марка и нейното използване не превръщат преименувания Литекс в ЦСКА. В целия свят хората правят сливания и придобивания, а не си прехвърлят само марките.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
golemia

Мнениеот golemia » 21 юни 2016 18:37

Хан Крум написа:
1982 написа:Няма и за Б група, разбира се, клуб, който си промени правната форма, губи професионален лиценз и 3 години няма право на такъв.
А смяната на име и адрес/седалище, е точно промяна в правната форма.

А. ПРИНЦИПИ
1.
Управителният орган на БФС може съгласно Член 4 да взима решения да се направят изключения по следните въпроси:

г) Да не се прилага тригодишното правило съгласно Член 12, алинеи (2) и (3) в случай на промяна на правната форма или структурата на юридическата група на кандидатаза лиценз (като например преобразуване или преструктуриране, сливане или вливане на футболни клубове, разделяне или отделяне на футболен клуб, смяна
на футболното дружество или неговата замяна с члена на БФС) за конкретни отделни случаи :

А по въпроса че се сменя правната форма само за мъжкия отбор?15 дена след преименуването ДЮШ на Литекс си джитка в РП на четвърт финал като Литекс.А в един от другите играе ПФК ЦСКА АД.Не ЦСКА -София.
Ееех Българийо!

Потребителски аватар
k_oleto
Контакти:

Мнениеот k_oleto » 21 юни 2016 18:38

Ще го обясня по-ясно:
Мерцедес (автомобилите), някой може ли да ми каже: Кое дружество (кое юридическо лице) произвежда тези коли ? Аз знам отговора и той не е Мерцесец АД :) повярвайте ми !
Най-ценния актив на Мерцедес, не е търговското дружество, а марката, защото търговското дружество днес е едно, но утре като се преименува или стане ново дружество - хората, които карат Мерцедес - припознавачи ли са ? Ми много ясно, че не ! Пичовете ще си карат мерджани, а това, точно кой произвежда частите - няма никаквко значение, няма значение и кой прибира парата от продажбите. Търгува се, в оборта е: Марката Мерцедес. Поради тая причина, към днешна дата - за мен, автентичен и мой клуб е ЦСКА, който спечели купата, защото Марката ЦСКА е негова собственост !

Потребителски аватар
Хан Крум

Мнениеот Хан Крум » 21 юни 2016 18:38

1982 написа:

И да не е , може да бъде взето . Мантрата "НЕМА НАЧИН" се спука , като останалите . :)
Бате Борате,
кой е БАТЕ?
БАТЕ,БАТЕ!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 21 юни 2016 18:41

k_oleto написа:Никой не говори за пълно правоприемство, търговската марка означава: правото да имаш звзеди до емблемата, правото да имаш емблема, правото да се казваш ЦСКА и още нещо много важно: Забрана други да носят тези символи.

Мммм, това са някакви абстрактни и субективни неща, в крайна сметка, Литекс си остава Литекс, ако иска да купи емблемите на Левски и ЦСКА и да си ги тури заедно - едната отляво, другата отдясно. Това са просто емблеми, а не клубовете Левски и ЦСКА.

Литекс с ЦСКА няма нищо общо, той си има своя собствена история.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 21 юни 2016 18:45

k_oleto написа:Ще го обясня по-ясно:
Мерцедес (автомобилите), някой може ли да ми каже: Кое дружество (кое юридическо лице) произвежда тези коли ? Аз знам отговора и той не е Мерцесец АД :) повярвайте ми !
Най-ценния актив на Мерцедес, не е търговското дружество, а марката, защото търговското дружество днес е едно, но утре като се преименува или стане ново дружество - хората, които карат Мерцедес - припознавачи ли са ? Ми много ясно, че не ! Пичовете ще си карат мерджани, а това, точно кой произвежда частите - няма никаквко значение, няма значение и кой прибира парата от продажбите. Търгува се, в оборта е: Марката Мерцедес. Поради тая причина, към днешна дата - за мен, автентичен и мой клуб е ЦСКА, който спечели купата, защото Марката ЦСКА е негова собственост !

Да, ама примерът ти е неточен.

Ауди, примерно, може да купи трилъчата звезда и да си я слага на колите, но няма да притежава историята на Мерцедес. Тя си е на компанията, а не на емблемата. Па Ауди, ако ще и да се кръсти Мерцедес и да се премести в Щутгарт, пак ще си носи историята на Ауди.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 21 юни 2016 18:48

Хан Крум написа:
1982 написа:

И да не е , може да бъде взето . Мантрата "НЕМА НАЧИН" се спука , като останалите . :)

Ами, докато не е взето, "мантрата" си важи. С пълна сила. ;)

Потребителски аватар
k_oleto
Контакти:

Мнениеот k_oleto » 21 юни 2016 18:49

1982 написа:

Мммм, това са някакви абстрактни и субективни неща, в крайна сметка, Литекс си остава Литекс, ако иска да купи емблемите на Левски и ЦСКА и да си ги тури заедно - едната отляво, другата отдясно. Това са просто емблеми, а не клубовете Левски и ЦСКА.

Литекс с ЦСКА няма нищо общо, той си има своя собствена история.

Ако някой купи търговската марка Левски, например, ако я купи: Олимпия или Марибор, та, Марибор ще има право да се нарича Левски и да играе в ЕКТ под това име

Потребителски аватар
Маги Стралска

Мнениеот Маги Стралска » 21 юни 2016 18:50

ако Грейт Уол купи марката Мерцедес-Бенц.... ти ше си джиткаш ли с китайски мерджан.... или ше минеш на БМВ примерно?.....

пп.... иначе съм съглсна с твърдението.... че търговската марка идентифицира продукта.... но някакси не мога да прглътна Литекс(Етрополе) да се нарича ЦСКА....
Последна промяна от Маги Стралска на 21 юни 2016 18:52, променено общо 1 път.

Върни се в “Архив”