ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
golemia

Re: ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Мнениеот golemia » 21 юни 2016 18:07

1982 написа:
golemia написа:
Долно уйно написа:
CSKA Sofia 1948 написа:
Долно уйно написа:Днес едно кабрио е споделило, че цесека на 99% ще играе в Б група, което си е и нормално, те Литекс за нея си имат лиценз.

Ми супер, щом ЦСКА ще играе в "Б" група. ;)

Ми не, в Б група ще играе цесека с още едно име, вие ще си го изберете, вероятно ще е цесека-Литекс, ще видим, може пък сериозно да греша, а и кой е казал, че Литекс няма право да играе в Б група?

Там е работата че май няма и онея в БФС се чудят къв да го измъдрят.

Няма и за Б група, разбира се, клуб, който си промени правната форма, губи професионален лиценз и 3 години няма право на такъв.

А смяната на име и адрес/седалище, е точно промяна в правната форма.

..И законно ли е като сменяш правната форма да е само за мъжкия отбор?Той стана ЦСКА-София а ДЮШ 15 дена по-късно си джитка като Литекс :mrgreen:
Ееех Българийо!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 21 юни 2016 18:12

k_oleto написа:
1982 написа:http://www.bfunion.bg/media/upload/new3/files/Naredba_Parvenstva_Turniri_2015-2016.pdf

(7) Отбор, санкциониран с изваждане от състава на "А" ФГ в хода на първенството, се счита за изпаднал и през следващия сезон се състезава в "Б" ФГ, ако получи лиценз за нея

Колега, понеже преди ден-два имах няколко въпроси към теб, на които ти ми отговори разбира се (с оглед твоето виждане на нещата), според мен е редно и аз да отговоря.Писах, че не съм нито за Ганчев, нито за Божков (ново дружество в А окръжна - Не, мерси)

Днес чета следното: http://www.sportal.bg/news.php?news=610264

Ако ЦСКА на Ганчев закупи/придобие търговската марка: ЦСКА, то аз ще подкрепя това (не че е важно) Но. историята на ЦСКА, купите, живота на ЦСКА - това е марката ЦСКА. (което е много по-различно от терията на някой колеги, че видиш ли те са от СК ЦСКА). Марката е това, което дава идентичност.

И позицията ми е: Ако Ганчев не закупи търговската марка ЦСКА, ситуацията се променя на 180

Това е търговска марка, създадена от наричаното от вас "ПФК 130", нали не бяхте фенове на АД-та и търговски регистри, как така сте се хванали за тази търговска единица и твърдите, че тя е носител на историята ???
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
golemia

Мнениеот golemia » 21 юни 2016 18:13

k_oleto написа:
1982 написа:http://www.bfunion.bg/media/upload/new3/files/Naredba_Parvenstva_Turniri_2015-2016.pdf

(7) Отбор, санкциониран с изваждане от състава на "А" ФГ в хода на първенството, се счита за изпаднал и през следващия сезон се състезава в "Б" ФГ, ако получи лиценз за нея

Колега, понеже преди ден-два имах няколко въпроси към теб, на които ти ми отговори разбира се (с оглед твоето виждане на нещата), според мен е редно и аз да отговоря.Писах, че не съм нито за Ганчев, нито за Божков (ново дружество в А окръжна - Не, мерси)

Ако ЦСКА на Ганчев закупи/придобие търговската марка: ЦСКА, то аз ще подкрепя това (не че е важно) Но. историята на ЦСКА, купите, живота на ЦСКА - това е марката ЦСКА. (което е много по-различно от терията на някой колеги, че видиш ли те са от СК ЦСКА). Марката е това, което дава идентичност.

И позицията ми е: Ако Ганчев не закупи търговската марка ЦСКА, ситуацията се променя на 180

Колега-запитай се защо Ганчев иска да закупи ТМ.Нали това творение е ЦСКА.Нямало значение АД-та.Феновете припознали че това е ЦСКА.Нещо не е тамън на Гришата законната далавера.
Ееех Българийо!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 21 юни 2016 18:15

Литекс, като купи търговската марка на ПФК ЦСКА АД, в търговския регистър няма да се появи историята на ПФК ЦСКА АД, а пак ще си стои тази на ПФК Литекс АД.

Това е просто една покупка и нищо повече, търговската марка е актив на дружеството, но тя НЕ Е дружеството. И не носи историята му.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
k_oleto
Контакти:

Мнениеот k_oleto » 21 юни 2016 18:20

1982 написа:Литекс, като купи търговската марка на ПФК ЦСКА АД, в търговския регистър няма да се появи историята на ПФК ЦСКА АД, а пак ще си стои тази на ПФК Литекс АД.

Това е просто една покупка и нищо повече, търговската марка е актив на дружеството, но тя НЕ Е дружеството. И не носи историята му.

Не съм твърдял и не съм от тези, които са подкрепяли теорията за Търговския регистър

Говоря за Търговксата марка, което е нещо съвсем различно.

(юрист съм)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 21 юни 2016 18:27

k_oleto написа:

Търговската марка е отличителен знак, а не е носител на история, титли, успехи. Придобиването на търговската марка по никакъв начин не означава пълно правоприемство между дружества.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 21 юни 2016 18:27

Щом си юрист, трябва да ти е пределно ясно, че търговската марка е просто един актив на търговското дружество, което я притежава, тя не е носител на нищо, освен на себе си. Служи, за да обозначаваш с нея различни стоки и/или услуги.

Потребителски аватар
k_oleto
Контакти:

Мнениеот k_oleto » 21 юни 2016 18:29

Tommi написа:
k_oleto написа:

Търговската марка е отличителен знак, а не е носител на история, титли, успехи. Придобиването на търговската марка по никакъв начин не означава пълно правоприемство между дружества.

Никой не говори за пълно правоприемство, търговската марка означава: правото да имаш звзеди до емблемата, правото да имаш емблема, правото да се казваш ЦСКА и още нещо много важно: Забрана други да носят тези символи.

Потребителски аватар
k_oleto
Контакти:

Мнениеот k_oleto » 21 юни 2016 18:30

1982 написа:Щом си юрист, трябва да ти е пределно ясно, че търговската марка е просто един актив на търговското дружество, което я притежава, тя не е носител на нищо, освен на себе си. Служи, за да обозначаваш с нея различни стоки и/или услуги.

Не е така, виж предния ми пост

Потребителски аватар
Хан Крум

Мнениеот Хан Крум » 21 юни 2016 18:31

1982 написа:Няма и за Б група, разбира се, клуб, който си промени правната форма, губи професионален лиценз и 3 години няма право на такъв.
А смяната на име и адрес/седалище, е точно промяна в правната форма.

А. ПРИНЦИПИ
1.
Управителният орган на БФС може съгласно Член 4 да взима решения да се направят изключения по следните въпроси:

г) Да не се прилага тригодишното правило съгласно Член 12, алинеи (2) и (3) в случай на промяна на правната форма или структурата на юридическата група на кандидатаза лиценз (като например преобразуване или преструктуриране, сливане или вливане на футболни клубове, разделяне или отделяне на футболен клуб, смяна
на футболното дружество или неговата замяна с члена на БФС) за конкретни отделни случаи :
Бате Борате,
кой е БАТЕ?
БАТЕ,БАТЕ!

Върни се в “Архив”